31.08.2021 @ 13:15

Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.

Video: Jonas Lindberg viser sidste års DM-rute frem

Musik, tilskuere, TV-dækning, mobil speak og felter på tværs af mange klasser samlet til et brag af et DM var, hvad Joachim Parbo og resten af arrangørgruppen havde planlagt sidste år.

 

Coronavirus gjorde det dengang svært at arrangere cykelløb, og løb på løb måtte aflyses. Arrangørerne holdt dog fast, og DM, i en nedskruet udgave, blev arrangeret til stor tilfredshed hos rytterne.

 

Nu er Parbo og co. dog klar til at hive de fulde planer op af skuffen til DM i 2022, og derfor har de for andet år i streg takket ja til at være arrangører.

 

Det fortæller Joachim Parbo i et interview med Feltet.dk.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

”Vi er meget glade for at kunne få lov til at gøre det her igen, og så få mulighed for at afprøve nogle af de ting, vi ikke fik sidst, og forhåbentlig bruge energien lidt mere på at skabe et endnu bedre cykelløb og give folk en rigtig god oplevelse,” fortæller Parbo.

 

Sidste års DM var planlagt med løb for alt fra B&U-klasserne og op til Masters, men det endte grundet verdenssituationen med at blive U23-ryttere og dame-elite på én start og herre-elite på en anden start, begge uden de tilskuere, der havde købt billet.

 

”Vi havde egentlig en masse planer, vi ikke fik gennemført, og jeg håber lidt på trods af det, at vi kan komme mere i mål i år,” siger Parbo.

 

”Vi havde lagt op til, at der skulle være tilskuere, og vi havde allerede udsolgt af det første batch, vi åbnede for. Det var omkring 150-200 billetter, vi åbnede for, og de var udsolgt på lige godt 24 timer,” fortæller han om den store opbakning sidste år.

 

Det var ikke nemme betingelser, arrangørgruppen arbejdede under. DM-arrangementet i sin helhed blev stablet på benene på hvad, der måtte være rekordtid.

 

”Jeg tror, at vi lavede det på tre-fire uger sidste år. Når jeg tænker tilbage på det, så var det lidt sindssygt. Det var fordi, der var nogle folk, der steppede op og hjalp til,” siger han.

 

Han fortæller om god opbakning fra frivillige og beretter blandt andet om forældre til ryttere, der kørte over en time i bil for at hjælpe på ruten. Denne gang skal der fuld valuta på, og bygges videre på det, der var nyt sidste år, herunder TV-dækningen hos SPORT Live.

 

”Det var lidt af en poweropgave at lave DM under de betingelser, der var. Det var rigtig fedt, at vi fik TV på, og nu har vi mulighed for at gøre det, vi gerne ville sidste år, blandt andet at have de her tilskuere med sidste år,” siger han.

 

Havde planlagt den store DM-fest
Det var første gang, at tilskuere i den grad kunne købe billetter til et DM af den art, og derfor var det en streg i regningen, da myndighedernes restriktioner i januar 2021 umuliggjorde netop tilskuerne.

 

Grote Prijs CK Aarhus har været arrangører af mange løb gennem årene, og særligt erfaringerne fra Party Prijs-eventet, som klubben med stor succes har arrangeret, skulle der trækkes på.

 

”Vi har jo afviklet andre af løbene, hvor vi blev tvunget til at have siddende tilskuere. Det var før den fulde nedlukning, hvor vi havde Danmarks første aftencross, Partyprijs, og der skulle vi have siddende tilskuere, vi måtte ikke have stående tilskuere,” siger han.

 

Den tvungne erfaring brugte han til at se muligheder for en fed oplevelse for tilskuere på tribunen ved Aarhus Cykelbane, som er omdrejningspunktet for eventet.

 

”På en måde fandt jeg ud af, at det havde potentiale på det sted, hvor vi har en tribune. Det gør bare, at der er en mulighed for at kondensere oplevelsen helt anderledes,” siger han.

 

”Det fungerer egentlig rigtig godt, og det giver en mulighed for at give folk en større oplevelse at kunne kontrollere tilskuerne på en positiv måde,” siger han.

 

Sidste års herre-elite-podium med DM-vinder Sebastian Fini, Jonas Lindberg og Ian Millenium | Foto: Danmarks Cykle Union

 

Sideløbende med det brugte arrangørgruppen ligeledes musik, levende speak rundt fra ruten og røgmaskiner til at sætte en kulisse og skabe en fest.

 

”I stedet for at sidde på i et tårn eller sidde på en stol og kommentere, så løb jeg rundt forskellige steder på ruten og kommenterede med en trådløs mikrofon,” siger han.

 

”Så havde vi samtidigt DJ’en stående og spille, og vi kunne køre noget ping-pong. På den måde fik vi engageret alle noget mere,” siger han.

 

”Party Prijs var lidt en speciel ting, og det tænker vi på at lave igen,” siger han.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Erfaringerne klar fra skuffen
Med tildelingen af DM kan Parbo gå videre med den næste fase af løbet. I og omkring Aarhus Cyklebane har han og Grote Prijs CK Aarhus arrangeret omkring 20 cykelløb igennem de sidste 6-7 år, og det gør arbejdet en del nemmere.

 

”Meget af det er plug’n’play, og så har vi en del ting, som ligger i skuffen, som vi skal få aktiveret,” siger han.

 

Han ved, hvad der skal til for at få en TV-produktion på benene til årets løb også, de erfaringer gjorde de sig sidste år, og det hjælper dem godt på vej.

 

”Blandt andet at vi altid har noget god lækker mad med en kok, som er god på en cykel og nogle spændende drikkevarer. Det er noget af det,” fortæller han.

 

”Bare det, at vi kan få de tilskuere og få stemningen op at stå, det kommer til at løfte det meget mere. Nu brugte vi en del energi på at få TV-produktion på plads, og vi har ikke lavet aftalen fast endnu, men vi har haft evalueringsmøde, så vi kan gennemføre det meget nemmere,” siger han.

 

”Vi har lokation og kammerastederne og en lang række ting på plads.”

 

Når det kommer til tilskuerne, der sidste år ikke måtte komme, er der også gode nyheder. Parbo regner nemlig med, at der åbnes for billetsalget inden længe for de interesserede, hvoraf mange sidste år udviste storsind, selvom de skuffede måtte blive væk.

 

”Tanken er lidt, at jeg åbner for billetsalget nu her. Der var en lang række mennesker, der var skuffede over, at vi måtte tilbagebetale billetterne,” siger han.

 

”Der var mange, der donerede deres billetter til os, lige omkring halvdelen. Folk kunne godt se, at vi stod i en lidt speciel situation,” siger han til slut om den flotte opbakning.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.
Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend
Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.
Produktnyt: Cadex udvider samlingen af cykelkomponenter med racerstyr
Cadex har lanceret et racerstyr, som er et superlet styr støbt i ét carbonstykke, der leverer en ydeevne med fokus på stivhed, komfort og håndtering.
Livestream Vueltaen for 99 kroner - uden afbrydelser
Vil du gerne se alle etaper af Vuelta a España, så har Feltet.dk i samarbejde med Discovery+ et godt tilbud.
Produktnyt: Shimano lancerer nye 12-speed geargrupper
Shimano har netop lanceret to nye geargrupper. En 12-speed Shimano Dura-ace gruppe (R9200) og en 12-speed Ultegra gruppe (R8100).
Cross-DM til Aarhus: Arrangør lover stor DM-fest
Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.
Livestream nu: Rent Liv løbet i Skive
I dag bliver det danske UCI-løb, Rent Liv-løbet i Skive, afviklet. Hele løbet kan ses GRATIS på Feltet.dk.
Weekendens to danske UCI-løb streames på Feltet.dk
Lørdag og søndag køres der i denne uge UCI-løb i Danmark, og startlisterne tager form til weekendens to brag på de danske landeveje. 
Produktnyt: Cannondale lancerer SuperSix EVO CX og SE
Cannondale lancerer i dag to nye gravelcykler, som er bygget på deres succesfulde EVO-landevejsramme.
Se billeder og video af Corts sejr
Magnus Cort vandt en helt fantastisk etapesejr i Vuelta a España, da hans vandt torsdagens etape.
Stor Vuelta a España-guide
Feltet.dk giver dig i denne artikel en guide til årets Vuelta a España. Find alle de væsentlige oplysninger om løbet.
Produktnyt: Canyon Lux Trail
Den nye Lux Trail indeholder alt det, der gør Lux’en fremragende.
Test: Wilier Jena Hybrid E-gravel
Elcykel fra Wilier til terrænet, der overrasker med sin lave vægt og sin gode komfort.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x