Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Peter Christiansen 04.09.2018 @ 11:00

På Hotel Christiansminde i Svendborg er man i gode hænder, når man kommer for at cykle. Hotellet er gearet til at tage imod cyklister, terrænet er kuperet og udfordrende, og efter turen kan man slappe af med udsigten til sundet, de omkringliggende øer og trafikken på vandet.

”Hvor går jeres tur hen?”

 

Receptionisten, der netop har tjekket os ind og udleveret nøgler, vil lige sikre sig, at der er styr på dagens cykeltur. Vi får en snak om de mange muligheder i området, og er der behov for det, tilbydes vi hjælp til alt, lige fra downloading af ruter og udlevering af kortmateriale til madpakker og værkstedsfaciliteter. Har vi ikke egne cykler med, kan vi låne eller leje, så der er styr på alle detaljer, og som gæst kan man bare koncentrere sig om at nyde opholdet og cyklingen.

 

Stejle bakker og flotte kyststrækninger

Lige uden for døren har vi Svendborg Sund, som regnes for at være en af Danmarks smukkeste vandveje, samt Det sydfynske Øhav, der består af et væld af øer og små holme. Vi har derfor lagt en rute langs vandet og cykler via Rantzausminde mod Fåborg. Hele tiden går det let op og ned, så der triller hurtigt nogle højdemeter ind på kontoen. På vandet krydser farvestrålende sejlbåde op mod vinden, og på vejen passerer vi masser af små vejboder med frugt og grønt, som er så typiske for Fyn.

 

Efter Fåborg søger vi ind i land, kører mod nord og tjekker området ved De fynske Alper ud. Her er stigningerne pludselig meget markante. Med et terræn, der flere steder når op over 120 højdemeter, er det et sandt paradis for bjerggeder, så computeren registrerer yderligere nogle hundrede højdemeter. Området indgik i ruten til DM i landevejscykling i 2014, og den blev dengang betegnet som en af de hårdeste nogensinde.

 

Det sydfynske landskab byder på masser af varieret terræn. Foto: Peter Christiansen

 

Vi sætter atter kursen mod Svendborg, passerer Ollerup Gymnastikhøjskole og Hvidkilde Gods, inden vi kører omkring havnen, hvor der er masser af liv. Senere får vi låst cyklerne i kælderen på Hotel Christiansminde, og et tjek på computeren viser, at vi har kørt omkring 80 kilometer i det afvekslende terræn.

 

Et af Danmarks bedste mountainbike-spor

Havde vi valgt mountainbiken i stedet for landevejsraceren, ville vi også have haft muligheder nok. Mtb-entusiaster får julelys i øjnene, når de hører navnet ”Skovhuggeren”, og det 17 kilometer lange spor med broer, hop, gaps og en enkelt rock garden-passage regnes da også for at være et af Danmarks absolut bedste. Det skal nævnes, at Skovhuggeren er et betalingsspor, og pengene - der kan betales via mobilepay - går til vedligehold af spor og elementer.

 

En anden mulighed er de to spor, som er flettet sammen i Stevneskov, Hallind Skov og Gl. Hestehave. Hvert spor er fire kilometer langt, og hvor det blå spor er let til middel i sværhedsgrad, byder det røde spor på middel sværhedsgrad, men med mulighed for at tilvælge svære sorte passager undervejs.

 

Områdets mountainbike-spor er udfordrende

Områdets mtb-spor er udfordrende for de fleste. Foto: Geir Haukursson

 

Plads til både cykling og forkælelse

Vi har som nævnt indlogeret os på Hotel Christiansminde i Svendborg, og som man kan opleve det i udlandet, hvor deciderede cykelhoteller skyder op flere steder, går Hotel Christiansminde målrettet efter at tiltrække cykelgæster. Hotellet ligger med uspoleret udsigt over vandet, det omkringliggende cykelterræn er varieret og udfordrende, og mange betragter det som Fyns bedste.

 

Og Christiansminde, der er certificeret Bed & Bike-hotel, forstår at facilitere et cykelophold på alle tænkelige måder, så uanset om man kommer individuelt, som par eller som gruppe, kan hotellet skræddersy opholdet, så det bliver bedst muligt. Større grupper kan endda få sin egen separate afdeling med sammenhængende værelser, opholdsrum og terrasse med udsigt over vandet. Som et kuriosum kan det nævnes, at Danmarks første cykelbane blev bygget få hundrede meter fra Hotel Christiansminde - nemlig ved Gammel Hestehauge, hvor man i 1886 anlagde en 192 meter lang grusbane rundt om dammen.

 

De fleste værelser har udsigt til vandet. Foto: Jørgen Nielsen

 

Færdige pakker med adgang til betalingsspor

Hotel Christiansminde arrangerer både mountainbike-ophold og deciderede cykel-weekender. En weekend i cyklingens tegn inkluderer ophold fra fredag til søndag. Fredag og lørdag aften serveres en to-retters menu, og lørdag samt søndag morgen er der morgenmadsbuffet. Der udleveres velkomstpakke med blandt andet ruteforslag, og hotellet stiller værkstedfaciliteter til rådighed. Køber man et mountainbike-ophold, inkluderer pakken også adgang til Skovhuggeren.

 

I løbet af året vælger mange klubber, grupper og par fra både Danmark og udlandet at benytte sig af Hotel Christiansmindes cykelpakker. Og skulle der være nogle i gruppen, som ikke cykler, ligger Svendborgs centrum i gåafstand fra hotellet, ligesom vandre-, bade- og udflugtsmulighederne er oplagte. Har man mod på adventure-oplevelser som kajak, dykning og ekstrem-triatlon, råder hotellet over gode outdoor-faciliteter.

 

Områdets mtb-spor er udfordrende for de fleste. Foto: Geir Haukursson

 

Velkomponeret menu

Vores aften slutter i restauranten. Mørket har sænket sig, så vi kan se lysene på Tåsinges kyst, og i vandet angiver grønne blink, hvor sejlrenden går. Ikke overraskende har man neden for hotellet anlagt en smukt beliggende promenade, der passende er døbt ”Kærlighedsstien”.

 

Tjeneren præsenterer første ret - en hummerbisque med et lille stykke torsk - og ledsaget af en østrigsk Grüner Veltliner er det en fin start på måltidet. Hovedretten består af rosastegt kalvekød med rodfrugter, mens vinen - en spansk Cabernet Sauvignon - er tilpas kraftig, uden at den smager af egetræ. Vi slutter med den franske klassiker creme brûlée og tager kortet med turforslag frem. I morgen venter endnu et par ture i det indbydende og kuperede terræn.

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Instagram #motionsfeltet

Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.
Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.

Seneste indlæg i debatten

Cykelsæsonen har været i gang i to måneder, men for feltets største endagesspecialister har alt indtil nu haft en karakter af forberedelse. Det slutter brat på lørdag, hvor rytterne giver sig i kast med årets første monument, Milano-Sarnremo. Kalenderens længste løb er på én gang det nemmeste af de store klassikere og samtidig det sværeste løb at vinde og signalerer for alvor forårets komme. Lørdag fra klokken 14.25 kan du følge slagets gang på Feltet.dk samt undervejs stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_milano-sanremo_paa_feltetdk_1/Omloop Het Nieuwsblad og Strade Bianche fungerede som små teasere, men den rigtige klassikersæson starter først lørdag, når Milano-Sanremo afvikles. Som et af bare fem monumenter og det længste løb på hele kalenderen er den italienske klassiker blandt de allermest prestigefulde løb, og med dets helt unikke rute er det et af de mest åbne, hvor både sprintere og klassikerryttere kan gå efter sejren. Efter mange års forsøg på at gøre ruten hårdere er der igen i år tale om helt klassisk udgave af La Primavera, hvor det skal afgøres i den spændingsmættede finale på de berømte stigninger Cipressa og Poggio, inden det hele afsluttes på Via Roma i Sanremo. Enhver cykelrytter drømmer om at hæve armene i triumf på en af cykelsportens mest berømte opløbsstrækninger og at fejre sejren i klassikeren, der har ry for at være den nemmeste at gennemføre, men samtidig den sværeste at vinde. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_milano-sanremo_2019/Hvis man har svært ved at opnå makspulsen, så er det som regel fordi man ikke gør det rigtigt, eller fordi man ikke er ordentligt restitueret. For mig er letheden ved at få pulsen op den bedste indikation på, hvor meget jeg skal presse mig selv netop den dag. God fornøjelse:) Jeg kan anbefale at lave en lille krog af en gammel eger e.lign. Det gør det en del nemmere at fiske yder-kablet ud af styret igen.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

GOOD VIBES ONLY – Long Slow Distance - Fra ØV-morgen til supertur
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Oplevelsen af et bikefit
Ekstraordinær bikefit-oplevelse hos Frank Institute of Sports, hvis motto om kompromisløs kvalitet gennemsyrer hele seancen.    
En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat