18.01.2022 @ 15:00

Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.

Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi.

2022 Synapse

I dag lancerer Cannondale den nye Synapse med en række meget markante nyskabelser. Ifølge amerikanerne selv, skal den nye retning være med til at gøre landevejscykling mere inkluderende og effektiv end nogensinde før igennem integrerede, teknologiske features. Systemet hedder SmartSense.

 

”SmartSense er designet til at gøre landevejscykling mere behageligt for erfarne ryttere, invitere nye ryttere til sporten og gør det bekvemmeligt for alle brugere”, siger David Devine, Cannondale Global Senior Director of Product om det nye system.

Det er Cannondales endurance-model, som lægger stel til den nye teknologi. 

 

”For at komplementere SmartSense har vi re-designet den anmelderroste Cannondale Synapse til at være endnu mere alsidig end dens forgængere. Resultatet af sammensætningen af de to produkter er et gnidningsfrit forhold mellem rytter, cykel og landevejen” lyder det fra David Devine.

 

SmartSense-systemet består af lys, radar og hjulsensor.

 

SmartSense

SmartSense er den store nyhed i lanceringen. Helt kort fortalt, så er et intelligent system bestående af lygter og en radar, der aktivt kommunikerer med rytteren, cyklen og omgivelserne, drevet af et enkelt batteri, som sidder integreret i rammens skrårør.

Med et centraliseret system og kun én batterienhed er det Cannondales håb, at gøre SmartSense til en essentiel del af en nem og effektiv rutine.

 

Cannondales mål med SmartSense er at indgyde tillid og bekvemmelighed til træningsturene med et aktivt og intelligent system som er permanent tilgængeligt for rytteren.

 

Systemets dele består af:

 

Garmin Varia Radar
Scanner konstant for bagfra kommende trafik og kan signalere farten, distancen og antallet af biler der kommer, visuelt og via lydeffekter på Cannondales app eller på ens cykelcomputer.
(Garmin-radaren er desuden kompatibel med andre populære cykelcomputere).

 

Lezyne for- og baglygte
Forlygten forbedrer synligheden for modkørende trafik og hjælper rytteren med at blive set.
Baglygten, som har valgfri bremselys funktion, giver synlighed bagtil. Begge lys kan sættes til at automatisk at tænde når der er lave lysforhold.

 

Garmin Varia Core batteri
En enkelt, central batterienhed gør, at man ikke skal tænke på at oplade flere forskellige dele før en tur. Batterienheden driver hele systemet.

 

Cannondale Hjulsensor
Hjulsensoren vækker systemet til live, så det kan parres med Cannondale-appen, hvorfra alle features kan styres og man kan holde styr på sin træning og meget andet.

 

Cannondale App
Inden det første pedaltråd, kan brugeren interagere med SmartSense via Cannondales App hvor der vil være en række indstillinger, der kan tilpasses for en personlig køreoplevelse.

 

Indstillingerne er designet til at give en forbedret bevidsthed og synlighed så rytteren mere effektivt kan se og blive set.

Et par omdrejninger med forhjulet, hvor en Cannondale hjulsensor er monteret, vil sætte en kæde af kommunikation i gang til alle tilgængelige SmartSense touch points på hele cyklen.

 

Én central, genopladelig batterienhed forsyner hele systemet.

 

Synapse-rammen

Cannondale introducerede deres første Synapse for 15 år siden - faktisk som den første carboncykel i endurance-kategorien. Synapse er lavet til at være en allround-landevejscykel, som omfavner performance, komfort og alsidighed med dens evne til at klare forskelligt terræn.

 

Det er også derfor, at det netop er *synapse, som har fået SmartSense tilføjet.

 

”Synapse er den perfekte cykel til at introducere SmartSense. Den har en komfortabel geometri, ingeniørvidenskab der hjælper med at blødgøre køreoplevelsen og nu altså ekstra sikkerhed i form af SmartSense systemet.”

 

Ifølge Cannondale byder den nye Synapse på en mærkbart forbedret køreoplevelse - en køreoplevelse som eller netop har været fremhævet i mange år af mange fans af modellen.

 

Denne version har 8 % forøget eftergivenhed i rammen. Det kommer til udtryk i rammens fleksibilitet som absorberer ujævnheder og bump på vejen. Den forøgede eftergivenhed parret med en lidt mere oprejst position kontra en mere konkurrenceorienteret cykel, giver den mest rolige Synapse oplevelse til dato ifølge udviklerne.

 

Som det ofte ses, så har Cannondale brugt deres erfaringer fra den lynhurtige aerocykel - SystemSix - til at lave den nye Synapse hurtigere end sin forgænger igennem forbedret aerodynamik.

 

Forlygterne lyser vejen op i mørke og giver øget synlighed i dagstimerne.

 

Synapse er lavet med Cannondales Proportional Response. Det er Cannondales unikke størrelsesspecifikke design, hvor cyklens geometri, konstruktion, stivhed og styreegenskaber er baseret på rytterens størrelse og dermed varierende tyngdepunkt. Det skal sikre, at rytteren får mest muligt ud af deres cykel, uanset deres højde.

 

Synapse er blandt andet lavet til heldags-cykeleventyr. Den er designet til at klare alt fra landevej til skovstier med plads til 35 millimeter dæk. Der er beslag til en taske på overrøret for at gøre de lange dage på cyklen lettere at klare. Derudover er der beslag til to flaskeholdere.

 

Under sadlen sidder både baglygte og radar, som advarer mod bagfrakommende trafik.
 

Modeller og program

 

Den helt ny Synapse vil være tilgængelig i fire modeller i carbon i størrelserne 48-61.
SmartSense vil være at finde på alle modellerne i forskellige sammensætninger af radar, lys og elektronisk gearing noteret som R, L og E i modellens navn.

 

Synapse kommer i følgende opsætninger på det danske marked:

Synapse Carbon 1 RLE - Kr. 72,399.00 ,-  

Synapse Carbon LTD RLE - Kr. 56,499.00,-   

Synapse Carbon 2 RLE - Kr. 48,299.00,-   

Synapse Carbon 2 RL - Kr. 36,199.00,-  

Synapse Carbon 3 L - Kr. 28,199.00,-   

 

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x