Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

24.03.2015 @ 08:30

Lugten af sved i dit renvaskede træningstøj - det er slut nu: C30 Sport Hygiene Tabs, ved kun 30 grader.  

Lugten af sved…

Lugten af brugt træningstøj kan godt rive lidt i næsen.  Deltager du i et af de populære etapeløb, kun med to sæt tøj at skifte imellen, så er der stor chancen for at lugten af sved kommer til at blande sig i afslutningscerimonien, eller i tøjskabet derhjemme.

 

Det er der en forklaring på. Det som skaber denne ubehagelige lugt er bakterier i dit tøj.  Bakterierne som i kombination med sved og kropsvarme over flere dage har skabt gode vækst betingelser.  Selvom du anvender vaskemidler vil lugten ikke forsvinde, ganske enkelt fordi ingen sæber eller enzymer kan få has på bakterier ved temperaturer under 60 grader.

 

Opskriften på friskt og komfortabel tøj er at få bakterierne helt ud af dit tøj ved disinfiktion. Lugtabsorbere og bakteriehæmmere kan virke på kort sigt, men fjerner ikke selve problemet med bakterier i tøjet

 

 

Sports- og træningstøj

Moderne funktionelt sportstøj har stort fokus på at skabe komfort og støtte så udøveren kan få det maksimale ud af sin træning og konkurrencer.  Svedtransporterende egenskaber, kompressions tekstiler, membranteknologi er mange af de funktionelle egenskaber som indbygges i moderne sportstøj. Oftest gennem anvendelse af forskellige kunststoffer som polyester, elasten mv.

 

Disse materialer tåler ikke høje temperaturer da dette ødelægger egenskaberne.  Oftest må de kun vaskes ved 30 eller 40 grader. Ved disse temperaturer kan ingen vaskemidler eller enzymer fjerne bakterier.  Resultatet er ofte, at der bliver en svedlugt hængende i tøjet selvom det er nyvasket.

Mange sportsvaskemidler anvender lugtabsorbere, stoffer som maskere lugten eller som indkapsler lugtmolekylerne. Ingen af disse metoder fjerner bakterier og lugten vender hurtigt tilbage. Lugtende bakerier er meget modstandsdygtige og kan blive hængende i tøjet længe.

 

Efter mange timer i sadlen kan du få rødmen, måske endda sår og så er det helt afgørende at bukserne er fri for bakterier da du risikere infektion i de ædlere dele.  Og det skal gøres uden at ødelægge tekstilets funktionelle egenskaber som i f.eks. Gore-tex eller puden i cykelbukser.

 

C30 Sport Hygiene Tabs

Er en tablet med disinficerende effekt som er nem og enkel at anvende. Du kommer blot en tablet sammen med dit vaskemiddel i sæbeskuffen - slut med forvask, iblødsætninger eller skyllemiddel - kun en alm 30 graders vask.

 

Enkelt at opbevare og tage med på rejsen. Er du ude til konkurrencer,  trænings lejr eller på ferie rejse kan du lægge dit tøj i blød i 30 min med efterfølgende opskylning og tørring. Tøjet vil være friskt til den nye dags strabadser.

 

C30 Sport Hygiene Tabs er designet til at have en bredspektret disinficerende virkning overfor bakterier (både gram negative og gram positive), vira, skimmelsvampe og spore ved lave temperaturer.  Det betyder at alle bakterier bliver fjernet fra tøjet og dit tøj fremstår som nyt og friskt efter en 30 graders  vask - uden spor af lugt.

 

 

Det fungerer ved at skabe aktivt ilt i vandet, som et meget effektivt disinficerende miljø. Det er således selve vandet der virker disinficerende på bakerier - der er ingen giftstoffer som efterfølgende kan påvirke miljø eller som kan blive hængende i tøjet - og vandet kommer tilbage til sin oprindelige tilstand efter et stykker tid.  Derfor er det også velegnet til brugere som kæmper med allergi eller hudirritation.

 

Du kan anvende C30 på alle tekstiler (også uld og silke) og sammen men alle typer vaskemidler. Det er ikke længere nødvendigt at sortere i 30, 60 og 90 grader. Nu kan du vaske alt dit tøj på 30 grader, spare en masse energi og besvær til glæde for dig, dine omgivelser og miljøet. Vasker du meget tøj sammen eller meget stærkt inficeret og lugtende tøj anbefales det at anvende 2 tabs og et vaskeprogram med ekstra vand.

 

Læs mere om: C30 Sport Hygiene Tabs   (Nu bliver cykelsporten endelig ren)

 

Hold øje med Feltet.dk og Motionsfeltet.dk på Facebook, der vil kommer konkurrencer, hvor I kan vinde en kasse C30 Sport Hygiene Tabs !

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel
Alt kan ske under dette års Tour de France, der ifølge cykeleksperter er historisk. Der er store præmier at hente, hvis man følger Touren. I forbindelse med verdens største cykelløb lancerer hovedsponsoren Continental Dæk syv konkurrencer fordelt på de 21 etaper, som alle selv med begrænset viden om cykelsport kan vinde.
Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum
Skulle vinteren gå hen og blive kold og våd, kan udendørstræningen stadig foregå nogenlunde behageligt, hvis det står til Futurums designere. Futurum har netop lanceret sin efterårs- og vinterkollektion, og her var flere positive overraskelser.
Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses
To af de store cykelmesser er i dag blevet aflyst, det bekræfter arrangørerne Nordic Bike Shows.
Team Giv Håb cykler for børn og unge i sorg
Nu kan alle cykelglade motionister komme med på Team Giv Håb og cykle til fordel for børn og unge i sorg. Som deltager kan man sikre sig en oplevelse for livet, mens man samtidig er med til at sikre, at endnu flere børn og unge kan få gratis hjælp og støtte hos Børn, Unge & Sorg.
Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Konkurrence: Vind et Tissot ur og lækker tøjpakke fra Santini
Ikke en Tour uden et ur - og bliv nu ikke sur... fordi du kan også vinde tøj til din cykeltur.
Bliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis
Alle cykelryttere kender til ømme ben efter en hård træning og dagen efter er benene tunge. En udfordring som Optima Sport er eksperter i at løse.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme/Der var selvsagt dyb skuffelse i Jumbo-Visma-lejren, efter det der lignede en sikker Tour de France triumf - den første i holdets 30 årige historie - blev revet ud af hænderne på dem i sidste øjeblik. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skuffet_dumoulin_den_havde_vi_ikke_set_komme_1/Vidunderbarnet Tadej Pogacar gjorde det umulige og tog en Tour-sejr, ingen havde troet på lørdag morgen, og dermed bliver det ham, der skal skåle i champagne, når der søndag køres parade til Paris. For sprinterne bliver der imidlertid hverken tid til skål eller fællessang, når det først på aftenen går løs med årets allervigtigste massespurt, som enhver hurtig mand drømmer om at have på sit cv. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_21_etape_af_tour_de_france_2020/Jumbo-Visma havde så godt som vundet Tour de France med Primoz Roglic, men da den absolut sidste mulighed bød sig på 20. etapes enkeltstart, greb Tadej Pogacar den med begge hænder. Forinden havde intet dog indikeret, at der skulle være noget i vejen med Roglic, påpeger holdkammeraten Wout Van Aert. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_aert_saa_faresignalerne_hos_roglic_tidligt_han_koerte_anderledes_paa_sin_cykel/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet