10.03.2015 @ 12:00

I løbet af vinteren bringer Feltet.dk en artikelserie omkring Race24 powered by Feltet.dk, som er et af de efterhånden flere motionsarrangementer, som Feltet.dk støtter og sponsorerer.

Race24 er et cykelløb efter Le Mans koncept og regler. Løbet er blevet afholdt en gang årligt siden 2012, og er det eneste af sin slags i Norden. De foregående tre år har arrangementet tiltrukket mange cykleklubber, vennegrupper, kolleger og cykelentusiaster til 24 timers intens action på den sjove og udfordrende Ring Djursland.


Hvordan blev ideen skabt?

Ideen til Race24 blev født umiddelbart efter afslutningen på Le Mans 2011. Efter en weekend, hvor man har gået til og fra TV skærmen og fulgt den dramatiske begivenhed i Le Mans, kom tanken som et lyn fra en klar himmel til idemanden bag løbet, Carsten Steenfeldt. Hvorfor ikke prøve at skabe samme rammer om et cykelløb? Carsten samlede en lille gruppe cykelvenner til en brainstorm proces om, hvordan et sådan cykelløb kunne stables på benene.

 

"Vi havde som sådan ikke forstand på motorsport, så vi måtte igang med at undersøge, om der fandtes egnede baner i Danmark. Da der ikke er ret mange racerbaner i Danmark, var det en overkommelig opgave. Interessen blev ret hurtigt rettet mod Ring Djursland, da den opfyldte alle vores krav. Vi kontaktede bane-ejerne for at høre, om banen var ledig i Le Mans weekenden 2012 og svaret var. 'Der er én weekend,  hvor I kan være sikre på, at der ikke bliver kørt motorløb Danmark, og det er Le Mans weekenden. Alle motorsportsfans er enten i Frankrig eller sidder klistret til TV-skærmen', lød budskabet," forklarer Carsten Steenfeldt til Feltet.dk.

 

"Vi blev enige om at lave en testkørsel af banen på cykel. Efter denne testkørsel blev vi ret hurtigt overbevist om, at Ring Djursland var den helt perfekte ramme om løbet. For det første er det rigtig sjovt at køre på banen, specielt kurverne er sjove. Dernæst giver bakkerne på banen en ekstra dimension, som nok skal gøre løbet hårdt. Slutteligt byder Ring Djursland på særdeles gode rammer om et sådan arrangement. Der er tale om et moderne anlæg, som er gearet til at kunne håndtere de mange ryttere og gæster Race24 teamet ønsker til begivenheden," tilføjer arrangøren.
 

 

Se ruten i ovenstående video

Race24 fra 2012 til 2014

I debut sæsonen 2012 var der 91 deltagende 3 mandshold. Trods ustadigt vejr var arrangementet en stor oplevelse for såvel deltagere og arrangører. Der var en del af de praktiske opgaver, som arrangørerne måtte lære undervejs, men i den efterfølgende deltagerundersøgelse kunne det konstateres, at arrangørerne havde lavet et sjovt og anderledes cykelløb for både konkurrence- og "hygge"-motionister.

 

I 2013 var der 121 deltagende hold takket være nogle store hold fra to klubber. I denne sæson var konkurrence elementet af Race24 nok det bedste, der har været set gennem de tre første sæsoner. Løbet var uforudsigeligt, og der skete hele tiden forskydninger i stillingen grundet det store deltagerfelt og de hårde vindforhold.

 

2014 var en særdeles vellykket udgave af Race24. Der var dog kun 69 tilmeldte hold, da løbet faldt sammen med en stor motionsweekend med Nordjylland Rundt, Sjælsø Rundt og Fyn Rundt med flere. Vejret var helt fantastisk, med høj sol og næsten ingen vind alle 24 timer.

"I 2012 og 2013 havde vi gjort en masse brugbar læring, som gjorde, at der var justeret på en del praktiske forhold omkring løbet. Der var masser af præmier til deltagerne, og stemningen var generelt helt fantastisk," lyder det stolt fra Carsten Steenfeldt.

 

Race24 2015

Løbet afholdes i weekenden den 13-14. juni 2015. På opfordring fra deltagerne har arrangørerne fremrykket starttidspunktet til 13:00. Tidligere var det 15:00 som Le Mans, men flere deltagere har givet udtryk for at den lange søndag formiddag og eftermiddag var en hård mental nød at knække. Som noget nyt i 2015, så kan deltagerne køre alle 24 timer alene eller på seksmandshold. De populære hold med tre ryttere på hver fortsætter naturligvis også.

 

Race24 har en solid og trofast sponsorkreds, der gør det muligt at tilbyde deltagerne en særdeles god samlet servicepakke, som inkluderer:
 

- Forplejning i restaurants kvalitet i den meget deltagerroste kantine på Ring Djursland.

- Velassorteret rytterdepot med kage, chokolade, frugt, brød, energidrik og meget mere.

- Mulighed for gratis massage under hele løbet.

- 24 timers gratis reparationsservice

- Gratis camp til dit hold med indlagt elektricitet

- Sublime bad- og toiletforhold

- Store og mange lodtrækningspræmier

- Store podiepræmier

- En racerbane med ny asfalt

 

Læs mere om løbet på www.race24.dk. Har du spørgsmål vedrørende løbet kan arrangørerne kontaktes på info@race24.dk

Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet