11.05.2018 @ 19:30

Ny hjelm fra Specialized scorer topkarakter både på komfort, kvalitet og imponerer i test. Kort sagt en hjelm der har hele pakken.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta

Farver: Sort, Acid Lava/Acid Purple, hvid og Hyper green/Acid Lava Limited Edition

Størrelse: Small, Medium og Large

Vægt: 233 gram vejet i en størrelse small

Vejledende udsalgspris: 1.999,-


Introduktion

Specialized er utvivlsomt et af de førende og mest anerkendte mærker, når det kommer til cykler til alle formål. Lige siden starten i 1974 har de været blandt de førende på både mountainbike, cross og landevej.

 

Specialized var et af de første mærker, der kom på markedet med en aerodynamisk hjelm i 2013, den såkaldte Evade. Siden da har udviklingen i cykelsporten kun gået en retning og det er mere aerodynamik - uanset om det er i tøjet, cyklerne eller hjelmene.


2018 blev så året, hvor Specialized lancerede deres nye Evade II hjelm. Hjelmen, som ifølge Specialized selv, er lige så hurtig som deres enkeltstartshjelm og lige så komfortabel og kølende som Prevail. Kort sagt Evade II er toppen af poppen. 

 

Vi vil her komme med vores mening om hjelmen - specielt set ud fra: Komfort, kvalitet og detaljer. 

 

Test:

Der er fire features, som vi vil fremhæve ved hjelmen:
 

Patented aramid-reinforced skeleton provides internal EPS support

En patenteret teknologi fra Specialized, hvor et indbygget Aramid skelet giver hjelmen styrker og samtidig muliggør en meget let konstruktion.

 

Energy Optimized Multi-Density EPS construction

Hjelmen er sammensat af EPS materialer med forskellig tæthed (multi-density), for at kontrollere og absorbere stød fra styrt endnu bedre.

 

Ultra-light Mindset HairPort II Micro-Dial Fit System

Det mundrette navn dækker over Specialized roste bespændingsystem, som er særligt minimalistisk i sin opbygning.

 

Gutter Action Brow Pad Design

Puderne i fronten af hjelmen sidder fast på bespædningssystemet, snarere end den indvendige side af hjelmen. Det betyder, at der er plads, inden man rammer selve hjelmen med panden, så man bedre kan spænde til med komforten i behold. Samtidig minimerer det sveddannelsen og derved chancen for, at det drypper ned og generer i øjnene.

 

Første indtryk

Lad det være sagt med det samme. Da Specialized kontaktede os og spurgte, om vi ville teste deres nye hjelm, var det med en hvis begejstring. Vi har tidligere testet forgængeren Evade I, så vi var spændte på hvilke ændringer, der var ved den nye. Udover at den eftersigende er blevet seks sekunder hurtigere end forgængeren. Målingen er lavet ved en 40 kilometers enkeltstart. 

 

Evade II kommer i en almindelige papkasse, hvor der i kassen medfølger ekstra puder til at sætte i hjelmen. En manual over, hvordan man bruger det magnetiske spænde og en lille stofpose til at bære hjelmen i, når man er på farten.

 

Når man pakker hjelmen ud af kassen, bliver man mødt af et flot syn. Den hjelm, vi har fået til test, er i farverne pink/sort. Ikke de mest traditionelle farver til en hjelm, men flotte farver, der helt sikkert også er mere trafiksikker, end en almindelig hvid eller sort, som man blandt andet også kan få hjelmen i.



 

Hjelmen fra Specialized ligner umiddelbart forgængeren designmæssigt. Men kigger man nærmere på den, er den mere rund i formerne. Efter vores mening har den et flottere design end den tidligere version. Den er ikke nær så klodset og den føles lækker, når man har den i hånden.

 

Komfort

Evade II er utrolig komfortabel at have på. Når man tager hjelmen på, sidder den bare perfekt på hovedet. Og ikke mindst sidder den også perfekt på hovedet, selv efter 3-5 timer på cyklen, så man ikke får en "Alexander Kristoff hjelmføring".


Selvom hjelmenn er aerodynamisk, er det også vigtigt, at den sidder godt på hovedet. Den sidder som nævnt stort set perfekt. Selvom den ikke gør, så er der ved justeringsmulighederne rig mulighed for at få den justeret. Man vil på et drejespænde, der sidder bag på hjelmen, lave de fleste justeringer.

 

Det er ikke muligt at trække inderskellettet ud. Følelsen af, at hjelmen ikke sidder til på hovedet, har man dog ikke. Eftersom man kan justere den så meget ind, som man kan. Selv når man spænder den meget ind, føler man ikke, at den generer nogen steder på hovedet.

 

Cooling system

Specialized har ved den nye Evade, ligesom ved forgængeren, indbygget 4th dimension coolingsystem. Systemet betyder, at der er flere udluftningskanlaer, men man går ikke på kompromis med aerodynamikken, og det giver dermed det bedste i ventilation og samtidig god aerodynamik.

 

Vi har testet hjelmen i det tidlige forår, men det har dog ikke været meget forårsvejr over det, nærmere vintervejr. Derfor er mange ture også blevet kørt med hue under hjelmen, og det har således ikke været muligt i tilstrækkelig grad at teste kølingssystemet.

 

Derfor har vi allieret os med Thomas Bundgaard, som indehaver af Velofit og for nyligt hjemvendt fra etapeløbet Absa Cape Epic i Sydafrika. Bundgaard endte på 11. plads sammen med makkeren Benjamin Justesen. Thomas Bundgaard kørte med blandt andet Evade II-hjelmen i varmen i Sydafrika, og derfor har vi spurgt om hans mening.  


“Den gør det super godt også i 40 graders varme. Hjelmen har bedre udluftning end forgængeren. Flere dage kørte jeg med Evade-hjelmen fremfor Prevail. Specielt på de etaper, hvor der var knap så mange højdemeter valgte vi Evade-hjelmen. Den nye Evade er super godt valg til at køre med i Danmark, men ved rigtig varm bjergkørsel vil jeg stadig vælge Prevail," lød vurderingen fra Thomas Bundgaard. 

  

En ny feature ved Evade II hjelmen er det nye spændesystem. Her er man gået væk fra det klassiske spændesystem, som man kender fra andre hjelme og gået over til et magnetisk system.

 

Dette er efter vores mening en smart detalje, og det gør det utrolig nemt at spænde hjelmen. Det kan faktisk gøres med en hånd, hvis man har den rigtige teknik.

 

En lille ulempe er, at man ikke kan justere på stropperne i siden, men under hagen, hvor længden kan tilpasses. I denne test vi lavede, sad stropperne helt perfekt, og det var således ikke nødvendigt at tilpasse dem.

 

Kvalitet

Specialized er generelt kendt for, at holde højt niveau, når det gælder deres produkter. Dette er også tilfældet ved den nye Evade-hjelm. Når man ser på hjelmen oser den af kvalitet. Yderskallen virker solid, og det er ikke meget inderskum. Man kan se på hjelmen, der er dækket af den flotte yderskal.

 

Det magnetiske spændesystem er virkelig en genistreg fra Specialized og gør, at denne hjelm oser af kvalitet og omtanke. Drejespænden bag på hjelmen virker også ret solid og er nem at betjene, selvom den er forholdsvis lille. 

Konklusion

Specialized siger selv, at de har lavet den ultimative hjelm. Det kan vi ikke være uenige i. Den sætter i hvert fald en ekstrem høj standard, hvilket prisen også afspejler.

 

Hjelmen fungerer virkelig godt på alle de parametre, som vi har testet. Udseendemæssigt har de, efter vores mening, gjort den flottere og mere æstetisk end forgængeren. Komforten i hjelmen er tæt på den bedste, som vi har oplevet. Og i særklasse den bedste komfort i en aerohjelm, som denne tester har prøvet.

 

Det nye magnetiske spændesystem fungerer virkelig godt og er en klar forbedring af det gamle system.

Prisen på hjelmen er selvfølgelig oppe i den dyre ende, men er man ude efter kvalitet, må man ofte også betale mere for det. En hjelm til 1999 kroner er meget for nogen, men for konkurrencerytteren eller den kvalitetsbevidste motionist er denne hjelm bare helt speciel - og én man bare må eje.  


Sådan har vi testet

Hjelmen er blevet testet i det danske forårsvejr ved temperaturer fra 2-15 grader. Hjelmen er blevet testet på ture af op til fem timers varighed. 


Stillet til rådighed af

Specialized

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Jeg så kun de sidste 16 km. af Fleche-Wallonne. Det plejer jo at være nok. Jeg var overrasket over, at der allerede havde været så meget action, da jeg kom på LIVE. Men det må have vejrets skyld, at løbet blev noget mindre forudsigeligt end normalt. Det virker for mig underligt, at fire-fem ryttere fra samme hold kan udgå med hypotermi. Det tyder på, at der ikke har været styr på påklædningen, som andre også er inde på. Jeg kunne da heller ikke finde på at cykle rundt i bare knæ, shorts o.s.v. i 3 graders "varme". Og slet ikke hvis man skal cykle i timevis, som prof-fytterne gør (modsat mig, der typisk cykler maks halvanden til to timer). Nu er jeg også lidt for godt "polstret", så der skal mere til for at jeg fryser. Men det er ikke så underligt at en tynd pind som Skjelmose fryser ad h. til, hvis der kun er 3-4 graders varme og sner, hagler og regner. Han ligner ikke én, der vejer meget over de 60 kg. ;)Det var en storsmilende Katarzyna Niewiadoma, der blev interviewet umiddelbart efter at have sikret sig stor og vigtig sejr i Fleche Wallonne.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/virkelig_veltraengt_sejr_jeg_er_superglad/ Jeg kan anbefale Darryl der har https://bikefitpro.dk/ i Nordhavn. Han er en super fin fyr, og man får fin opmåling. Jeg fik bekræftet min mistanke om at jeg er lettere deform😅, og at jeg skulle gå ned i stelstørrelse, og hvis du siger hvilken cykel du har kik på kan i se på hvilken størrelse der vil passe dig bedst. P.s har selv cyklet i 30 år, og kørt Licens, men alligevel var det penge godt givet ud. Du kan starte med den billigste løsning, og opgradere, og få din nye cykel indstillet når du har fået den. Jeg tog den billigste løsning og justerede selv alt ind. Lige et tip. Køb 165 mm pedalarme. Du bliver glad for det 😁 VenligstTillykke med den🥳

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet