01.11.2019 @ 08:25

Nu har efteråret ganske vist ramt, og vinteren står for døren. Men det behøver ikke at stoppe dig fra, at hoppe en tur på jernhesten. Cyklen kender du som din egen baglomme. Hjelm, bukser, sko og trøje, alt sidder som det skal. Vanddunken er spændt fast, og ruten er planlagt. Er der overhovedet mere udstyr du bør overveje? Ja, hvis du ikke allerede har en, så bør du helt sikkert overveje en cykelcomputer.

Om det enten er for at holde formen ved lige eller komme i endnu bedre form, frem mod det bedre vejr, der forhåbentlig venter til foråret, så er en cykelcomputer altid en god investering. Som med så meget andet teknologi er der en hel masse at vælge imellem. Der er derfor her nogle pejlemærker til, hvad du bør kigge efter når du søger efter hvilken cykelcomputer, du skal skal købe.
 

Vælg dine GPS kriterier 
Du kører måske ikke lige så stærkt som de professionelle Tour de France ryttere, men det er altid godt at holde øje med farten. Ikke bare for at gøre fremskridt, men også for sikkerheden. Heldigvis kommer alle cykelcomputere med fart- og kilometertæller, men måske vil du gerne have lidt ekstra. Det er skønt at kunne måle hvor hurtigt og længe du kører, men hvad hvis du er på ukendte veje? Så vil du nok gerne have en GPS i din cykelcomputer. De viser alle sammen naturligvis vej, men der er forskellige funktioner, der er værd at vælge ud fra. Så tag ikke den første eller bedste, men overvej hvad der er bedst for dig. Det kan være du ønsker en der for eksempel tager højde for trafik, vejrforholdene eller måske vejarbejde.

 

 


De ekstra features og prisen gør forskellen

Det er de features, der er interessante at holde øje med. For eksempel kan de avancerede computere måle VO2, eller maksimale iltoptagelse. Med andre ord, giver det dig mulighed for at finde dit kondital. Dette er især nyttigt, når du har fået stablet en solid form på benene, men gerne søger at øge niveauet det ekstra, der for alvor skiller fårene fra bukkene. 


VO2-måler, GPS, kilometertæller. Det er nok de første tre ting, du skal overveje men selvfølgelig også prisen. Overvej om du har brug for de enkelte funktioner, men også hvor advancerede de skal være, da man altid kan få lidt mere data på de lidt dyrere modeller. Er det din første cykelcomputer, giver det mening at starte med en model der ikke ligger i den dyre ende. Du kan lige så godt finde ud af, om du kan bruge det data de giver dig, før du går ud og giver flere tusinde kroner for en ny. Hæves niveauet så senere, kan du altid investere i noget der giver flere data.


Telefonen et godt alternativ

Noget man hurtigt kan overveje er,  hvad med telefonen? Telefonen generelt har med udvikling af teknologi skabt muligheder i alle brancher, alt fra at kunne kreativt kommunikere med hinanden til at få adgang til film , autentiske online casino danmark spil og fitness apps. Så selvfølgelig er telefonen også en god teknologi, når det kommer til et alternativ til cykel computeren. Telefonen har endda lidt ekstra features både på cyklen og til pauserne. Du kan planlægge ruter der dirigere dig uden om trafik og uheld, der er kompas og en udemærket GPS og apps der kan regne distancer og fart. Du kan være i kontakt med andre under turen, især hvis uheldet skulle være ude. Der udover har du mulighed for at tage billeder af skønne omgivelser med et godt kamera mens du holder stille og om ikke andet også blive underholdt med opdateret nyheder og en masse online spil. 
 

Det kan dog være, at du hellere vil have, der er specielt designet til cykelsporten nemlig den specifikke cykelcomputer for selvom telefonen er nyttig så er computeren bare mere akkurat med hensyn til tid og distance.  Der er mange cykelcomputere på markedet og det er derfor en god ide at gøre din research og vælge en der passer til dig og dit cykelløb. 

 

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x