29.01.2019 @ 06:00

Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Introduktion:

Den danske vinter byder på alt slags vejr, men fælles for de fleste dage på rammen er, at man kan være sikker på at det er koldt.

 

Derfor gælder det om at holde varmen, men også om at finde produkter, som kan holde på den rigtige mængde varme, så man ikke overopheder. Her kan benklæderne være en udfordring, da for meget isolering kan generere rigtig meget varme. Omvendt kan for lidt beskyttelse og for lidt varme også dræbe enhver vintertur.

 

Vi har testet et sæt tights fra den øverste hylde fra engelske Rapha, som er lavet til at holde dig kørende igennem hele vinteren i alt slags vejr.

 

Fakta:

Farve: Sort/sort (fås også i sort/gul og sort/hvid)

Størrelser: XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2000,- kroner

 

Test

Pro Team-kollektionen er Raphas linje af produkter, som er lavet med performance for øje. Kort sagt er det produkterne som de professionelle ryttere også benytter, så man kan forvente fokus på elementer som tætsiddende pasform, kompromisløs ydeevne samt materialer, som ikke vejer meget.

 

Pro Team Winter-bukserne er markeret med et to tal efter navnet, hvilket indikerer, at versionen her er en videreudvikling af en tidligere model. Faktisk siger Rapha selv, at den tidligere version er et af deres mest højtelskede produkter, som nu så bare har fået en overhaling for at udnytte feedbacken fra brugerne til endnu flere forbedringer.

 

I denne anden version af Raphas Pro Team vinter-tights har englænderne har endnu mere fokus på at gøre bukserne modstandsdygtige overfor det allerværste vejr, vi som ryttere kan komme ud for.

 

Rapha har opbygget bukserne i paneler, så man kan udnytte diverse stofkvaliteter og -typer for at fremelske de rigtige egenskaber på den rigtige steder.

 

Den øgede modstandsdygtighed mærker man især på buksernes forside hvor materialet er gjort mere stift og kraftigt, så det bedre kan klare vind og vand. Overfladen synes derved mere glat og tæt således, at vandet lægger sig på ydersiden uden chance for at absorberes af stoffet og dermed trænge ind.

 

I hånden føles stoffet nærmest som noget fra de moderne regnjakker, som er både kraftige, tætvævede og med fin strækbarhed til trods.

 

Forsiden har tilmed fået en DWR-behandling (Durable Water Repellent), for at øge vindresistensen endnu mere.

 

Bagsiden af bukserne er så holdt i et lidt tyndere og mere åndbart materiale, som er lidt blødere i hånden og tillader større gennemgang af luft og fugt, sådan at rytteren kan komme af med overskydende varme, når intensiteten er høj.

 

Endeligt er der panelet omkring siddeområdet, som også er lavet i det kraftige stof, da det både tager imod stænk fra vejen og skal være slidstærkt i de utallige møder med sadlens hårde overflade.

 

 

Varm inderside

Indersiden er gjort varm og lun med et opbørstet materiale, som giver en fleeceagtig fornemmelse.

 

Det er med til at yde komfort mod huden samt holde på varmen.

 

Rapha arbejder med to kvaliteter på indersiden. Bagsiden af benene har en nærmest traditionel opbørstning som er blød og lækker og giver den traditionelle fleece-fornemmelse.


Forsiden er derimod lidt anderledes - nærmest bygget af helt små kvadrater, som er lidt stivere og har mere struktur.

 

Selepartiet er forsynet med ekstra paneler omkring livet, så man får det varme og lune materiale op omkring maven og lænden for at give ekstra beskyttelse, hvis kold luft skulle snige sig ind mellem buks og jakke.

 

 

Sidder fremragende

Raphas tilstræbelser bærer frugt, det står klart allerede, når man tager bukserne på.

 

Hvor man ofte forbinder helt tynde og meget strækbare materialer med god pasform, så demonstrerer Rapha her, at kraftigere materialer med den rette struktur også kan fungere optimalt.

 

For bukserne sidder fremragende. Det kraftige stof på forsiden har den helt rigtige mængde stretch, til at sidde fleksibelt og tæt, til trods for det lidt kraftigere materiale.

 

Rapha har arbejdet med at tilføje en anelse kompression, da det ellers kan være svært at holde et par tights med lange ben på plads over lang tid. Det føles godt og giver den tætte fornemmelse uden på nogen måde at være begrænsende. Hverken for musklerne i form af for meget tryk eller for bevægeligheden.

 

Enderne i benene sidder tæt om anklen og er lavet uden lynlås. Derfor kræver det lige lidt knofedt at trække dem hen over foden og på plads, men det er et godt bytte i min optik for en tæt lukning uden brug af lynlås, som kan kompromittere de beskyttende egenskaber. Jeg havde ingen problemer med at få dem hverken af, på eller på plads.

 

En anden feature, som er til topkarakter, er selesystemet. Som skrevet, så er det påført stofpaneler som går op omkring livet og beskytter lænd og mave. Selerne er helt flade og har kraftig elastik, som i kombinationen med de nedre paneler giver masser af struktur og hjælper med at holde det hele på plads. Selv når man har et kraftigt baselayer på.

 

Pasformen er tæt, som forventet med Pro Team-kollektionen. Men den er tilpas, så det stadig føles behageligt.

 

 

Holder til det meste

Ude på vinterlandevejene består bukserne også til både UG, kryds og slange.

 

Vindresistensen er fremragende og man er ikke berørt af selv ultrakolde vintervinde, som aldrig slipper ind.

 

Bukserne er varme og gør sig bedst på de allerkoldeste dage i mine øjne. Selvom den tynde bagside ånder fint, så er der så meget gods i materialerne, at de er bedst til ’rigtig’ vinterkørsel.


Det er også det, de er lavet til, så det er helt naturligt. Bukserne vil helt sikkert gøre sig godt hen over de danske vintermåneder og helt frem til slut marts, hvis temperaturerne arter sig som de seneste sæsoner.

 

Jeg har ikke testet bukserne i decideret regnvejr, men har kørt flere ture på våde veje med masser af sprøjt og sjap. Her fungerer den behandlede overflade efter hensigten og vandet preller let af eller lægger sig som dråber på ydersiden.

 

Alt dette havde jeg egentligt forventet. Især af et produkt til denne pris. Men det sande mesterstykke, synes jeg, er selekonstruktionen. Her får man den ekstra luksus som kan være med til at retfærdiggøre prisen.

 

For det første er det genialt, at de dækker mave og lænd så godt. Det giver en lun og rar fornemmelse og kan ultimativt være med til at gøre, at man kan tåle at køre med en lidt tyndere overdel i starten og slutningen af vintersæsonen.

 

Dernæst er de kraftige og stærke paneler af stof med til at give masser af struktur, sådan at det hele holdes fint på plads. Området omkring lænd og ned over indlægget er helt stabilt.

 

Selerne er helt flade med masser af stretch, så de lægger sig fint og behageligt over bryst og ryg.

 

Rygstykket har desuden masser af udluftningshuller, så man kan få fugt og varme væk fra hudoverfladen og ud i jakken.

 

På den testede version er både de kendetegnende Rapha-striber samt påtrykt skrift holdt tone-i-tone i sort. Påtrykket er dog reflekterende. Der findes yderligere versioner, hvor disse er lavet i en mere synlig gul eller hvid.

 

Endelig er der indlægget som går igen fra den kortbenede version, som også profferne kører i.


Puden matcher kvalitetsniveauet og yder god støtte og komfort, mens den er tilpas kompakt til at den ikke fylder unødigt. Præcis som man forventer af et topprodukt.

 

 

Konklusion

Et par af de lækreste vintertights jeg har prøvet. Udmærker sig især på materialevalg og -kvalitet, hvor vind- og især vandtæthed er noget af det bedste jeg har set.

 

Pasformen er også ideel og de lange ben sidder præcis hvor de skal, selv på lange vinterture.

 

Der er masser af varme i, så shortsene egner sig bedst til ægte vinter, hvor temperaturen er under 3-4 grader.

 

Prisen er høj og det vil ekskludere en del, som ikke gider bruge den slags penge på vintertights, som ofte får en hård medfart hen over en vintersæson. Har man budgettet, så er der kun få andre modeller derude, som kan matche denne performance og nærmest ideelle setup til den våde, danske vinter.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet