Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 29.01.2019 @ 06:00

Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Den danske vinter byder på alt slags vejr, men fælles for de fleste dage på rammen er, at man kan være sikker på at det er koldt.

 

Derfor gælder det om at holde varmen, men også om at finde produkter, som kan holde på den rigtige mængde varme, så man ikke overopheder. Her kan benklæderne være en udfordring, da for meget isolering kan generere rigtig meget varme. Omvendt kan for lidt beskyttelse og for lidt varme også dræbe enhver vintertur.

 

Vi har testet et sæt tights fra den øverste hylde fra engelske Rapha, som er lavet til at holde dig kørende igennem hele vinteren i alt slags vejr.

 

Fakta:

Farve: Sort/sort (fås også i sort/gul og sort/hvid)

Størrelser: XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner

 

Test

Pro Team-kollektionen er Raphas linje af produkter, som er lavet med performance for øje. Kort sagt er det produkterne som de professionelle ryttere også benytter, så man kan forvente fokus på elementer som tætsiddende pasform, kompromisløs ydeevne samt materialer, som ikke vejer meget.

 

Pro Team Winter-bukserne er markeret med et to tal efter navnet, hvilket indikerer, at versionen her er en videreudvikling af en tidligere model. Faktisk siger Rapha selv, at den tidligere version er et af deres mest højtelskede produkter, som nu så bare har fået en overhaling for at udnytte feedbacken fra brugerne til endnu flere forbedringer.

 

I denne anden version af Raphas Pro Team vinter-tights har englænderne har endnu mere fokus på at gøre bukserne modstandsdygtige overfor det allerværste vejr, vi som ryttere kan komme ud for.

 

Rapha har opbygget bukserne i paneler, så man kan udnytte diverse stofkvaliteter og -typer for at fremelske de rigtige egenskaber på den rigtige steder.

 

Den øgede modstandsdygtighed mærker man især på buksernes forside hvor materialet er gjort mere stift og kraftigt, så det bedre kan klare vind og vand. Overfladen synes derved mere glat og tæt således, at vandet lægger sig på ydersiden uden chance for at absorberes af stoffet og dermed trænge ind.

 

I hånden føles stoffet nærmest som noget fra de moderne regnjakker, som er både kraftige, tætvævede og med fin strækbarhed til trods.

 

Forsiden har tilmed fået en DWR-behandling (Durable Water Repellent), for at øge vindresistensen endnu mere.

 

Bagsiden af bukserne er så holdt i et lidt tyndere og mere åndbart materiale, som er lidt blødere i hånden og tillader større gennemgang af luft og fugt, sådan at rytteren kan komme af med overskydende varme, når intensiteten er høj.

 

Endeligt er der panelet omkring siddeområdet, som også er lavet i det kraftige stof, da det både tager imod stænk fra vejen og skal være slidstærkt i de utallige møder med sadlens hårde overflade.

 

 

Varm inderside

Indersiden er gjort varm og lun med et opbørstet materiale, som giver en fleeceagtig fornemmelse.

 

Det er med til at yde komfort mod huden samt holde på varmen.

 

Rapha arbejder med to kvaliteter på indersiden. Bagsiden af benene har en nærmest traditionel opbørstning som er blød og lækker og giver den traditionelle fleece-fornemmelse.


Forsiden er derimod lidt anderledes - nærmest bygget af helt små kvadrater, som er lidt stivere og har mere struktur.

 

Selepartiet er forsynet med ekstra paneler omkring livet, så man får det varme og lune materiale op omkring maven og lænden for at give ekstra beskyttelse, hvis kold luft skulle snige sig ind mellem buks og jakke.

 

 

Sidder fremragende

Raphas tilstræbelser bærer frugt, det står klart allerede, når man tager bukserne på.

 

Hvor man ofte forbinder helt tynde og meget strækbare materialer med god pasform, så demonstrerer Rapha her, at kraftigere materialer med den rette struktur også kan fungere optimalt.

 

For bukserne sidder fremragende. Det kraftige stof på forsiden har den helt rigtige mængde stretch, til at sidde fleksibelt og tæt, til trods for det lidt kraftigere materiale.

 

Rapha har arbejdet med at tilføje en anelse kompression, da det ellers kan være svært at holde et par tights med lange ben på plads over lang tid. Det føles godt og giver den tætte fornemmelse uden på nogen måde at være begrænsende. Hverken for musklerne i form af for meget tryk eller for bevægeligheden.

 

Enderne i benene sidder tæt om anklen og er lavet uden lynlås. Derfor kræver det lige lidt knofedt at trække dem hen over foden og på plads, men det er et godt bytte i min optik for en tæt lukning uden brug af lynlås, som kan kompromittere de beskyttende egenskaber. Jeg havde ingen problemer med at få dem hverken af, på eller på plads.

 

En anden feature, som er til topkarakter, er selesystemet. Som skrevet, så er det påført stofpaneler som går op omkring livet og beskytter lænd og mave. Selerne er helt flade og har kraftig elastik, som i kombinationen med de nedre paneler giver masser af struktur og hjælper med at holde det hele på plads. Selv når man har et kraftigt baselayer på.

 

Pasformen er tæt, som forventet med Pro Team-kollektionen. Men den er tilpas, så det stadig føles behageligt.

 

 

Holder til det meste

Ude på vinterlandevejene består bukserne også til både UG, kryds og slange.

 

Vindresistensen er fremragende og man er ikke berørt af selv ultrakolde vintervinde, som aldrig slipper ind.

 

Bukserne er varme og gør sig bedst på de allerkoldeste dage i mine øjne. Selvom den tynde bagside ånder fint, så er der så meget gods i materialerne, at de er bedst til ’rigtig’ vinterkørsel.


Det er også det, de er lavet til, så det er helt naturligt. Bukserne vil helt sikkert gøre sig godt hen over de danske vintermåneder og helt frem til slut marts, hvis temperaturerne arter sig som de seneste sæsoner.

 

Jeg har ikke testet bukserne i decideret regnvejr, men har kørt flere ture på våde veje med masser af sprøjt og sjap. Her fungerer den behandlede overflade efter hensigten og vandet preller let af eller lægger sig som dråber på ydersiden.

 

Alt dette havde jeg egentligt forventet. Især af et produkt til denne pris. Men det sande mesterstykke, synes jeg, er selekonstruktionen. Her får man den ekstra luksus som kan være med til at retfærdiggøre prisen.

 

For det første er det genialt, at de dækker mave og lænd så godt. Det giver en lun og rar fornemmelse og kan ultimativt være med til at gøre, at man kan tåle at køre med en lidt tyndere overdel i starten og slutningen af vintersæsonen.

 

Dernæst er de kraftige og stærke paneler af stof med til at give masser af struktur, sådan at det hele holdes fint på plads. Området omkring lænd og ned over indlægget er helt stabilt.

 

Selerne er helt flade med masser af stretch, så de lægger sig fint og behageligt over bryst og ryg.

 

Rygstykket har desuden masser af udluftningshuller, så man kan få fugt og varme væk fra hudoverfladen og ud i jakken.

 

På den testede version er både de kendetegnende Rapha-striber samt påtrykt skrift holdt tone-i-tone i sort. Påtrykket er dog reflekterende. Der findes yderligere versioner, hvor disse er lavet i en mere synlig gul eller hvid.

 

Endelig er der indlægget som går igen fra den kortbenede version, som også profferne kører i.


Puden matcher kvalitetsniveauet og yder god støtte og komfort, mens den er tilpas kompakt til at den ikke fylder unødigt. Præcis som man forventer af et topprodukt.

 

 

Konklusion

Et par af de lækreste vintertights jeg har prøvet. Udmærker sig især på materialevalg og -kvalitet, hvor vind- og især vandtæthed er noget af det bedste jeg har set.

 

Pasformen er også ideel og de lange ben sidder præcis hvor de skal, selv på lange vinterture.

 

Der er masser af varme i, så shortsene egner sig bedst til ægte vinter, hvor temperaturen er under 3-4 grader.

 

Prisen er høj og det vil ekskludere en del, som ikke gider bruge den slags penge på vintertights, som ofte får en hård medfart hen over en vintersæson. Har man budgettet, så er der kun få andre modeller derude, som kan matche denne performance og nærmest ideelle setup til den våde, danske vinter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 
Specialized sender stor Peter Sagan kollektion på gaden
Specialized har i samarbejde med Peter Sagan lavet en helt ny kollektion til 2019. Varerne er allerede på vej på hylderne i denne weekend hos Specializeds forhandlere.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat