16.02.2017 @ 00:00

For mange er cykling en hobby eller en god måde at få motion på. De fleste af os cykler fordi vi nyder friheden og den gode motion. Dog er der også en række fordele ved at cykle, der kan give gode egenskaber.

At cykle kan være en hårdt fysisk krævende form for motion. Det giver selvfølgeligt en række gode ting med sig, som bedre kondition og de goder det tager med. Dog er der også en række mentale fordele ved cykling som også er værd at tage med og som også gør at cykling er den foretrukne sportsform for mange i stillinger hvor lidt ekstra mentalt overskud er krævet.


Der er lavet en hel række af forskningsforsøg, der viser at cykling kan være med til at øge det mentale helbred. Dette er alt lige at en jævnlig fysisk aktivitet som fx cykling formindsker niveauet af stoffet kortisol, der er med til blandt andet at afhjælpe stress og depressioner. Cykling har også den fordel at være en repeterende form for motion, hvor man skal gentage den samme bevægelse i ét køre. Dette er ifølge forskning med til at optimere en del af hjernen kaldet hvid substans. Denne del af hjernen er den som er med til at sammenkoble de forskelle elementer i hjernen, og ved at holde den vedlige vil ens hjerne fungere mere optimalt og min vil nedsætte risikoen for formindsket aktivitet i hjernen. Udover de mere tekniske elementer af hvad cykling kan give af fordele, er der også en række åbenlyse elementer. Disse tæller blandt andet at jævnlig motion er med til at give mere energi og overskud i hverdagen - alle vigtige dele for at kunne præstere så godt som muligt for chefer og andre i ledende stillinger.


Store ledere i sadlen

Med de mange fordele som cykling har for det mentale helbred, så er det også et godt værktøj for folk i høje stillinger eller hvor en klar hjerne kræves. Herhjemme har vi set Lars Løkke Rasmussen i flere omgange cyklende for Team Rynkeby.Foto: Wikimedia


Lars Løkke Rasmussen er ikke den eneste statsleder der har taget cykling til sig. I udlandet har man også gentagne gange set statsledere begive sig op i sadlen over flere omgange. Dette har blandt andet gjort sig gældende for de to tidligere præsidenter i USA, Barack Obama og George W Bush. Her er det især sidstnævnte der ofte er set ved større og lange cykelløb.


Det er dog ikke kun statsledere der tit er blevet set hoppe op på cyklen. Med den øgede klarhed i hjernen er cykling også set dyrket inden for tankesportens verden, hvor fx Team Pokerstars spilleren Marcin Horecki har kommenteret at cykling har været en vigtig del for ham for at opnå store resultater.


En stigende trend i forretningslivet

Med cykling kommer der også et fællesskab der også kan være med til at give en række fordele, både sociale og professionelle. Sammen med de mentale og fysiske fordele cykling giver, er disse en af grundende til at cykling bliver kaldt det nye golf. For mange store forretnings-ledere verden over, så er cykling blevet et nyt fænomen med de mange fordele. Her er der mulighed for at få det mentale overskud, mentalt overskud og samtidig få lidt konkurrence med ligestillede der kan give socialt overskud.


Foto: FreeGreatPicture

 

Cykling har altså fordele for mange inden for forretningslivet, ledere og andre hvor et klart sind er vigtigt. Med de mange mentale, fysiske og sociale fordele cykling har, så er det selvfølgeligt også noget der som menig arbejder også er værd at tage med og noget som kan give ekstra værdi i hverdagen.

 

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x