31.08.2021 @ 13:15

Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.

Video: Jonas Lindberg viser sidste års DM-rute frem

Musik, tilskuere, TV-dækning, mobil speak og felter på tværs af mange klasser samlet til et brag af et DM var, hvad Joachim Parbo og resten af arrangørgruppen havde planlagt sidste år.

 

Coronavirus gjorde det dengang svært at arrangere cykelløb, og løb på løb måtte aflyses. Arrangørerne holdt dog fast, og DM, i en nedskruet udgave, blev arrangeret til stor tilfredshed hos rytterne.

 

Nu er Parbo og co. dog klar til at hive de fulde planer op af skuffen til DM i 2022, og derfor har de for andet år i streg takket ja til at være arrangører.

 

Det fortæller Joachim Parbo i et interview med Feltet.dk.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

”Vi er meget glade for at kunne få lov til at gøre det her igen, og så få mulighed for at afprøve nogle af de ting, vi ikke fik sidst, og forhåbentlig bruge energien lidt mere på at skabe et endnu bedre cykelløb og give folk en rigtig god oplevelse,” fortæller Parbo.

 

Sidste års DM var planlagt med løb for alt fra B&U-klasserne og op til Masters, men det endte grundet verdenssituationen med at blive U23-ryttere og dame-elite på én start og herre-elite på en anden start, begge uden de tilskuere, der havde købt billet.

 

”Vi havde egentlig en masse planer, vi ikke fik gennemført, og jeg håber lidt på trods af det, at vi kan komme mere i mål i år,” siger Parbo.

 

”Vi havde lagt op til, at der skulle være tilskuere, og vi havde allerede udsolgt af det første batch, vi åbnede for. Det var omkring 150-200 billetter, vi åbnede for, og de var udsolgt på lige godt 24 timer,” fortæller han om den store opbakning sidste år.

 

Det var ikke nemme betingelser, arrangørgruppen arbejdede under. DM-arrangementet i sin helhed blev stablet på benene på hvad, der måtte være rekordtid.

 

”Jeg tror, at vi lavede det på tre-fire uger sidste år. Når jeg tænker tilbage på det, så var det lidt sindssygt. Det var fordi, der var nogle folk, der steppede op og hjalp til,” siger han.

 

Han fortæller om god opbakning fra frivillige og beretter blandt andet om forældre til ryttere, der kørte over en time i bil for at hjælpe på ruten. Denne gang skal der fuld valuta på, og bygges videre på det, der var nyt sidste år, herunder TV-dækningen hos SPORT Live.

 

”Det var lidt af en poweropgave at lave DM under de betingelser, der var. Det var rigtig fedt, at vi fik TV på, og nu har vi mulighed for at gøre det, vi gerne ville sidste år, blandt andet at have de her tilskuere med sidste år,” siger han.

 

Havde planlagt den store DM-fest
Det var første gang, at tilskuere i den grad kunne købe billetter til et DM af den art, og derfor var det en streg i regningen, da myndighedernes restriktioner i januar 2021 umuliggjorde netop tilskuerne.

 

Grote Prijs CK Aarhus har været arrangører af mange løb gennem årene, og særligt erfaringerne fra Party Prijs-eventet, som klubben med stor succes har arrangeret, skulle der trækkes på.

 

”Vi har jo afviklet andre af løbene, hvor vi blev tvunget til at have siddende tilskuere. Det var før den fulde nedlukning, hvor vi havde Danmarks første aftencross, Partyprijs, og der skulle vi have siddende tilskuere, vi måtte ikke have stående tilskuere,” siger han.

 

Den tvungne erfaring brugte han til at se muligheder for en fed oplevelse for tilskuere på tribunen ved Aarhus Cykelbane, som er omdrejningspunktet for eventet.

 

”På en måde fandt jeg ud af, at det havde potentiale på det sted, hvor vi har en tribune. Det gør bare, at der er en mulighed for at kondensere oplevelsen helt anderledes,” siger han.

 

”Det fungerer egentlig rigtig godt, og det giver en mulighed for at give folk en større oplevelse at kunne kontrollere tilskuerne på en positiv måde,” siger han.

 

Sidste års herre-elite-podium med DM-vinder Sebastian Fini, Jonas Lindberg og Ian Millenium | Foto: Danmarks Cykle Union

 

Sideløbende med det brugte arrangørgruppen ligeledes musik, levende speak rundt fra ruten og røgmaskiner til at sætte en kulisse og skabe en fest.

 

”I stedet for at sidde på i et tårn eller sidde på en stol og kommentere, så løb jeg rundt forskellige steder på ruten og kommenterede med en trådløs mikrofon,” siger han.

 

”Så havde vi samtidigt DJ’en stående og spille, og vi kunne køre noget ping-pong. På den måde fik vi engageret alle noget mere,” siger han.

 

”Party Prijs var lidt en speciel ting, og det tænker vi på at lave igen,” siger han.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

 

Erfaringerne klar fra skuffen
Med tildelingen af DM kan Parbo gå videre med den næste fase af løbet. I og omkring Aarhus Cyklebane har han og Grote Prijs CK Aarhus arrangeret omkring 20 cykelløb igennem de sidste 6-7 år, og det gør arbejdet en del nemmere.

 

”Meget af det er plug’n’play, og så har vi en del ting, som ligger i skuffen, som vi skal få aktiveret,” siger han.

 

Han ved, hvad der skal til for at få en TV-produktion på benene til årets løb også, de erfaringer gjorde de sig sidste år, og det hjælper dem godt på vej.

 

”Blandt andet at vi altid har noget god lækker mad med en kok, som er god på en cykel og nogle spændende drikkevarer. Det er noget af det,” fortæller han.

 

”Bare det, at vi kan få de tilskuere og få stemningen op at stå, det kommer til at løfte det meget mere. Nu brugte vi en del energi på at få TV-produktion på plads, og vi har ikke lavet aftalen fast endnu, men vi har haft evalueringsmøde, så vi kan gennemføre det meget nemmere,” siger han.

 

”Vi har lokation og kammerastederne og en lang række ting på plads.”

 

Når det kommer til tilskuerne, der sidste år ikke måtte komme, er der også gode nyheder. Parbo regner nemlig med, at der åbnes for billetsalget inden længe for de interesserede, hvoraf mange sidste år udviste storsind, selvom de skuffede måtte blive væk.

 

”Tanken er lidt, at jeg åbner for billetsalget nu her. Der var en lang række mennesker, der var skuffede over, at vi måtte tilbagebetale billetterne,” siger han.

 

”Der var mange, der donerede deres billetter til os, lige omkring halvdelen. Folk kunne godt se, at vi stod i en lidt speciel situation,” siger han til slut om den flotte opbakning.

 

HUSK, DU KAN SE SAMTLIGE VUELTA-ETAPER UDEN AFBRYDELSER PÅ DISCOVERY+

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x