Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 04.02.2019 @ 14:30

God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Avenue R-75

Type: Baglygte
Max lumens: 75
Pæretype: LED COB
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 7,5 cm x 3 cm x 2 cm
Vægt uden beslag: 46 g

Vejlednede udsalgspris: 429,- kroner
 

Test

 

 

Design

Avenue R-75 er forholdsvis slank med et udpræget aflangt design.

 

Selve lysdioden er placeret midt i huset og er cirka fem centimeter lang.

 

Størrelse

Lygten er relativt kompakt og fylder ikke meget med sin 7,5 centimeter i længden og 3 centimeters bredde. Heller ikke i dybden fylder den meget, så man får en lygte, som sidder tæt til saddelpinden.

 

Montering

Selve lygten og monteringsenheden er adskilt.

 

Monteringen sker ved at et beslag klikkes ud af lygtens bagside og trækkes af. Herved afsløres en fordybning, hvor en smal del af monteringsbeslaget kan glide ind i, indtil det klikker og den låser sig fast. En lille split trykkes ned, når lygten skal afmonteres, hvorefter man trækker beslaget ud igen.

 

Selve beslaget monteres rundt om saddelpinden ved hjælp af en plastikrem med huller, som trækkes omkring røret og hæftes med en krog på den anden side. Der er tre huller og dermed indstillingsmuligheder.

 

Sætter man det oprindelige beslag tilbage i lygten i stedet, så er der en lille klap, som man kan bruge til at sætte lygten fast i et yderrum på en taske eller lignende.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Avenue R-75 har seks lygteindstillinger:

 

High Flash: Højfrekvente, faste blink - 75 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Højeste lysindstilling med fast belysning - 40 lumens / 2 timers levetid                          

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning -  15 lumens / 5 timers levetid     

DayTime Pulse: Pulserende blink i varierende styrke - 75 lumens / 4 timers levetid       
NightTime Pulse: Fast belysning med pulserende blink - 30 / 5 timers levetid

Economic Flash: Faste blink - 15 lumens / 10 timers levetid

 

Features

 

 

Side Illumination Ports

Avenue R-75 har tre særlige features:

 

Den primære lyskilde peger naturligvis bagud, men på begge sider af lygten sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Justerbar vinkel på beslag

Når beslaget er sat på saddelpinden, så kan beslaget, som lygten klikkes i, tiltes og justeres til den helt rette vinkel for optimal synlighed. Hernæst kan den fastgøres med en skrue, så vinklen bibeholdes.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder på siden på lygten.


Indikatoren lyser grønt, indtil der er 25 % tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10 % tilbage af batteriet.

 

 

Indtryk i brug

Kvalitetsmæssigt holder Avenue R-75 samme høje niveau, som den tidligere testede forlygte fra samme producent. Materialerne er robuste og i god kvalitet. Det er betryggende for et produkt, som gør sig, når forholdene er hårdest.

 

De seks lysindstillinger giver en god brugerflade af indstillinger alt efter forholdene.

 

High Flash leverer med sine 75 blinkende lumens masser af opmærksomhed, mens også Nighttime Flash er god, med sit konstante lys, som er kombineret med små, indbyggede blink. Disse to indstillinger leverer varen, hvor man har brug for masser af synlighed.

 

Samtidig er der andre indstillinger, som giver op til 10 timers batteritid og stadig leverer masser af synlighed, så man også kan udnytte en lang batteritid, hvis man ikke har mulighed for opladning.

 

Hernæst er der monteringen, hvor der faktisk er to muligheder.

 

Først og fremmest er der en ’fast’ montering på saddelpinden. Her vikler man en rem rundt om saddelpinden og fastgør en krog på modsatte side som føres igennem huller. Krogen er meget bred og det kræver lidt fingerfærdighed at få den til at gå igennem et hul. Til gengæld giver det en robust montering, som ikke flytter sig.

 

Hernæst sætter man et beslag i lygtens bagside. Måden hvorpå lygten sættes sammen med beslaget er lidt kringlet, men til gengæld meget sikker. Her er ingen fare for, at lygten falder af.

 

Det er også en fin feature, at man kan justere vinklen på selve beslaget, så man får den bedste synlighed under sadlen og derefter skrue indstillingen fast med en almindelig stjerneskruetrækker.

 

Når beslaget monteres rundt om saddelpinden, så sættes lygten vertikalt på, så den flugter med saddelpinden. Det er helt naturligt, så den ikke stritter ud til siderne og potentielt kommer i vejen, men det er fint tænkt af Kryptonite.

 

Den anden monteringsmulighed er at sætte et andet beslag fast bag i lygten, som har en lille ’flap’ som kan gå ned over en rem i en jakke, et åbent yderrum i en taske eller lignende.

 

Derved får man god fleksibilitet, hvis man har saddelpindsbeslaget fast på sin vinterracer, men gerne vil bruge lygten til kørsel på hverdagscyklen ind imellem.

 

 

Konklusion

En lygte som især udmærker sig ved de fine indstillingsmuligheder af lyset, så man har flere gode kompromiser mellem høj synlighed og batteriøkonomi.

 

Den lidt kringlede kobling mellem lygte og beslag opvejes af den store sikkerhed, hvor man ikke er i fare for at lygten nogensinde smutter af.

Desuden er det godt tænkt at tilføje et ekstra beslag, som let og uden besvær kan fastgøres på en taske eller lignende, hvis man skal køre på en anden cykel og ikke gider overføre hele systemet.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Instagram #motionsfeltet

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.
Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Seneste indlæg i debatten

Jeg kører på en Orbea Alu/Carbon Endurance racer med 105 gruppen og bruger den til motionsbrug. Cyklen er nu 5 år gammel. Pris/kvalitets forholdet synes jeg er godt, designet er en smagssag, men jeg synes den er flot og med meget gennemført forarbejdning. Når jeg opgraderer næste år, tror jeg det bliver Orbea igen.Jeg har eksperimenteret med forskellige løsninger. I Endomondo kan du (også i gratisversionen) selv komponere ruter. Du logger ind via din PC/browser på https://www.endomondo.com/home Så trykker du på "Ruter" og "opret rute" og kan nu klikke din egen rute på et kort. Meget simpelt og ligetil. Gem ruten, og du kan nu åbne den på din Endomondo app på din telefon. De ulemper som gælder for Endomondo, så vidt jeg kan se er følgende: - Ingen tale-navigation - Ingen import af GPX ruter, dog mulighed for at søge efter andres ruter som er offentligt tilgængelige. :slight_smile:Niklas Larsen leverede sit livs præstation ved at hænge med i Vejle og kørte sig dermed højst overraskende i førertrøjen. Desværre for ham er lørdagens 4. etape betydeligt hårdere, end man normalt ser det på Sjælland, når der for anden gang i historien skal sluttes på en svær rundstrækning med mål på bakken op til Asnæs Indelukke, hvor han og hans ColoQuick-mandskab kan imødese utallige angreb fra de større og stærkere hold. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_postnord_danmark_rundt_2019/Den tidligere verdensmester Marianne Vos (CCC Liv) vandt i dag anden etape af Ladies Tour of Norway, da hun med ren råstyrke gjorde noget af, der er allersværest i cykelsporten. Hollænderen angreb kort før mål og snød dermed sprinterne for sejren. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/vos_holder_akkurat_feltet_bag_sig_i_solosejr/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat