01.07.2014 @ 07:46

1700 cykelryttere og 100 løbere var med til at omdanne den historiske Hærvej til en kæmpe motionsarena ved weekendens Hærvejsløb op gennem Jylland.

Fredag 27. juni og lørdag 28. juni blev den historiske Hærvej op gennem Jylland indtaget af ikke færre end 1800 motionister ved Hærvejsløbet. 100 løbere tilbagelagde 300 kilometer fra Flensborg til Viborg i løbet af 35 timer fra fredag morgen til lørdag aften, mens hele 1700 cykelryttere lørdag deltog i Hærvejsløbets Cykelløb.

 

Cykelløbet havde start fra tre byer. Fra Flensborg deltog 900 ryttere på de 270 km, fra Vejen 550 ryttere på 160 km-ruten og fra Funder ved Silkeborg deltog 250 ryttere på den korte 50 km-rute.

 

Alle deltagere ved cykelløbet havde mål i Viborg, hvor de blev modtaget på den røde løber af masser af tilskuere og Viborgs store fest, Snapsting Viborg.

 

Dobbelt så mange cykelryttere

Det er andet år, at Hærvejsløbet afvikles. I 2013 deltog 850 cykelryttere og ca. 100 løbere. Antallet af ryttere var således fordoblet i forhold til sidste års løb.

 

Præcis som i 2013 var det en fantastisk weekend med masser af glade deltagere. Og modsat løbet i 2013, hvor vejrguderne bestemt ikke var med deltagerne, blev det en helt anderledes oplevelse i år, da der stort set ikke faldt en eneste dråbe regn under løbet. Der var syv depoter til rytterne undervejs, og disse depoter var alle bemandet af lokale foreninger.

 

Løbsleder Flemming Johannsen roser de mange hundrede for, at alt gik som håbet. ”Det er i store træk de samme frivillige foreninger som sidste år, der stod for depoterne langs ruten. De har endnu en gang gjort en kæmpe indsats for at få det til at glide. Uden dem kunne en event med så mange deltagere ikke lade sig gøre,” siger han.

 

Måske mountainbike næste år

Foruden de mange landevejsryttere og løbere deltog syv cykelryttere på mountainbike i et testløb fra Flensborg til Viborg på og langs Hærvejen. De syv ryttere skal nu sammen med løbsledelsen evaluere på, om der skal arrangeres et MTB-løb på strækningen i 2015.

 

”I DGI kan vi se, at MTB er ved at være en meget populær idrætsgren. Udøverne efterspørger hele tiden større udfordringer, og en rute på ca. 300 kilometer fra Flensborg til Viborg må siges at være en udfordring,” siger projektleder Flemming Johannsen.

 

Løbet laves sandsynligvis om

100 løbere ved dette års etapeløb, er noget under, hvad arrangørerne havde håbet på. Derfor skal løbet nu evalueres, og Flemming Johannsen fortæller, at løbet sandsynligvis laves om i 2015.

 

”De deltagere, der var med, har haft en super god oplevelse. Men vi kan også konstatere, at antallet af løbere desværre ligger en anelse under det, vi havde håbet på. Derfor vil vi nu se på, om der skal ændres noget og i så fald, hvad der skal ændres.

 

Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
I dag fylder Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Efter appetizeren Classic Brugge-De Panne bliver det på fredag rigtigt alvor i den belgiske klassikersæson. Med en rute, der er nært beslægtet med den, der en uge senere benyttes i Flandern Rundt, har E3 Saxo Classic opbygget et ry som den helt store test for de største klassikerspecialister, der er klar til at grave dybt en sidste gang inden det helt stor slag i Vlaanderen’s Mooiste. Det er med andre ord tid til den store generalprøve og tid til at finde ud af, hvem vi kan vente at se øverst på podiet i Oudenaarde om lidt over en uge! Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_e3_saxo_classic_2023/I denne uge køres det lille og stærkt kuperede Settimana Internazionale Coppi e Bartali, der i år har en uhyre stjernebesat startliste. Tidspres gør det umuligt at bringe store, forkromede etapeoptakter, men hver dag giver vi en ganske kort favoritvurdering af den kommende dags begivenheder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_settimana_internazionale_coppi_e_bartali_2023/Olav Kooij leverede en sublim indsats i det sjaskvåde Brugge-De Panne løb, men han var tæt på at opgive undervejs. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/kooij_taet_paa_stor_triumf_jeg_troede_at_mit_loeb_var_slut/Kommer til at tænke på om grunden til at du hellere vil have skivebremser har noget at gøre med at raceren har fiberhjul. Har du prøvet et aluhjul eller et Shimano fiberhjul med alu bremseflade?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x