Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

31.03.2016 @ 11:00

Cykelhjelmen er noget af det mest omdiskuterede sikkerhedsudstyr, men der er i øjeblikket ingen lovgivning omkring det. Et flertal af danskerne er for lovpligtig cykelhjelm, men Cyklistforbundet er imod.

Over to tredjedele af den danske befolkning mener, at der bør være lovkrav om at bære cykelhjelm, når man cykler i trafikken, og at det bør straffes med bøde, hvis ikke det overholdes. Det viser en rundspørge lavet af TNS Gallup.

 

Syv ud ti danskere er faktisk på den side, der taler for, at cykelhjelmen skal være lovpligtigt udstyr, når man cykler, hvorimod hver femte mener, at lovgivning ikke er den rette vej at gå. Alligevel er det ifølge undersøgelsen kun fire ud af ti, som bruger deres cykelhjelm ofte eller altid, mens de resterende kun sjældent eller aldrig bruger den.

 

Antallet af hovedskader er for nedadgående i disse år, hvor der har været stor fokus på at bruge cykelhjelm. Den seneste opgørelse viser ifølge DR, at 3.390 cyklister fik hoved- og nakkeskader i 2014, hvilket er en nedgang på over 400 siden 2011.

 

De hårdest ramte er de 25-34-årige cyklister med 560 skader årligt. De unge får suverænt færrest skader, og man kan tydeligt se, at antallet af hoved- og nakkeskader stiger, når de unge fylder 18 år - som regel der hvor rigtig mange holder op med at bruge cykelhjelm, fordi de nu ikke længere er underlagt deres forældres påbud.

 

Hos Cyklistforbundet er man stor fortaler for at bruge cykelhjelm, da undersøgelser fra både ind- og udland viser, at der er sammenhæng mellem det at bruge hjelm og nedsat risiko for hovedskader. Alligevel er de imod at indføre lovkrav om hjelmen, da erfaringerne fra udlandet tyder på, at folk holder op med at cykle, hvis loven kræver, at de bærer cykelhjelm imens.

 

"Får Danmark et påbud om hjelm, forudser vi, at en del vil rette ind efter lovkravet. Men en del cyklister vil fortsætte med at køre uden hjelm, og de vil nu være lovovertrædere. Andre igen vil helt miste lysten til at cykle, hvilket samlet set vil give en negativ virkning for folkesundheden," lyder argumentet på Cyklistforbundets hjemmeside.

 

"Vi mener ikke, man skal lovgive om noget, som borgerne gør ad frivillighedens vej. Derfor mener vi, at kampagner er vejen frem - ikke et påbud."

 

Den seneste kampagne i rækken fra Rådet for Sikker Trafik er Nederen Forældre, der opfordrer forældre til at skrue bissen på og få deres børn til at køre med cykelhjelm ud fra mottoet #NederenErKærlighed. Du kan se kampagnevideoen herunder.

 

 

 

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet