01.04.2015 @ 13:13

For sjette gang skal der bogstavelig talt køres motionscykelløb midt i den skønne natur omkring Helsingør. CK Kronborg er arrangør og har i år åbnet op for en helt ny officiel klasse, nemlig MTB. Det håber man appellerer til endnu flere motionister.

Søndag den 12. april byder CK Kronborg endnu en gang velkommen til motionscykelløbet ”En Forårsdag i Hell-singør” - cykelløbet, der bringer rytterne ud på barske strabadser på både landevej, grus- og skovstykker samt ikke mindst brostensstykket bag Gurre Kirke.


Løbet er på enten 36 km. eller 72 km. alt efter om man kører ruten 1 eller 2 omgange, men de seriøse er ikke i tvivl om, at det er den lange rute, der er manddomsprøven. Løbet ligger desuden så tidligt på sæsonen, at også de deltagende licensryttere benytter det som pejlemærke for formkurven. Og her spiller det hårde underlag en væsentlig rolle.

 

Inspiration fra klassikerne

”En Forårsdag i Hell-singør” er som navnet antyder inspireret af forårsklassikerne i almindelighed og ”En Forårsdag i Helvede” i særdeleshed - det berømte løb fra Paris til Roubaix, der har budt på så store og dramatiske cykeloplevelser og som faktisk køres samme dag som vores løb.


Heldigvis synes deltagerne i vores udgave af et spændende cykelløb, at det frem for alt også er sjovt at være med. Mange landevejsryttere, der normalt ikke kunne drømme om at sætte hjulene på andet end asfalt, synes det er alle tiders oplevelse at komme ud på andre typer af underlag, især fordi det er anderledes at køre på grus og brosten på de smalle dæk”, siger Henrik Sørensen, der er formand for CK Kronborg.

 

Satser på 300 deltagere

De senere år har deltagerantallet ligge omkring de 300, og det satser man også på bliver tilfældet denne gang. Nogle år, hvor vi har haft mere sne og frost, har det været spændende, hvorvidt de svære stykker gennem skovområderne ville være farbare, men det er altid lykkedes at gennemføre løbet som planlagt.


Starten går søndag den 12. april med første start kl. 9.30 i området ved det gamle bibliotek ved Marienlyst Allé/Classensvej, og så går ruten ellers op ad Gl. Hellebækvej og ud i det åbne landskab, hvor yderpunket er Saunte. Nyt målområde samt opløb er ved Feriebyen.

 

Helt ny klasse for MTB

”Selv om det er et løb, der giver den bedste oplevelse, hvis blot, man er i nogenlunde form, kan de fleste være med på i hvert fald en enkelt omgang”, siger Henrik Sørensen og fortæller videre, at der i år er i alt 8 deltagende klasser. Nemlig 72 km. for henholdsvis herrer og damer, 36 km. for henholdsvis herrer og damer, 36 km. for U15 Dreng, U16 for Pige og ikke mindst de to helt nye klasser 72 km. og 36 km. MTB.


”Derfor håber vi også, at mange lokale motionister har lyst til at møde op og være med, for netop MTB sporten dyrkes jo flittigt her i vores naturskønne område, hvor der er udlagt mange gode ruter”, siger Henrik Sørensen, idet han understreger, at løbet er en cykeloplevelse for alle. Traditionen tro suser de bedste jo hurtigt af sted - og når de er væk er der ro og fed til at nyde en skøn cykeltur gennem naturen i ens eget tempo.

 

FAKTA

Første udgave af ”En Forårsdag i Hell-singør” blev kørt i 2010 med knapt 100 deltagere. I dag ligger deltagerantallet stabilt omkring de 300 fordelt på såvel supermotionister som almindelige motionister. Præmien til vinderen i den hurtigste klasse er naturligvis den traditionelle opsats med et stykke sandsten fra Kronborg Slot - en passende pendant til den brosten, der er præmien i det franske forlæg ”En Forårsdag i Helvede”.

 

Løbet byder på et par nyheder. Således er opløbet flyttet til Feriebyen, der ligger trukket lidt tilbage fra toppen af Gl. Hellebækvej, hvor der ellers plejer at være opløb, og dette er blandt andet sket af trafiksikkerhedshensyn. En anden nyhed er, at der i år altså også er 2 MTB klasser med officiel tidstagning.

 

Igen i år deltager MC Marshalls som løbsmotorcykler, og arrangørerne takker såvel Helsingør Kommune som Naturstyrelsen samt Slots- og Ejendomsstyrelsen, der er med til at gøre dette løb muligt.

 

Sidste frist for online tilmelding er den 5. april, og prisen svinger mellem 185 kr. og 120 kr. alt efter klasse. Man kan også sagtens tilmelde sig på dagen mod et mindre gebyr. Yderligere oplysninger om tilmelding og rute etc. kan fås på www.ckkforårsklassiker.dkEr du cykelmotionist, så tjek Motionsfeltet.dks nye og store motionscykelkalender.

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x