10.09.2021 @ 14:00

Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.

Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader

Vil du blive en bedre cykelrytter og vil du undgå skader?

 

Med Graspor kan du blandt andet individualisere din opvarmning, køre threshold test, hvor du vil og få svaret uden besværlige blodprøver. Graspor fungerer med et tyndt lår-sleeve.

 

Du kan intensitetstyre din træning, styre længden på pauserne mellem dine intervaller, se forholdet mellem for- og baglår samt komme skader i forkøbet og meget mere.

 

Cykling er en sport som stille og roligt bliver mere og mere præget af data. I øjeblikket er watt den parameter som langt størstedelen af motionister, licensryttere og professionelle træner efter.

 

Watt kan betragtes som ekstern data, hvor kroppens interne systemer ligger til grund for den effekt, der ydes ned i pedalerne.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser Graspor ud

 

Sådan fungerer Graspor i praksis
Graspor hjælper altså dig til at få viden om din muskelperformance og giver dig en cardio monitoreringsenhed, hvor du kan se din muskels iltniveau og muskelaktivitet i realtid.

Dette gør det muligt for dig at tage beslutninger omkring planlægningen af dine intervaller, da du kan adaptere din træning i forhold til din dagsform og giver dig mulighed for at evaluere din performance under en træningssession kontinuerligt.


Artiklen fortsætter under billedet

 

Derudover giver Graspor dig muligheden for at kunne teste din anaerobe tærskel udenfor et laboratorie, hvilket gør det nemmere for dig at følge din udvikling. Du behøver altså ikke få taget en laktattest.

 

Graspor måler to forskellige datasæt, nemlig muskelaktivering med EMG-teknologi, og musklens iltningsniveau ved hjælp af NIRS-teknologi. Musklens iltniveau måles ved hjælp af infrarød belysning, mens muskelaktivitet måler via to textroder placeret på indersiden.
 

Begge teknologier er veletablerede til andre applikationer, men Graspor er den første enhed der inkorporerer begge teknologier.
 

EMG-dataene giver dig muligheden for at følge med i aktiveringen af dine muskler i både for- og baglår samt at sammenligne aktiveringen af disse i forhold til hinanden.

 

Dataene kan hjælpe dig med at opdage forskelligheder i muskelaktivering under din træning: De kan hjælpe dig med at fokusere på dit pedaltråd, overbelastning og træthed i en af muskelgrupperne.

 

Ubalance mellem aktivering af for- og baglår kan være årsager til smerte i den nedre del af ryggen samt ustabilitet i knæet, derved kan Graspors data potentielt hjælpe med at reducere risikoen for skader.


Artiklen fortsætter under billedet

Graspor er en epoke i data
 

Musklens iltningsniveau er et udtryk for det iltede blod, der er tilgængeligt i musklen.

 

Iltningsniveauet har samme applikationer som laktat syre og kan derfor bruges til at måle intensiteten af det arbejde musklen udfører.

 

Med Graspor kan du derfor gennemføre en ikke-invasiv anaerobisk threshold test, udenfor laboratorie forhold. Derudover kan iltningen også bruges til at guide din opvarmning samt restitution mellem intervaller og træningspas.


Artiklen fortsætter under billedet

 

Dansk firma står bag

Det har i flere år været spået, at det næste revolutionerende træningsudstyr, vil være udstyr, der kan måle på de interne data direkte fra musklerne.  

 

Firmaet, der har vundet kapløbet om at være de første i verden  til at præsentere data fra de interne systemer i kroppen, er dansk.

 

Firmaet hedder Ohmatex A/S og ligger i Viby, lidt udenfor Aarhus. Ohmatex har oprindeligt udviklet monitoreringssystemer til astronauterne fra ESA.
 

Graspor har meget teknologi presset ned i kun 73 gram og er indbygget i tekstil på elegant vis.

 

Fra mandag den 16. august har Cycle Service Nordic overtaget distributionen af Graspor i Norden.


App viser dig alt data - Undgå skader

Du anvender Graspor med en app, som udover visning af data i realtid også giver adgang til en bred vifte af grafer efter træning. En snarlig kommende opdatering gør det også muligt at se data live via din cykelcomputer f.eks. Garmin eller Wahoo samt uploade dine data direkte i traningpeaks.com.

 

Med Graspor har du også muligheden for at se, om du er tilstrækkelig opvarmet. Derudover kan du også køre treshold test, hvor du får et lige så præcist resultat, som hvis du tog ud og betalte dig fra en laktakttest.


Artiklen fortsætter under billedetHer ses eksempler på data fra app'en

 

Den professionelle cykelrytter, Christina Siggaard, som har vundet VM-medalje og blandt andet endagsløbet Omloop Het Neiuwsblad i 2018, fortæller om Graspor.


"Jeg har valgt at bruge Graspor, som en del af min vej til at komme tilbage fra min hjernerystelse, som jeg har været ude med siden sommeren 2019. Jeg tror på, det kan gøre en forskel for mig, da jeg kan klarlægge, hvad jeg præcis kan presse min krop til fra dag til dag," forklarer Siggaard.
 

Mens den danske toprytter på Zwift og VM-medaljetager, Nicklas Amdi Pedersen, supplerer:

"Jeg har været den sjette bedste rytter på Zwift i et stykke tid. Jeg føler, at jeg har optimeret min træning, så meget jeg kan, men jeg leder fortsat efter de sidste marginaler for at nå målet om at blive verdens bedste," forklarer  Nicklas Amdi Pedersen og tilføjer:

"Jeg håber, at de muligheder, og den indsigt Graspor kan give mig kan hjælpe mig med at finde disse marginaler, så jeg kan opnå mit mål."


Artiklen fortsætter under billedet

Nicklas Ambi Pedersen i gang med at køre VM i E-cykling og henter en tredjeplads (Foto: Feltet.dk)
 

Fordyb dig og lær Graspor at kende yderligere

Graspor har produceret syv undervisningsvideoer, hvor man får et godt indblik i produktet og dets muligheder. Du kan se alle videoer gratis på Feltet.dks Youtube-kanal. Bemærk videoerne er produceret på engelsk.
 

Facts og specifikationer på Graspor

Sensor materiale: ABS + PMMA + TPU

Sleeve materiale: 80% Polyamid 20% Elastan, Polyuretan laminat, ABS og silikone

Muscle activation sensor: EMG

Muscle oxygen sensor: NIRS

Størrelse: Sensor: 62,5 x 39,5 x 17 mm

LED indikator: Integreret i knap
Vægt: Sensor: 27 gram og Sleeve: 46 gramg

Batterilevetid: 8 Timer

Vandtæthedsklassikation: IPx7
Indbygget hukommelse: 1 GB

 

Monitoreringsdata

Muscle oxygen: Ja

Muscle activation: Ja

Activation ratio: Ja
Puls: Med ekstern sensor

Watt: Med ekstern sensor

Hemoglobin: Ja

 

App

GPS: Bruger telefonens GPS data

Live tracking: Ja
Analyse muligheder: Ja

 

Brugsmuligheder

Threshold test: Ja

Intensity control: Ja

Recovery markør: Ja

Opvarmning: Ja

Minimere risiko for skader: Ja 

 

Pris
Pris for en Graspor enhed inklusiv sleeve er: 7.499 kroner inklusiv moms.
 

For en ekstra sleeve, som du har mulighed for at købe separat, hvis man har behov for en ny størrelse eller at det er slidt op: 679,00 kroner inklusiv moms.

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x