Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 04.02.2019 @ 14:30

God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Avenue R-75

Type: Baglygte
Max lumens: 75
Pæretype: LED COB
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 7,5 cm x 3 cm x 2 cm
Vægt uden beslag: 46 g

Vejlednede udsalgspris: 429,- kroner
 

Test

 

 

Design

Avenue R-75 er forholdsvis slank med et udpræget aflangt design.

 

Selve lysdioden er placeret midt i huset og er cirka fem centimeter lang.

 

Størrelse

Lygten er relativt kompakt og fylder ikke meget med sin 7,5 centimeter i længden og 3 centimeters bredde. Heller ikke i dybden fylder den meget, så man får en lygte, som sidder tæt til saddelpinden.

 

Montering

Selve lygten og monteringsenheden er adskilt.

 

Monteringen sker ved at et beslag klikkes ud af lygtens bagside og trækkes af. Herved afsløres en fordybning, hvor en smal del af monteringsbeslaget kan glide ind i, indtil det klikker og den låser sig fast. En lille split trykkes ned, når lygten skal afmonteres, hvorefter man trækker beslaget ud igen.

 

Selve beslaget monteres rundt om saddelpinden ved hjælp af en plastikrem med huller, som trækkes omkring røret og hæftes med en krog på den anden side. Der er tre huller og dermed indstillingsmuligheder.

 

Sætter man det oprindelige beslag tilbage i lygten i stedet, så er der en lille klap, som man kan bruge til at sætte lygten fast i et yderrum på en taske eller lignende.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Avenue R-75 har seks lygteindstillinger:

 

High Flash: Højfrekvente, faste blink - 75 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Højeste lysindstilling med fast belysning - 40 lumens / 2 timers levetid                          

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning -  15 lumens / 5 timers levetid     

DayTime Pulse: Pulserende blink i varierende styrke - 75 lumens / 4 timers levetid       
NightTime Pulse: Fast belysning med pulserende blink - 30 / 5 timers levetid

Economic Flash: Faste blink - 15 lumens / 10 timers levetid

 

Features

 

 

Side Illumination Ports

Avenue R-75 har tre særlige features:

 

Den primære lyskilde peger naturligvis bagud, men på begge sider af lygten sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Justerbar vinkel på beslag

Når beslaget er sat på saddelpinden, så kan beslaget, som lygten klikkes i, tiltes og justeres til den helt rette vinkel for optimal synlighed. Hernæst kan den fastgøres med en skrue, så vinklen bibeholdes.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder på siden på lygten.


Indikatoren lyser grønt, indtil der er 25 % tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10 % tilbage af batteriet.

 

 

Indtryk i brug

Kvalitetsmæssigt holder Avenue R-75 samme høje niveau, som den tidligere testede forlygte fra samme producent. Materialerne er robuste og i god kvalitet. Det er betryggende for et produkt, som gør sig, når forholdene er hårdest.

 

De seks lysindstillinger giver en god brugerflade af indstillinger alt efter forholdene.

 

High Flash leverer med sine 75 blinkende lumens masser af opmærksomhed, mens også Nighttime Flash er god, med sit konstante lys, som er kombineret med små, indbyggede blink. Disse to indstillinger leverer varen, hvor man har brug for masser af synlighed.

 

Samtidig er der andre indstillinger, som giver op til 10 timers batteritid og stadig leverer masser af synlighed, så man også kan udnytte en lang batteritid, hvis man ikke har mulighed for opladning.

 

Hernæst er der monteringen, hvor der faktisk er to muligheder.

 

Først og fremmest er der en ’fast’ montering på saddelpinden. Her vikler man en rem rundt om saddelpinden og fastgør en krog på modsatte side som føres igennem huller. Krogen er meget bred og det kræver lidt fingerfærdighed at få den til at gå igennem et hul. Til gengæld giver det en robust montering, som ikke flytter sig.

 

Hernæst sætter man et beslag i lygtens bagside. Måden hvorpå lygten sættes sammen med beslaget er lidt kringlet, men til gengæld meget sikker. Her er ingen fare for, at lygten falder af.

 

Det er også en fin feature, at man kan justere vinklen på selve beslaget, så man får den bedste synlighed under sadlen og derefter skrue indstillingen fast med en almindelig stjerneskruetrækker.

 

Når beslaget monteres rundt om saddelpinden, så sættes lygten vertikalt på, så den flugter med saddelpinden. Det er helt naturligt, så den ikke stritter ud til siderne og potentielt kommer i vejen, men det er fint tænkt af Kryptonite.

 

Den anden monteringsmulighed er at sætte et andet beslag fast bag i lygten, som har en lille ’flap’ som kan gå ned over en rem i en jakke, et åbent yderrum i en taske eller lignende.

 

Derved får man god fleksibilitet, hvis man har saddelpindsbeslaget fast på sin vinterracer, men gerne vil bruge lygten til kørsel på hverdagscyklen ind imellem.

 

 

Konklusion

En lygte som især udmærker sig ved de fine indstillingsmuligheder af lyset, så man har flere gode kompromiser mellem høj synlighed og batteriøkonomi.

 

Den lidt kringlede kobling mellem lygte og beslag opvejes af den store sikkerhed, hvor man ikke er i fare for at lygten nogensinde smutter af.

Desuden er det godt tænkt at tilføje et ekstra beslag, som let og uden besvær kan fastgøres på en taske eller lignende, hvis man skal køre på en anden cykel og ikke gider overføre hele systemet.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Instagram #motionsfeltet

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.
Test: Kryptonite Avenue R-75
God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk – Touren til Gardasøen
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til  Tour TransAlp her til sommer.
Test: Abus Libra forlygte
En god allround lygte som kan lidt af det hele og som principielt opfylder alle dine behov på landevejen. ABUS leverer desuden god og robust kvalitet hele vejen rundt.
Test: Abus Gemini lygtesæt
Et fremragende lygtesæt, hvis du er på jagt efter at gøre dig synlig for andre trafikanter, når du træner i belyste områder. Spændende design gør, at lygten nærmest går i ét med cyklen og aldrig kommer til at sidde i vejen.
Henrik Djernis: VM-ruten et spændende mix
Den tidligere verdensmester, Henrik Djernis, har set nærmere på årets VM-rute i Bogense, og han synes, at den er spændende.
Test: Rapha Pro Team Winter Tights II
Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi – Softshell og AmFIB Super Glove
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Castelli Aero Race jersey og bibshorts
Selv om cykling i 2019 er en high-tech-affære på mange måder, så skal der stadig trædes i pedalerne, når det spidser til ude på landevejen og ens konkurrenter sætter fra land. Eller når der er nogen, som har frækheden til at angribe ens status som lokal Strava-matador.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi bibtight og Thermal Jersey
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi baselayer og vinterjakke
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.

Seneste indlæg i debatten

Der er masser af tilfredshed af spore hos Team Sunweb efter, at Søren Kragh Andersen i dag hoppede op på andenpladsen i Volta ao Algarve.     Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tilfredshed_hos_team_sunweb_efter_god_soeren_kragh-dag/Annika Langvad vandt i dag tredje etape af Afxentia Stage Race på Cypern og overtager dermed førertrøjen i løbet fra Anna van der Breggen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/annika_langvad_vinder_tredje_etape_paa_cypern/Hej Er der nogle af jer som har nogle gode smidighedsøvelser for at opnå en større fleksibilitet og mindre ondt i nakke/skuldre efter 3 timer i sadlen. Min cykel indstilling er opsat efter diverse guides på nettet, og efter tommelfingerregel med forhjulsnav er ikke synligt når jeg kigger ned men jeg sidder og holder på bremsegrebene. Men jeg synes jeg mangler nogle enkle øvelser sådan at jeg kan blive mere fleksibel, lige nu når jeg står oprejst med strekte ben, når min hænder mine skinneben, så jeg er lidt stiv i kroppen.. :o)Tillykke med cyklen:wink: Du bør straks gå til forhandleren og få sat en ny kæde på, da det tyder på, at den medleverede kæde er en mandagsmodel. Hvad angår sadel, er vinklen på denne en personlig sag. Nogen vil have negativ vinkel (peger nedad som din), mens andre foretrækker det modsatte. Den er en enkel operation at justere sadlens vinkel, så mit råd er at prøve dig frem med forskellige vinkler indtil, du finder din personlige præference.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat