09.05.2021 @ 11:00

Hans første bog udkommer i dag, og i den forbindelse inviterede Bastian Emil Goldschmidt Feltet.dk hjem i privaten til en snak om "Fremad", der behandler cykelsportens grundlæggende elementer gennem et levende sprog i kontakt med fortidens helte.

Du har måske set ham i TV, hørt ham omtalt i blandt dine cykelvenner, som ”ham med jakkesættet i Eurosport-studiet” men fra i dag kan Bastian Emil Goldschmidt officielt kalde sig selv forfatter.

 

Den unge danske cykelromantiker er netop udkommet med sin bog ”Fremad”, der med Bastian Emils meget levende sprog og fortællestil giver sig i kast med at forklare en sport, der er så kompliceret og samtidig uhyre enkel som cykling.

 

”Fremad” er en sammenkogning af alle de vigtigste elementer af cykelsporten, da den behandler sejr, nederlag og storhed, men også hjælperytteren, kaptajnen, farten og de store stjerners episke togter.

 

For at høre mere om bogen og tanken med den, blev Feltet.dk inviteret hjem til den debuterende forfatter i hans lejlighed på Nørrebro.

 

Siddende over for ham i hans stue med en kop kaffe foran os og ”Fremad” liggende frisk fra trykken på spisebordet imellem os, strålede glæden ved hans 200 siders bedrift ud af Bastian Emil Goldschmidt, da han fortæller.

 

”Det her er virkelig noget, jeg har drømt om længe. Da bogen kom fra trykken, lå jeg om natten og tænkte: Det her skal jeg værdsætte,” fortæller den debuterende forfatter til Feltet.dk.

 

Vil række ud til folk på kanten

Glædens årsag skal findes i den årelange proces som værket er kulminationen på ifølge forfatteren selv.

 

I mange år har han nemlig vidst, at han ville skrive en bog om cykling, men det præcise emne kom først på plads i 2019.

 

”Jeg troede først, det skulle være en bog om Fausto Coppi, men så fandt jeg ud af for to år siden, at det skulle være en bog, der kan bruges som indgang til cykelsporten, som folk udefra kan bruge til at få sat ord på nogle af de basale elementer og ting, der kan være svære at sætte ord på,”

 

”Jeg har en ambition om, at det skal være en bred bog, som skal kunne række ud til dem, der er på kanten og måske ikke har set et cykelløb endnu,” forklarer den 28-årige dansker.

 

Cykelsporten svælger i sin historie

For de, der ikke kender Bastian Emil Goldschmidt, skal man ikke bruge mange minutter med ham, før man opfatter, at han er en ung mand, der nyder at skue tilbage til fortiden og gribe ud efter den.

 

Cykelsporten er nemlig tæt forbundet med sin egen historie i højere grad end andre sportsgrene ifølge ham selv.

 

”Cykelsporten svælger i sin historie. Den gør meget for at mindes den. Dels fordi den er tvunget til det ved år efter år at bruge de samme bjerge. Men også fordi løbenes sejrslister rækker langt tilbage i tiden. Det er ikke mange sportsgrene, der har navne på en liste, der strækker sig 100 år tilbage, og som der stadig bliver skrevet videre på,”

 

Netop denne higen tilbage til sportens fortid præger Bastian Emil, der er voldsomt påvirket af de sydeuropæiske landes måde at skrive om cykling.

 

”Jeg er meget inspireret af den franske og italienske skole af journalistik. Det at kunne skrive om løbene, og fortælle dem som historier. Det er måske en smule sentimentalt, men det er sådan, løbene startede med at blive fortalt,” fortæller han med henvisning til de tidlige år af cykelsporten, hvor løbenes forløb først blev udlagt i avisen.

 

DU KAN KØBE "FREMAD" LIGE HER FOR 169,95 KR

Coppi på væggen og i hjertet

En mand præger dog den unge københavners verdensbillede mere end nogen anden: Il Campionissimo Fausto Coppi.

 

Dette går igen i hans lejlighed, hvor vi på et splitsekund kan tage bort fra det regnvåde Nørrebro og drage til de høje alpetinder i Sydfrankrig.

 

Pegende på en plakat bag sig, der er et fotografi af Fausto Coppi og dennes evige rival Gino Bartali i knivskarp duel på Col d’Izoard i Tour de France 1952, fortæller Bastian Emil således om sin store helt.

 

”Coppi går igen i bogen. I en af de første bøger, jeg læste om ham, stod der ”Vi er ikke sikre på, vi kan skrive noget om Coppi, som ikke er skrevet før”. Det har jeg altid i baghovedet,”

 

I ”Fremad” kaster han sig derfor ud i en genfortælling af Coppis togt på 17. etape i Giro d’Italia i 1949, hvilket også krævede nogle fortælletekniske overvejelser hos ham.

 

”Jeg har forsøgt at forklare forløbet meget konkret, så det har virket som en reportage, der kunne stå i avisen dagen efter,” fortæller Bastian Emil om kapitlet, der er et af bogens dramatiske højdepunkter.

 

Den legendariske rytter Fausto Coppi fylder meget hos Bastian Emil. Her ses han sovende med den gule trøje under Tour de France. Foto: Staff/AFP/Ritzau Scanpix

 

Pegende igen på de to duellanter foreviget på væggen, understreger Bastian Emil sin fascination af de store helte cykelsporten har skabt.

 

”Når man beskæftiger sig meget med cykelsporten, glemmer jeg sommetider, at det er rigtige sportspræstationer. Nogle gange virker det for vildt, at det er virkelige mennesker, der har bedrevet de her ting,” fortæller den debuterende forfatter pegende på duellen mellem de to italienske cykellegender i et Tour de France, som Coppi endte med at vinde med knap en halv time.

 

Udover Coppi er der dog også blevet fundet plads til moderne helte såsom danske Mads Pedersen, hvis triumf ved VM i Yorkshire bliver genfortalt af Bastian Emil på fornem vis i bogen.

 

Antikkens og cykelsportens helte går hånd i hånd

Tilbage i lejligheden på Nørrebro peger Bastian Emil nu på den modsatte væg. Her hænger endnu et billede af den guddommeliggjorte Fausto Coppi.

 

Dette er dog ikke Italieneren i hans rette element på alverdens stigninger, men i stedet et billede af ham på hans dødsleje.

 

Ved siden af dette billede er et antikt relief, der bevidst er placeret netop dér, da billedet af den døde Coppi fuldstændig ligner den døende sagnhelt ved siden af.

 

Denne sidestilling af cykelheltene og sagnheltene er ganske ligetil for Bastian Emil, der i ”Fremad” indleder hvert kapitel med citater fra så forskellige kilder som Bibelen, Julius Cæsar og Jules Verne.

 

”I bogen er der et citat fra Roland Barthes (Fransk filosof red,), der siger, at cykelløbet minder meget om Odysseen. Det er en rejse fra A til B, hvor historierne og eventyrerne opstår undervejs,” forklarer Bastian Emil og fortsætter.

 

”Jeg synes derfor ikke, det er så romantiserende at tilegne cykelsporten de mytologiske elementer, da det er en af sportens grundpiller,”

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Billedet af Mario Cipollini poserende som en græsk statue levendegør Bastian Emils pointe om forbindelsen mellem cykelsporten og fortiden.Foto: AP/Ritzau Scanpix

 

Spurgt nærmere ind til, hvorfor han bruger Odysseen, Danthe og andre storladne fortællinger fra en svunden tid, svarer den filosoferende forfatter afklaret.

 

”Historierne fra for eksempel Græsk mytologi er universelle, fantastiske og smukke. Jeg har tit tænkt. Hvad skal vi bruge de historier til, hvis ikke at sammenstille det med hverdagssituationer eller cykelsport,”

 

”Hensigten er, at man, når man læser bogen, glemmer, at citaterne ikke er møntet på cykelsporten,” forklarer Bastian Emil.

 

Efter en lang snak med den debuterende forfatter pakker denne skribent sin blok sammen, og gør mine til at forlade lejligheden på Nørrebro efter en lang nostalgi-fremkaldende samtale med en ung forfatter.

 

Lige inden vi runder af, får jeg dog spurgt, hvad han nu ser frem imod af mål, hvor bogen er færdig.

 

”Lige nu ser jeg frem til, at Giro d’Italia starter på lørdag,” slutter Bastian Emil af om den italienske rundtur, han i år skal dække for Eurosport, inden han følger undertegnede ud ad døren og ned på gaden, hvor vor veje skilles.

 

”Fremad” af Bastian Emil Goldschmidt kan købes i Feltet.dk's shop, og netop nu er der en rabat på 15%.

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/Bahrain - Victorius har udtaget et stærkt hold til Tour de France, som skal gøre sig gældende i alt terræn. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/selvtillidsfyldt_bahrain-hold_klar_til_touren/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x