11.12.2014 @ 20:20

Taxachauffører og motionister cykler for at støtte en god sag i form af Julemærkefonden.

Taxachauffører har ofte et meget stillesiddende job, og derfor har flere af chaufførerne også vægtproblemer, men i 2010 deltog Michael Tang Pedersen og tog fat om problemet. Han var med i Tour de Taxa, som i dag er vokset til over 200 antal medlemmer i de årlige løb.  

”Tour de Taxa blev startet op i 2010, og vi cykler for velgørenhed,” forklarer taxachauffør Michael Tang Pedersen til Feltet.dk.

Tour de Taxa har alene i 2014 samlet 403.278 kroner ind til Julemærkefonden, som projektet har støttet fra dag ét.

”Vores branche er som mange stillesiddende, den bærer præg af overvægt, derfor er vi nu på femte år i gang med at arrangere motion med velgørenhed som formål, og det gode ved projektet er også, at vi i den forbindelse taber os.”

Alle deltagere har to formål ved at være med i Tour de Taxa. Det ene er, at overskuddet går til Julemærkefonden, mens den anden gode er, at deltagerne får styrket selvtilliden via præstationen på cyklen.

”Det hårde arbejde, man har ved sponsorarbejde, kan give en masse kreativ tankegang. Vi har nemlig et stort ønske hvert år om, at give så stort et beløb til Julemærkefonden som muligt,” fastslår initiativtageren.

Mallorca næste år
Tour de Taxa er blevet videreudviklet siden 2010, og nu er det ikke kun taxachauffør, som kører på holdet, men også ”almindelige” danskere, som gerne vil være med til at støtte en god sag. De seneste sæsoner har Tour de Taxa cyklet til Paris, hvilket de også gør fra den 17. juli til den 24. juli i 2015. Michael Tang Pedersen afslører dog, at de også har nye initiativer i ærmet i 2015.

”Vi vil gerne udvide vores palet af tilbud, og derfor arrangerer Bike Camp på Mallorca. Vi forlanger ikke atleter, men vores trænere har årelange erfaringer med Mallorca, derfor er det ikke en tur for de overvægtige,” påpeger Michael Tang Petersen dog.

Tour de Taxa startede i Århus, men har nu også lokalafdelinger i Himmerland, København og Sydsjælland & Øer. Udover turen til Paris og Mallorca, så arrangerer Tour de Taxa også ture til Milano-Rom og til de franske Alper i Provence. Der er stadig ledige pladser til turen til Paris på Sydsjælland samt Bike Camp Mallorca. Ønsker du at komme med til Paris, så kontakt Michael Seerup på mail: seerupmichael@hotmail.com og Mallorca: Michael Tang på mail: michael@tourdetaxa.com.
 

Kunne du være interesseret i at høre mere om Tour de Taxa, så kan du læse mere på tourdetaxa.com eller kontakte initiativtageren Michael Tang Petersen på michael@tourdetaxa.com.

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x