05.04.2016 @ 14:02

Cykelklubber oplever medlemsboom i Danmark, det viser dagens offentliggørelse fra DGI. Ja, faktisk er cykling den sportsgren, som er gået allermest frem i 2015. Det er nu dokumentet. 

Et stigende antal danskere svinger sig i sadlen, når de skal have pulsen op. Cykelklubberne i DGI fik i 2015 over 5500 nye medlemmer, en stigning på godt 26 procent i forhold til end året før. Det viser DGI’s medlemstal, der offentliggøres den 5. april.

 

Det vrimler med stramtsiddende trøjer og hurtigt-trampende ben, som arbejder sig i en sirlig række op ad bakkerne og rundt i svingene på de danske landeveje. Og der ér faktisk blevet flere af dem: Motionscyklisterne. Både på landevejene og i skovene. Medlemstallene for cykling accelereret. Helt præcist har der i 2015 været en stigning på 5539 medlemmer i cykelklubberne i DGI, godt 26 % flere end året år.

 

At cykle i en klub motiverer

En af de nye ryttere er Bibi Berg, der i 2015 meldte sig ind i cykelklubben CK Aarhus, efter at have cyklet et år på egen hånd.
 

”Selvom det var fedt at cykle selv, så tænkte jeg ret hurtigt, at der manglede noget - eller nogen - til at motivere mig,” siger Bibi Berg. 
 

”Min længste tur alene var 50 kilometer - og så var jeg smadret. På min tredje tur i klubben cyklede vi over 60, og jeg var totalt ovenpå. Nu kan jeg cykle 150 kilometer,” fortæller den 32-årige fotograf fra Aarhus.

 

Det er sjovere og du får mere ud af træningen

Bibi Berg mærkede hurtigt en forskel i både ben og træningsglæde, da hun startede i CK Aarhus. Klubben har da også stort fokus på klæde nye ryttere rigtigt på fra start, forklarer træneren for klubbens begynderhold, der kaldes Akademiet.
 

”Folk får lidt af en ahaoplevelse, når de mærker forskellen på at cykle selv og i en klub. Det er meget sjovere og man får langt mere ud af træningen, når man trækker i flok,” siger træner Kim H. Mikkelsen.


Han er ikke i tvivl om, hvad der tænder de nye cykelmotionister. ”Ved at give den nye rytter en uddannelse i sikkerhed, signalgivning, færdselsregler og hvordan vi hjælper hinanden i et felt af ryttere, får de en positiv oplevelse. I modsætning til at komme med de erfarne ryttere, hvor de bliver sat af ved første bakkeopkørsel,” forklarer han.
 

Cykelklubben CK Aarhus har selv haft en medlemsvækst på over ti procent og kan derved tydeligt mærke, at cykling bliver mere og mere populært.


Bedre træning

Det stigende medlemstal i klubberne kommer i halen på en større satsning hos DGI Cykling. Siden 2014 har DGI i samarbejde med Nordea-fonden dels arbejdet målrettet med at tiltrække nye cykelmotionister gennem cykelskoler og træningsforløb, dels at få de selvorganiserede cyklister ind i foreningerne.
 

”En undersøgelse viste, at mange cyklister dyrker idrætten selv. Dem vil vi gerne gøre noget for og skabe et organiseret fællesskab. For det forpligter på en helt anden måde at dyrke idræt sammen, du kan præstere bedre og du udvikler dig,” forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idrætskonsulent i DGI.
 

Satsningen har hjulpet cykelklubberne med at gøre sig attraktive og tiltrække nye medlemmer. Og ifølge Ulrich Gorm Albrechtsen er der mange gode grunde til at cykle i en klub:
 

”I DGI ved vi af erfaring, at du bliver bedre til en idræt, hvis du dyrker den sammen med andre. Og så er der et sikkerhedsaspekt i det: I en cykelklub lærer du at give signal, at køre efter færdselsreglerne og lægge dig sikkert i et felt med andre cyklister,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cyklingen med størst vækst

Medlemstal for 2015 for DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund er blevet offentliggjort i dag den 5. april 2016. DGI’s tal viser, at der i 2015 i alt var 1,52 mio. medlemmer i idrætsforeninger hos DGI. Mens store sportsgrene, som badminton, fodbold, gymnastik og håndbold alle går tilbage, så oplever cykelmotionen ifølge DGI's tal den største fremgang overhovedet. Hele 26,7 procents fremgang. 
 

Fakta om cykling

Antallet af medlemmer i cykelklubber hos DGI:

I 2015 var der 26.262 medlemmer

I 2014 var der 20.723 medlemmer

I 2013 var der 16.506 medlemmer


BLIV EN DEL AF TEAM MOTIONSFELTET.DK OG OPLEV ET UNIK FÆLLESSKAB

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet