Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

31.03.2016 @ 11:00

Cykelhjelmen er noget af det mest omdiskuterede sikkerhedsudstyr, men der er i øjeblikket ingen lovgivning omkring det. Et flertal af danskerne er for lovpligtig cykelhjelm, men Cyklistforbundet er imod.

Over to tredjedele af den danske befolkning mener, at der bør være lovkrav om at bære cykelhjelm, når man cykler i trafikken, og at det bør straffes med bøde, hvis ikke det overholdes. Det viser en rundspørge lavet af TNS Gallup.

 

Syv ud ti danskere er faktisk på den side, der taler for, at cykelhjelmen skal være lovpligtigt udstyr, når man cykler, hvorimod hver femte mener, at lovgivning ikke er den rette vej at gå. Alligevel er det ifølge undersøgelsen kun fire ud af ti, som bruger deres cykelhjelm ofte eller altid, mens de resterende kun sjældent eller aldrig bruger den.

 

Antallet af hovedskader er for nedadgående i disse år, hvor der har været stor fokus på at bruge cykelhjelm. Den seneste opgørelse viser ifølge DR, at 3.390 cyklister fik hoved- og nakkeskader i 2014, hvilket er en nedgang på over 400 siden 2011.

 

De hårdest ramte er de 25-34-årige cyklister med 560 skader årligt. De unge får suverænt færrest skader, og man kan tydeligt se, at antallet af hoved- og nakkeskader stiger, når de unge fylder 18 år - som regel der hvor rigtig mange holder op med at bruge cykelhjelm, fordi de nu ikke længere er underlagt deres forældres påbud.

 

Hos Cyklistforbundet er man stor fortaler for at bruge cykelhjelm, da undersøgelser fra både ind- og udland viser, at der er sammenhæng mellem det at bruge hjelm og nedsat risiko for hovedskader. Alligevel er de imod at indføre lovkrav om hjelmen, da erfaringerne fra udlandet tyder på, at folk holder op med at cykle, hvis loven kræver, at de bærer cykelhjelm imens.

 

"Får Danmark et påbud om hjelm, forudser vi, at en del vil rette ind efter lovkravet. Men en del cyklister vil fortsætte med at køre uden hjelm, og de vil nu være lovovertrædere. Andre igen vil helt miste lysten til at cykle, hvilket samlet set vil give en negativ virkning for folkesundheden," lyder argumentet på Cyklistforbundets hjemmeside.

 

"Vi mener ikke, man skal lovgive om noget, som borgerne gør ad frivillighedens vej. Derfor mener vi, at kampagner er vejen frem - ikke et påbud."

 

Den seneste kampagne i rækken fra Rådet for Sikker Trafik er Nederen Forældre, der opfordrer forældre til at skrue bissen på og få deres børn til at køre med cykelhjelm ud fra mottoet #NederenErKærlighed. Du kan se kampagnevideoen herunder.

 

 

 

2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet