09.09.2016 @ 09:53

2.500 kilometer på cykel. På 150 timer, svarende til 420 kilometer i sadlen per døgn, kun afbrudt af korte pauser til at spise og nappe en lur. Lyder det vanvittigt?

Ikke desto mindre er det præcis, hvad Thure Kjær fra Vejle kaster sig ud i når han i morgen begynder turen fra Nordkapp til Gedser. Den lange tur bliver omdrejningspunkt for et formidlingsprojekt, der handler om at vise, hvad der driver ekstremsportsudøvere.

 

“Jeg har dyrket ultrasport, siden jeg var 20 år gammel. Det har jeg gjort af lyst, og fordi jeg elsker at være ude i naturen. De seneste år er IronMan, ultramarathon og bjergløb nærmest blevet en folkesport, men jeg oplever, at få forstår hvordan noget, der er så hårdt og langt, kan være sjovt. Og hvorfor vi gider? Det bruger jeg min Nordkapp-tur til at vise.”

 

Sådan fortæller den danske journalist og foredragsholder Thure Kjær, der i oktober måned 2015 blev kendt som ekstrem-Thure, da han løb 378 kilometer i sandet langs den danske vestkyst. Det tog ham 78 timer at løbe fra Hvide Sande til Skagen, og lørdag tager han igen hul på et ekstremt eventyr.

 

Den lange cykeltur, som starter lørdag den 10. September kl. 18.00, går fra Nordkapp skråt igennem Norge, et smut over Finland og så hele vejen igennem Sverige langs den botniske Bugt. Han krydser Øresund ved Helsingborg og cykler fra Helsingør via København inden det sidste stræk til Gedser.

 

Cykelturen er 2.500 kilometer lang, og går det som Thure Kjær vil, gennemfører han den på 150 timer. Det betyder, at han skal cykle mere end 400 kilometer om dagen og kun sove to til tre timer i døgnet. Lykkes det, bliver han den første til at cykle Skandinavien på langs så hurtigt - men det er ikke rekorden, der er i fokus, fortæller han:

 

“Turen handler ikke om hvor hurtigt, jeg kan gennemføre eller om at slå en rekord. Den handler om, om jeg kan gennemføre. For jeg har aldrig cyklet så langt før - og jeg tror slet ikke, at man kan træne nok til at vide det med sikkerhed. Hvis jeg vidste, at jeg kunne gennemføre, var det jo ikke sjovt at tage afsted,” fortæller Thure Kjær.

 

Han har under hele turen følgeskab af to venner, som kører ruten i bil og sikrer at Facebook-siden Adventureraceren hver dag bliver opdateret med videoklip, billeder og historier på den lange tur.

 

Fakta om turen:

Startsted: Nordkapp, Norge.

Slut: Gedser, Danmark.

Distance: 2.500 kilometer

Starttidspunkt: Lørdag den 10. September kl. 18.00

Forventet sluttidspunkt: Fredag den 16. September kl. 18.00

Daglig distance: ca. 420 kilometer.

Planlagt søvn/hvile/dag: 2-3 timer.

 

Hvem er Thure:

Navn: Thure Fuhrmann Kjær

Alder: 39 år

Job: Tekstforfatter og foredragsholder.

Bopæl: Vejle.

Privat: Gift med Annamette Fuhrmann som han har børnene Kasper og Jeppe med.

Blå bog: Thure Kjær har krydset Indlandsisen på ski, vundet DM i adventure race to gange. I oktober 2015 løb han 379 kilometer langs Vestkysten, fra Hvide Sande til Gedser, på 78 timer.

 

Følg med:

Thures Facebook-side opdateres med billeder og video under hele turen: www.facebook.com/adventureraceren

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x