14.07.2018 @ 08:00

Introduktion:

Rapha har gået blandt de forreste på markedet for veldesignet cykeltøj med en klar livsstilsappel.

 

Grundlagt i England, har Rapha allerede et globalt brand og er senest begyndt at åbne klubhuse overalt i verden, som fungerer som butik, café og hjemsted for alle aktiviteter i mærkets regi.

Pro Team Midweight Jersey

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Grey Blue
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: 1350,-

 

 

Test:                             

Raphas serie af jerseys i Pro Team-kollektionen kommer i flere varianter optimeret til forskellige køreforhold.

 

Midweight-modellen her er lidt tykkere i stoffet end de øvrige og appellerer således til allround brug og de dage, hvor det ikke er allervarmest.

 

I hånden bemærker man først og fremmest materialekvaliteten, som er blød og lækker. Der er gods i stoffet, som i øvrigt går igen på hele trøjen, så ledes at det er den samme kvalitet hele vejen rundt.

 

Pasformen er optimeret til race i Pro Team-serien, så man får en trøje, som sidder tæt og skåret. Dog er fittet på ingen måde ekstremt og de fleste vil kunne finde sig til rette i den.

 

Der er fint med plads i ærmerne, som alligevel sidder til grundet masser af stretch i stoffet. Det betyder, at Rapha ikke behøver at lave en stram afslutning med elastik, men at ærmet sætter sig tæt om armen og naturligt lukker tæt i enden uden at stramme.

 

Det gør i vores optik trøjen her mere tilgængelig for flere kropstyper, da trøjer med racecut ellers ofte kan stramme her.

 

Den fine stofkvalitet gør også, at selv om trøjen sidder stramt, så holder den sin facon og bliver ikke strakt tynd. Derved bibeholdes egenskaberne i stoffet og det ser slet og ret og pænere ud.

 

Trøjen er skåret således, at den er længere bagpå og derved passer allerbedst ude på cyklen i foroverbøjet tilstand, snarere end oprejst.

 

Igen optimeret til en lidt mere aggressiv kørestilling, men ikke noget vi finder ekstremt.

 

De tre lommer bagpå har en kraftig, øvre elastikkant, som er med til at trække trøjen sammen og bibeholde sin pasform, når lommerne fyldes op. Lommerne har en fin standardstørrelse, så de kan dække de fleste behov. Yderligere er der en lynlåslomme til værdigenstande.

 

Dog er den i vore soptik lige lille nok til for alvor at være et behageligt opholdssted for de fleste telefoner.

 

Af andre detaljer kan nævnes kraven, som er afstivet, så den forbliver på plads og samtidig skåret, så den sidder ret lavt.

Pro Team Bibshorts II

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Sort / Sort

Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Kr. 1900,-

 

Test

Raphas populære Pro Team bibs er en teknisk sag, hvor Rapha har bibeholdt de klassiske æstetik, som de er kendt for.

 

Vi har testet den helt sorte kombination, hvor shortsenes kendetegn, den markante Rapha-skrift ved buksernes afslutning, er holdt i sort også. Det giver i vores optik et fedt og diskret look, og så er helt sorte shorts jo også noget af det mest klassiske man kan støve op i cyklingens verden.

 

Bukserne kommer i to længer – regular eller long. Vi har testet regular-modellen, som stadig er forholdsvis lang, og derved tro mod sit performance-ophav, som fordrer lange ærmer og bukseben. Vil man køre looket helt ud – eller er man slank og høj – så kan man vælge modellen med lidt længere ben.

 

 

En af grundene til, at disse shorts synes, at være en favorit hos mange er, at materialekvaliteten simpelthen er rigtig god. Først og fremmest er selve stoffet ultralækkert: Blødt, tykt og med et stræk, som får dem til at sidde behageligt til.

 

Dernæst er de andre materialer også i top – lige fra elastikker til det mesh som selerne er lavet af.


Kvaliteten er både med til at give produktet performancemæssige fordele, men i høj grad også noget som spiller ind på dets levetid.

 

Vi er især vilde med, at stretch’et fordeler sig sublimt hen over hele låret, så man får en tæt følelse uden punkter der strammer.

 

Afslutningerne er meget brede og lavet i en tynd elastikkvalitet med indvendig silikone. Det sørger for en tæt lukning, hvor strækket er fordelt godt, så man igen undgår afklemninger.

 

 

Endeligt er der mesh-selerne, som er ultraelastiske. Det gør, at de ikke strammer over skuldrene og hjælper med et godt fit.

 

Raphas indlæg adskiller sig i materialekvaliteten en smule, da overfladen er mere stofagtig end mange andre brands, hvor det nærmest føles som en slags skumgummi. Det giver et behageligt møde med huden, men ikke noget som for alvor gør en stor forskel.

 

Dog er selve indlægget rigtig godt. Der er masser af support at hente uden at det bliver for stort eller bøvlet.

Pro Team Insulated Gilet

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Farve: Dark Green

Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Kr. 1350,-

 

 

Test:

Pro Team-kollektionen indeholder en række vindveste, så hver især er optimeret til forskellige forhold og behov.

 

Som en nyskabelse denne sæson, har Rapha lanceret deres Insulated-vindvest, som er lidt kraftigere i kvaliteten og ikke kun skabt til at tage sig af vind og vandsprøjt, men også forsyne rytteren med lidt mere isolering og varme på kolde morgener især på denne årstid.

 

Isoleringen kommer fra et materiale kaldet Polartec Alpha®. Det er et nyt, isolerende materiale som giver varme, som var der brugt dun, men med en række fordele oven i hatten. Materialet er iøvrigt oprindeligt udviklet til de amerikanske specialstyrker.

 

For det første er materialet åndbart og fylder mindre end dun. Hernæst er det hurtigtørrende, så man ikke bygger fugt op i vesten, hvis man kører hårdt og sveder meget.

 

Fronten er desuden behandlet med et vandskyende lag, så man ikke bliver våd fra sprøjt fra vejen.

 

I hånden er vesten en lidt anderledes størrelse. Fronten føles foret, da man tydeligt kan mærke isoleringen fra Polartec. Samtidig er ryggen lavet i åndbart mesh, så der er stor forskel på kraftigheden.


Forsidens overflade er blank og tæt, så den kan modstå vinden og vand.

 

Isoleringen fra Polartec ses tydeligt på indersiden, hvor den bedst kan beskrives som en blanding mellem uld og strik.

 

Pasformen er rigtig god. Der er masser af elasticitet hen over ryggen, så vesten kan arbejde med kroppen, når man bevæger sig. Selv om den sidder udpræget til, så er der mulighed for masser af bevægelse i den.

 

Rapha har fyldt masser af elastik rundt i kanten ved armåbningerne, så den lukker til og holder kropsvarmen inde. Endelig sørger en høj krave for, at halsen også forbliver beskyttet.

 

I brug er vesten et fedt produkt, hvis man gerne vil holde varmen og samtidig have en performanceorienteret pasform. Isolering holder en dejlig varm på kolde morgener og vil faktisk passe rigtig godt til de fleste sæsoner.

 

Den er for varm til deciderede sommerdage, men er god at have på, hvis man skal køre mange timer og starter ud tidligt.

 

Vesten pakker, trods den puffede isolering, fint sammen, så man let kan have den i en lomme.

 

Selve vesten har selv lommer også, hvilket gør den til et produkt, som man kan køre i en hel dag. Det kan vi lide. Tilmed er der en isoleret lomme til værdier.

 

Som en sidste feature, kan lynlåsen i front åbnes fra begge sider, således at man kan åben op for fronten og dermed lade kroppen ånde, uden at skulle tage vesten af, eller lyne den helt op, så den blafrer uhæmmet ud til begge sider.

 

En fin feature, når man skal køre intervaller på i kold vind eller på eksempelvis stigningerne sydpå på en træningslejr.

Konklusion

Raphas Pro Team-serie er absolut helt oppe blandt det lækrest, man kan støve op på markedet.

 

Materialerne er i top både funktionelt og i forhold til pasform. Kan man lide tøj, der er racefit uden at være ekstremt, så synes vi, at Rapha rammer den rigtig godt.

 

Den nye Insulated vindvest er et spændende bekendtskab, hvis man er på jagt efter en lidt varmere vest, hvor den bestemt er blandt de bedste, når det kommer til at ramme kombinationen af varme, komfort og evnen til at kunne pakkes i en lomme.

 

Stillet til rådighed af: Rapha

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet