10.09.2021 @ 14:00

Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.

Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader

Vil du blive en bedre cykelrytter og vil du undgå skader?

 

Med Graspor kan du blandt andet individualisere din opvarmning, køre threshold test, hvor du vil og få svaret uden besværlige blodprøver. Graspor fungerer med et tyndt lår-sleeve.

 

Du kan intensitetstyre din træning, styre længden på pauserne mellem dine intervaller, se forholdet mellem for- og baglår samt komme skader i forkøbet og meget mere.

 

Cykling er en sport som stille og roligt bliver mere og mere præget af data. I øjeblikket er watt den parameter som langt størstedelen af motionister, licensryttere og professionelle træner efter.

 

Watt kan betragtes som ekstern data, hvor kroppens interne systemer ligger til grund for den effekt, der ydes ned i pedalerne.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser Graspor ud

 

Sådan fungerer Graspor i praksis
Graspor hjælper altså dig til at få viden om din muskelperformance og giver dig en cardio monitoreringsenhed, hvor du kan se din muskels iltniveau og muskelaktivitet i realtid.

Dette gør det muligt for dig at tage beslutninger omkring planlægningen af dine intervaller, da du kan adaptere din træning i forhold til din dagsform og giver dig mulighed for at evaluere din performance under en træningssession kontinuerligt.


Artiklen fortsætter under billedet

 

Derudover giver Graspor dig muligheden for at kunne teste din anaerobe tærskel udenfor et laboratorie, hvilket gør det nemmere for dig at følge din udvikling. Du behøver altså ikke få taget en laktattest.

 

Graspor måler to forskellige datasæt, nemlig muskelaktivering med EMG-teknologi, og musklens iltningsniveau ved hjælp af NIRS-teknologi. Musklens iltniveau måles ved hjælp af infrarød belysning, mens muskelaktivitet måler via to textroder placeret på indersiden.
 

Begge teknologier er veletablerede til andre applikationer, men Graspor er den første enhed der inkorporerer begge teknologier.
 

EMG-dataene giver dig muligheden for at følge med i aktiveringen af dine muskler i både for- og baglår samt at sammenligne aktiveringen af disse i forhold til hinanden.

 

Dataene kan hjælpe dig med at opdage forskelligheder i muskelaktivering under din træning: De kan hjælpe dig med at fokusere på dit pedaltråd, overbelastning og træthed i en af muskelgrupperne.

 

Ubalance mellem aktivering af for- og baglår kan være årsager til smerte i den nedre del af ryggen samt ustabilitet i knæet, derved kan Graspors data potentielt hjælpe med at reducere risikoen for skader.


Artiklen fortsætter under billedet

Graspor er en epoke i data
 

Musklens iltningsniveau er et udtryk for det iltede blod, der er tilgængeligt i musklen.

 

Iltningsniveauet har samme applikationer som laktat syre og kan derfor bruges til at måle intensiteten af det arbejde musklen udfører.

 

Med Graspor kan du derfor gennemføre en ikke-invasiv anaerobisk threshold test, udenfor laboratorie forhold. Derudover kan iltningen også bruges til at guide din opvarmning samt restitution mellem intervaller og træningspas.


Artiklen fortsætter under billedet

 

Dansk firma står bag

Det har i flere år været spået, at det næste revolutionerende træningsudstyr, vil være udstyr, der kan måle på de interne data direkte fra musklerne.  

 

Firmaet, der har vundet kapløbet om at være de første i verden  til at præsentere data fra de interne systemer i kroppen, er dansk.

 

Firmaet hedder Ohmatex A/S og ligger i Viby, lidt udenfor Aarhus. Ohmatex har oprindeligt udviklet monitoreringssystemer til astronauterne fra ESA.
 

Graspor har meget teknologi presset ned i kun 73 gram og er indbygget i tekstil på elegant vis.

 

Fra mandag den 16. august har Cycle Service Nordic overtaget distributionen af Graspor i Norden.


App viser dig alt data - Undgå skader

Du anvender Graspor med en app, som udover visning af data i realtid også giver adgang til en bred vifte af grafer efter træning. En snarlig kommende opdatering gør det også muligt at se data live via din cykelcomputer f.eks. Garmin eller Wahoo samt uploade dine data direkte i traningpeaks.com.

 

Med Graspor har du også muligheden for at se, om du er tilstrækkelig opvarmet. Derudover kan du også køre treshold test, hvor du får et lige så præcist resultat, som hvis du tog ud og betalte dig fra en laktakttest.


Artiklen fortsætter under billedetHer ses eksempler på data fra app'en

 

Den professionelle cykelrytter, Christina Siggaard, som har vundet VM-medalje og blandt andet endagsløbet Omloop Het Neiuwsblad i 2018, fortæller om Graspor.


"Jeg har valgt at bruge Graspor, som en del af min vej til at komme tilbage fra min hjernerystelse, som jeg har været ude med siden sommeren 2019. Jeg tror på, det kan gøre en forskel for mig, da jeg kan klarlægge, hvad jeg præcis kan presse min krop til fra dag til dag," forklarer Siggaard.
 

Mens den danske toprytter på Zwift og VM-medaljetager, Nicklas Amdi Pedersen, supplerer:

"Jeg har været den sjette bedste rytter på Zwift i et stykke tid. Jeg føler, at jeg har optimeret min træning, så meget jeg kan, men jeg leder fortsat efter de sidste marginaler for at nå målet om at blive verdens bedste," forklarer  Nicklas Amdi Pedersen og tilføjer:

"Jeg håber, at de muligheder, og den indsigt Graspor kan give mig kan hjælpe mig med at finde disse marginaler, så jeg kan opnå mit mål."


Artiklen fortsætter under billedet

Nicklas Ambi Pedersen i gang med at køre VM i E-cykling og henter en tredjeplads (Foto: Feltet.dk)
 

Fordyb dig og lær Graspor at kende yderligere

Graspor har produceret syv undervisningsvideoer, hvor man får et godt indblik i produktet og dets muligheder. Du kan se alle videoer gratis på Feltet.dks Youtube-kanal. Bemærk videoerne er produceret på engelsk.
 

Facts og specifikationer på Graspor

Sensor materiale: ABS + PMMA + TPU

Sleeve materiale: 80% Polyamid 20% Elastan, Polyuretan laminat, ABS og silikone

Muscle activation sensor: EMG

Muscle oxygen sensor: NIRS

Størrelse: Sensor: 62,5 x 39,5 x 17 mm

LED indikator: Integreret i knap
Vægt: Sensor: 27 gram og Sleeve: 46 gramg

Batterilevetid: 8 Timer

Vandtæthedsklassikation: IPx7
Indbygget hukommelse: 1 GB

 

Monitoreringsdata

Muscle oxygen: Ja

Muscle activation: Ja

Activation ratio: Ja
Puls: Med ekstern sensor

Watt: Med ekstern sensor

Hemoglobin: Ja

 

App

GPS: Bruger telefonens GPS data

Live tracking: Ja
Analyse muligheder: Ja

 

Brugsmuligheder

Threshold test: Ja

Intensity control: Ja

Recovery markør: Ja

Opvarmning: Ja

Minimere risiko for skader: Ja 

 

Pris
Pris for en Graspor enhed inklusiv sleeve er: 7.499 kroner inklusiv moms.
 

For en ekstra sleeve, som du har mulighed for at købe separat, hvis man har behov for en ny størrelse eller at det er slidt op: 679,00 kroner inklusiv moms.

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.
Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend
Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.
Produktnyt: Cadex udvider samlingen af cykelkomponenter med racerstyr
Cadex har lanceret et racerstyr, som er et superlet styr støbt i ét carbonstykke, der leverer en ydeevne med fokus på stivhed, komfort og håndtering.
Livestream Vueltaen for 99 kroner - uden afbrydelser
Vil du gerne se alle etaper af Vuelta a España, så har Feltet.dk i samarbejde med Discovery+ et godt tilbud.
Produktnyt: Shimano lancerer nye 12-speed geargrupper
Shimano har netop lanceret to nye geargrupper. En 12-speed Shimano Dura-ace gruppe (R9200) og en 12-speed Ultegra gruppe (R8100).
Cross-DM til Aarhus: Arrangør lover stor DM-fest
Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.
Livestream nu: Rent Liv løbet i Skive
I dag bliver det danske UCI-løb, Rent Liv-løbet i Skive, afviklet. Hele løbet kan ses GRATIS på Feltet.dk.
Weekendens to danske UCI-løb streames på Feltet.dk
Lørdag og søndag køres der i denne uge UCI-løb i Danmark, og startlisterne tager form til weekendens to brag på de danske landeveje. 
Produktnyt: Cannondale lancerer SuperSix EVO CX og SE
Cannondale lancerer i dag to nye gravelcykler, som er bygget på deres succesfulde EVO-landevejsramme.
Se billeder og video af Corts sejr
Magnus Cort vandt en helt fantastisk etapesejr i Vuelta a España, da hans vandt torsdagens etape.
Stor Vuelta a España-guide
Feltet.dk giver dig i denne artikel en guide til årets Vuelta a España. Find alle de væsentlige oplysninger om løbet.
Produktnyt: Canyon Lux Trail
Den nye Lux Trail indeholder alt det, der gør Lux’en fremragende.
Test: Wilier Jena Hybrid E-gravel
Elcykel fra Wilier til terrænet, der overrasker med sin lave vægt og sin gode komfort.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

> Det var et godt cykelløb at se. Flot af Valle. Enig. Det var et fantastisk løb med meget få stille momenter. Den danske kørsel med Cort og Asgreen i angreb 170 km. fra mål virkede lidt hovedløst. Og specielt ærgerligt uheld med Mads P. Så det så tidligt skidt ud. Men Valle redder hele æren med sin bronzemedalje. Der er virkelig få ryttere jeg kunne unde en VM-medalje mere end ham. [quote]Bagefter kommer undskyldningerne. Det er typisk Rolf[/quote] Han sagde nu også at efter 250 km. kan man aldrig helt vide. At han er lidt overoptimistisk på Valgrens vegne i slutningen af en 6 timers hektisk livekommentering kan virkelig ikke hidse mig op. Michael Valgren leverede et fantastisk resultat ved dagens VM, hvor han tog en sikrede sig bronzen. Ingen kunne røre Julian Alaphilippe ved dagens VM, hvor han med kørte de sidste 17 kilometer solo på vej mod guldet.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/valgren_sikrer_dansk_bronze_da_alaphilippe_forsvarer_vm-titlen/Mads Pedersen og Andreas Kron er færdige ved dette års VM. De to danskere er udgået af årets VM, som har budt på styrt, splittelser og masser af væddeløb fra starten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/styrt_to_danskere_ude_af_vm/Der er fortsat ikke ligeløn på minimumslønnen mellem mænd og kvinder i cykelsporten, men UCI meddeler i forbindelse med VM, at det fortsat er en prioritet, og første store skridt tages i 2023. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/uci_understreger_vi_arbejder_stadig_for_ligeloen_i_sporten/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x