Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 29.01.2019 @ 06:00

Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Den danske vinter byder på alt slags vejr, men fælles for de fleste dage på rammen er, at man kan være sikker på at det er koldt.

 

Derfor gælder det om at holde varmen, men også om at finde produkter, som kan holde på den rigtige mængde varme, så man ikke overopheder. Her kan benklæderne være en udfordring, da for meget isolering kan generere rigtig meget varme. Omvendt kan for lidt beskyttelse og for lidt varme også dræbe enhver vintertur.

 

Vi har testet et sæt tights fra den øverste hylde fra engelske Rapha, som er lavet til at holde dig kørende igennem hele vinteren i alt slags vejr.

 

Fakta:

Farve: Sort/sort (fås også i sort/gul og sort/hvid)

Størrelser: XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner

 

Test

Pro Team-kollektionen er Raphas linje af produkter, som er lavet med performance for øje. Kort sagt er det produkterne som de professionelle ryttere også benytter, så man kan forvente fokus på elementer som tætsiddende pasform, kompromisløs ydeevne samt materialer, som ikke vejer meget.

 

Pro Team Winter-bukserne er markeret med et to tal efter navnet, hvilket indikerer, at versionen her er en videreudvikling af en tidligere model. Faktisk siger Rapha selv, at den tidligere version er et af deres mest højtelskede produkter, som nu så bare har fået en overhaling for at udnytte feedbacken fra brugerne til endnu flere forbedringer.

 

I denne anden version af Raphas Pro Team vinter-tights har englænderne har endnu mere fokus på at gøre bukserne modstandsdygtige overfor det allerværste vejr, vi som ryttere kan komme ud for.

 

Rapha har opbygget bukserne i paneler, så man kan udnytte diverse stofkvaliteter og -typer for at fremelske de rigtige egenskaber på den rigtige steder.

 

Den øgede modstandsdygtighed mærker man især på buksernes forside hvor materialet er gjort mere stift og kraftigt, så det bedre kan klare vind og vand. Overfladen synes derved mere glat og tæt således, at vandet lægger sig på ydersiden uden chance for at absorberes af stoffet og dermed trænge ind.

 

I hånden føles stoffet nærmest som noget fra de moderne regnjakker, som er både kraftige, tætvævede og med fin strækbarhed til trods.

 

Forsiden har tilmed fået en DWR-behandling (Durable Water Repellent), for at øge vindresistensen endnu mere.

 

Bagsiden af bukserne er så holdt i et lidt tyndere og mere åndbart materiale, som er lidt blødere i hånden og tillader større gennemgang af luft og fugt, sådan at rytteren kan komme af med overskydende varme, når intensiteten er høj.

 

Endeligt er der panelet omkring siddeområdet, som også er lavet i det kraftige stof, da det både tager imod stænk fra vejen og skal være slidstærkt i de utallige møder med sadlens hårde overflade.

 

 

Varm inderside

Indersiden er gjort varm og lun med et opbørstet materiale, som giver en fleeceagtig fornemmelse.

 

Det er med til at yde komfort mod huden samt holde på varmen.

 

Rapha arbejder med to kvaliteter på indersiden. Bagsiden af benene har en nærmest traditionel opbørstning som er blød og lækker og giver den traditionelle fleece-fornemmelse.


Forsiden er derimod lidt anderledes - nærmest bygget af helt små kvadrater, som er lidt stivere og har mere struktur.

 

Selepartiet er forsynet med ekstra paneler omkring livet, så man får det varme og lune materiale op omkring maven og lænden for at give ekstra beskyttelse, hvis kold luft skulle snige sig ind mellem buks og jakke.

 

 

Sidder fremragende

Raphas tilstræbelser bærer frugt, det står klart allerede, når man tager bukserne på.

 

Hvor man ofte forbinder helt tynde og meget strækbare materialer med god pasform, så demonstrerer Rapha her, at kraftigere materialer med den rette struktur også kan fungere optimalt.

 

For bukserne sidder fremragende. Det kraftige stof på forsiden har den helt rigtige mængde stretch, til at sidde fleksibelt og tæt, til trods for det lidt kraftigere materiale.

 

Rapha har arbejdet med at tilføje en anelse kompression, da det ellers kan være svært at holde et par tights med lange ben på plads over lang tid. Det føles godt og giver den tætte fornemmelse uden på nogen måde at være begrænsende. Hverken for musklerne i form af for meget tryk eller for bevægeligheden.

 

Enderne i benene sidder tæt om anklen og er lavet uden lynlås. Derfor kræver det lige lidt knofedt at trække dem hen over foden og på plads, men det er et godt bytte i min optik for en tæt lukning uden brug af lynlås, som kan kompromittere de beskyttende egenskaber. Jeg havde ingen problemer med at få dem hverken af, på eller på plads.

 

En anden feature, som er til topkarakter, er selesystemet. Som skrevet, så er det påført stofpaneler som går op omkring livet og beskytter lænd og mave. Selerne er helt flade og har kraftig elastik, som i kombinationen med de nedre paneler giver masser af struktur og hjælper med at holde det hele på plads. Selv når man har et kraftigt baselayer på.

 

Pasformen er tæt, som forventet med Pro Team-kollektionen. Men den er tilpas, så det stadig føles behageligt.

 

 

Holder til det meste

Ude på vinterlandevejene består bukserne også til både UG, kryds og slange.

 

Vindresistensen er fremragende og man er ikke berørt af selv ultrakolde vintervinde, som aldrig slipper ind.

 

Bukserne er varme og gør sig bedst på de allerkoldeste dage i mine øjne. Selvom den tynde bagside ånder fint, så er der så meget gods i materialerne, at de er bedst til ’rigtig’ vinterkørsel.


Det er også det, de er lavet til, så det er helt naturligt. Bukserne vil helt sikkert gøre sig godt hen over de danske vintermåneder og helt frem til slut marts, hvis temperaturerne arter sig som de seneste sæsoner.

 

Jeg har ikke testet bukserne i decideret regnvejr, men har kørt flere ture på våde veje med masser af sprøjt og sjap. Her fungerer den behandlede overflade efter hensigten og vandet preller let af eller lægger sig som dråber på ydersiden.

 

Alt dette havde jeg egentligt forventet. Især af et produkt til denne pris. Men det sande mesterstykke, synes jeg, er selekonstruktionen. Her får man den ekstra luksus som kan være med til at retfærdiggøre prisen.

 

For det første er det genialt, at de dækker mave og lænd så godt. Det giver en lun og rar fornemmelse og kan ultimativt være med til at gøre, at man kan tåle at køre med en lidt tyndere overdel i starten og slutningen af vintersæsonen.

 

Dernæst er de kraftige og stærke paneler af stof med til at give masser af struktur, sådan at det hele holdes fint på plads. Området omkring lænd og ned over indlægget er helt stabilt.

 

Selerne er helt flade med masser af stretch, så de lægger sig fint og behageligt over bryst og ryg.

 

Rygstykket har desuden masser af udluftningshuller, så man kan få fugt og varme væk fra hudoverfladen og ud i jakken.

 

På den testede version er både de kendetegnende Rapha-striber samt påtrykt skrift holdt tone-i-tone i sort. Påtrykket er dog reflekterende. Der findes yderligere versioner, hvor disse er lavet i en mere synlig gul eller hvid.

 

Endelig er der indlægget som går igen fra den kortbenede version, som også profferne kører i.


Puden matcher kvalitetsniveauet og yder god støtte og komfort, mens den er tilpas kompakt til at den ikke fylder unødigt. Præcis som man forventer af et topprodukt.

 

 

Konklusion

Et par af de lækreste vintertights jeg har prøvet. Udmærker sig især på materialevalg og -kvalitet, hvor vind- og især vandtæthed er noget af det bedste jeg har set.

 

Pasformen er også ideel og de lange ben sidder præcis hvor de skal, selv på lange vinterture.

 

Der er masser af varme i, så shortsene egner sig bedst til ægte vinter, hvor temperaturen er under 3-4 grader.

 

Prisen er høj og det vil ekskludere en del, som ikke gider bruge den slags penge på vintertights, som ofte får en hård medfart hen over en vintersæson. Har man budgettet, så er der kun få andre modeller derude, som kan matche denne performance og nærmest ideelle setup til den våde, danske vinter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Instagram #motionsfeltet

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.
Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Seneste indlæg i debatten

LIge det skal man passe på med.. det er ok i en alumuminiums fælg men jeg vil ikke anbefale ét gør det selv job på en carbon fælg. (forhjul er nok farligere end baghjul)Jeg kører på en Orbea Alu/Carbon Endurance racer med 105 gruppen og bruger den til motionsbrug. Cyklen er nu 5 år gammel. Pris/kvalitets forholdet synes jeg er godt, designet er en smagssag, men jeg synes den er flot og med meget gennemført forarbejdning. Når jeg opgraderer næste år, tror jeg det bliver Orbea igen.Jeg har eksperimenteret med forskellige løsninger. I Endomondo kan du (også i gratisversionen) selv komponere ruter. Du logger ind via din PC/browser på https://www.endomondo.com/home Så trykker du på "Ruter" og "opret rute" og kan nu klikke din egen rute på et kort. Meget simpelt og ligetil. Gem ruten, og du kan nu åbne den på din Endomondo app på din telefon. De ulemper som gælder for Endomondo, så vidt jeg kan se er følgende: - Ingen tale-navigation - Ingen import af GPX ruter, dog mulighed for at søge efter andres ruter som er offentligt tilgængelige. :slight_smile:Niklas Larsen leverede sit livs præstation ved at hænge med i Vejle og kørte sig dermed højst overraskende i førertrøjen. Desværre for ham er lørdagens 4. etape betydeligt hårdere, end man normalt ser det på Sjælland, når der for anden gang i historien skal sluttes på en svær rundstrækning med mål på bakken op til Asnæs Indelukke, hvor han og hans ColoQuick-mandskab kan imødese utallige angreb fra de større og stærkere hold. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_postnord_danmark_rundt_2019/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat