Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

24.03.2015 @ 08:30

Lugten af sved i dit renvaskede træningstøj - det er slut nu: C30 Sport Hygiene Tabs, ved kun 30 grader.  

Lugten af sved…

Lugten af brugt træningstøj kan godt rive lidt i næsen.  Deltager du i et af de populære etapeløb, kun med to sæt tøj at skifte imellen, så er der stor chancen for at lugten af sved kommer til at blande sig i afslutningscerimonien, eller i tøjskabet derhjemme.

 

Det er der en forklaring på. Det som skaber denne ubehagelige lugt er bakterier i dit tøj.  Bakterierne som i kombination med sved og kropsvarme over flere dage har skabt gode vækst betingelser.  Selvom du anvender vaskemidler vil lugten ikke forsvinde, ganske enkelt fordi ingen sæber eller enzymer kan få has på bakterier ved temperaturer under 60 grader.

 

Opskriften på friskt og komfortabel tøj er at få bakterierne helt ud af dit tøj ved disinfiktion. Lugtabsorbere og bakteriehæmmere kan virke på kort sigt, men fjerner ikke selve problemet med bakterier i tøjet

 

 

Sports- og træningstøj

Moderne funktionelt sportstøj har stort fokus på at skabe komfort og støtte så udøveren kan få det maksimale ud af sin træning og konkurrencer.  Svedtransporterende egenskaber, kompressions tekstiler, membranteknologi er mange af de funktionelle egenskaber som indbygges i moderne sportstøj. Oftest gennem anvendelse af forskellige kunststoffer som polyester, elasten mv.

 

Disse materialer tåler ikke høje temperaturer da dette ødelægger egenskaberne.  Oftest må de kun vaskes ved 30 eller 40 grader. Ved disse temperaturer kan ingen vaskemidler eller enzymer fjerne bakterier.  Resultatet er ofte, at der bliver en svedlugt hængende i tøjet selvom det er nyvasket.

Mange sportsvaskemidler anvender lugtabsorbere, stoffer som maskere lugten eller som indkapsler lugtmolekylerne. Ingen af disse metoder fjerner bakterier og lugten vender hurtigt tilbage. Lugtende bakerier er meget modstandsdygtige og kan blive hængende i tøjet længe.

 

Efter mange timer i sadlen kan du få rødmen, måske endda sår og så er det helt afgørende at bukserne er fri for bakterier da du risikere infektion i de ædlere dele.  Og det skal gøres uden at ødelægge tekstilets funktionelle egenskaber som i f.eks. Gore-tex eller puden i cykelbukser.

 

C30 Sport Hygiene Tabs

Er en tablet med disinficerende effekt som er nem og enkel at anvende. Du kommer blot en tablet sammen med dit vaskemiddel i sæbeskuffen - slut med forvask, iblødsætninger eller skyllemiddel - kun en alm 30 graders vask.

 

Enkelt at opbevare og tage med på rejsen. Er du ude til konkurrencer,  trænings lejr eller på ferie rejse kan du lægge dit tøj i blød i 30 min med efterfølgende opskylning og tørring. Tøjet vil være friskt til den nye dags strabadser.

 

C30 Sport Hygiene Tabs er designet til at have en bredspektret disinficerende virkning overfor bakterier (både gram negative og gram positive), vira, skimmelsvampe og spore ved lave temperaturer.  Det betyder at alle bakterier bliver fjernet fra tøjet og dit tøj fremstår som nyt og friskt efter en 30 graders  vask - uden spor af lugt.

 

 

Det fungerer ved at skabe aktivt ilt i vandet, som et meget effektivt disinficerende miljø. Det er således selve vandet der virker disinficerende på bakerier - der er ingen giftstoffer som efterfølgende kan påvirke miljø eller som kan blive hængende i tøjet - og vandet kommer tilbage til sin oprindelige tilstand efter et stykker tid.  Derfor er det også velegnet til brugere som kæmper med allergi eller hudirritation.

 

Du kan anvende C30 på alle tekstiler (også uld og silke) og sammen men alle typer vaskemidler. Det er ikke længere nødvendigt at sortere i 30, 60 og 90 grader. Nu kan du vaske alt dit tøj på 30 grader, spare en masse energi og besvær til glæde for dig, dine omgivelser og miljøet. Vasker du meget tøj sammen eller meget stærkt inficeret og lugtende tøj anbefales det at anvende 2 tabs og et vaskeprogram med ekstra vand.

 

Læs mere om: C30 Sport Hygiene Tabs   (Nu bliver cykelsporten endelig ren)

 

Hold øje med Feltet.dk og Motionsfeltet.dk på Facebook, der vil kommer konkurrencer, hvor I kan vinde en kasse C30 Sport Hygiene Tabs !

MacAskill gør det igen: MTB-akrobaten i træningscenter
Januar står ofte på nytårsforsætter, og også den skotske MTB-rytter Danny MacAskill følte først i det nye år for at udfordre sig selv. Derfor meldte han sig ind i det lokale træningscenter. Det er der, ikke overraskende, kommet en ganske seværdig video ud af.
Næsten 25.000 kroner i puljen i Feltet.dk Tour - vokser hele tiden
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev omkring cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Test: Garmin Tacx Neo 2T
High-end hometrainer der gør den sure vintertræning sjovere. Tacx Neo 2T gør det godt på de fleste parametre, dog er prisen også i den høje ende af skalaen.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Produktnyt: Canyon lancerer Grand Canyon:On
Canyon er på banen med en helt ny generation af deres populære e-mountainbikes. Det nye barn i klassen hedder "Grand Canyon:On".
På tur til World Cup cross i van der Poels baghave
Feltet.dk var i den sidste weekend af januar 2020 inviteret af Shimano til en weekend i cykelcrossen’s navn, nærmere bestemt World Cup finale i den hollandske by Hoogerheide. De ville gerne vise, hvordan deres Dura-Ace landevejsgruppe kan holde til de knubs, den får under et cykelcrossløb, samt vise os hvordan et crossløb på højeste niveau bliver afholdt.
GOOD VIBES ONLY - 2020 - Ny cykel - Nye mål
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Produktnyt: Specialized lancerer Turbo Levo SL
Specialized udvider i dag Levo-familien, så den nu består af en helt ny modelserie: Turbo Levo SL. 

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

https://www.dba.dk/unisex-boernecykel-racercykel/id-1063917763/ Nisiki laver nogle fornuftige børneracere. de er ikke superlette, men geometrien er i orden. De kan jævnligt findes på DBA til priser mellem kr 1000 og kr. 2000 kan man nok godt sige med den fordel at du kun løfter din egen vægt.Mikkel Honoré ser nogle ligheder mellem sig selv og Julian Alaphilippe. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/honor_jeg_minder_lidt_om_alaphilippe/Siden etableringen af Tour of Qatar i starten af dette århundrede er cykelsporten blomstret op i Mellemøsten, og listen af store, pengestærke løb er bare blevet længere og længere. Det var indlysende, at det blot var et spørgsmål om tid, inden det første af disse ville blive en del af WorldTouren, men ganske overraskende blev det det nyeste skud på stammen, Abu Dhabi Tour, der i 2017 og 2018 fik æren af som det første at blive indlemmet i det fine selskab. Sidste år tog de ambitiøse arrangører så et væsentligt yderligere skridt i jagten på at etablere et rigtigt storløb, da Dubai Tour og Abu Dhabi Tour fusionerede til UAE Tour, der efter en succesrig debut også i år over syv dage vil byde på det bedste af det, vi kender fra de to forgængere, og med sin stærke kapital i ryggen atter har tiltrukket en sand stjerneparade til det, der som WorldTourens andet etapeløb nu er Mellemøstens absolutte cykelstolthed. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_uae_tour_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet