Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 27.11.2018 @ 20:00

Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.

Introduktion

Isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed om sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget der bedst kan betegnes som skandinavisk minimalisme. Mærket er nu på banen med sin første vinterkollektion.

 

Bag mærket står Henrik Dahl, som har fundet en del af inspirationen til produkterne og brandet i sin tid som ung og håbefuld rytter, hvor han flyttede til Italien for at opsøge drømmen om at køre cykelløb på de største scener. Selv om drømmen om at køre professionelt braste, så bibeholdt han alligevel kærligheden til cykelsporten og lærte at sætte pris på de lange, ensomme træningsture, da skader forhindrede ham i at køre løb med holdkammeraterne.

 

Isolés er netop grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse. En central del af oplevelsen er godt udstyr, og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

Vi har testet mærkets første vinterkollektion

 

Ernest Padded Winter Jacket

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort (Fås også i Navy og Green)
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 1.399,- kroner

 

 

Test                                                         

Ernest Padded vinterjakken er det kraftigste yderlag i den første vinterkollektion fra Isolés.

 

En vinterjakke som er lavet til at klare sig igennem stort set alle vejrsituationer og til at ruste rytteren til en lang og kold vinter.

 

Underspillet design

Med jakken i hånden fremstår den både enkel og ret minimalistisk i sit udtryk og konstruktion.

 

Isolés er tro mod sin designstrategi og leverer en strømlinet jakke, som på alle måder viderefører den underspillede æstetik, som fik rigtig mange til at spærre øjnene op, da mærkets første kollektion nogensinde ramte markedet i foråret.

 

Den testede jakke er sort hele vejen igennem og designet brydes kun af en grå stofstribe på skulderen og i nakken, som er Isolés’ gennemgående signatur.

 

Derved får man en klassisk jakke med et underspillet og sofistikeret udtryk. I kollektionen findes jakken også i navy og grøn, hvis man foretrækker lidt farve. Fælles er dog de mørke toner, som i vores optik er velvalgte, da de derved godt kan vaskes rene efter at have taget sprøjt fra vejen, som alt andet lige er uundgåeligt på vores breddegrader, når man kører om vinteren.

 

Materialer

Hovedmaterialet er et kraftigt shell-materiale, som med sin blanke overflade minder om trenden fra de moderne regntrøjer og -jakker, hvor de vandafvisende effekter kombineres med en god portion åndbarhed.

 

Desuden er jakken forsynet med polstrede indsatser på skuldrene og ryggen som skal være med til at isolere på strategisk vigtige steder.

 

Materialerne er kraftige, men ikke så kraftige, som man ofte ser på deciderede vinterjakker. Derfor er indersiden lavet i en opkradset kvalitet, som skal være med til at sikre en lun og varm følelse.

 

Facit er dermed en vinterjakke, som er forholdsvis let og strømlinet i forhold til mange af markedets andre muligheder og hvor materialer og konstruktion altså understøtter det stramme (her i ordets positive forstand) og rene design som Isolés’ look er lig med.

 

Pasform

Som nævnt, så er Ernest vinterjakken her noget mere slank i sin silhuet end man så med vinterjakker for blot ganske få år tilbage. Derved har man med det rette fit også mulighed for at få et produkt, som kan bistå én igennem hele vinteren uden, at det føles som om, at man går på kompromis med sin performance på cyklen, som man ellers godt kan, hvis man kommer i en stor og bulet vinterjakke.

 

Og netop det – at levere en pasform som komplimenterer disse egenskaber – er Isolés lykkedes med i imponerende grad.

 

Jakken sidder nemlig rigtig godt. Pasformen er tæt, men jakkens hovedmateriale strækker fint i alle retninger og sætter sig derved tæt, men behageligt, om hele overkroppen.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer 76 kilo og størrelse medium sidder helt perfekt på mig:

 

Jakken slutter tæt til over brystet, men med fin plads i armhulerne, så fittet forbliver behageligt, også selv om jeg har et kraftigt baselayer på.

Pasformen sidder også i øjet hen over skuldrene og den øverste del af ryggen. Her føles jakken nærmest som at have en velsiddende jersey på, snarere end en kraftig jakke.

 

Opbygningen af jakken gør brug af to paneler i siderne, som er med til at trække pasformen sammen, så den slutter fint til hele vejen ned over siderne, lænden og maven. Generelt er ordet komfortabel yderst dækkende for pasformen, som bare fungerer og som understøttes af en godt doseret elastik i livet, som sørger for at kold luft ikke finder vej op på maven og lænderyggen.

 

Ved første øjekast føles ærmerne en anelse lange. De skal lige trækkes lidt op for at komme helt på plads, hvilket også er fordi, at de sidder ret tæt for en vinterjakke. De er dog lette at få på plads og den lille ekstra længde kommer fint til gode, da der derved er lidt ekstra stof at gøre godt med, når ærmerne enten skal ud over en handske eller ind i den.

 

Helt generelt er det faktisk ret behageligt, når vinterjakker har lidt ekstra længde i ærmerne, da man derved helt eliminerer muligheden for et ærme, som stumper og derved blotter håndleddene i vinterkulden.

 

Endelig er der kraven, som også er et kritisk punkt, da der her er potentiale for at lukke kold luft ind, hvis ikke den er udført korrekt. Her lykkedes Isolés dog med en tætsiddende og høj krave, som lukker godt til, men stadig giver plads til en halsbeskytter uden at stramme for meget.

 

 

Ude på vejen

Selv om jakken føles lun, med sin fleece-agtige inderside, så er det en af den slags jakker, hvor man lige skal køre noget varme i kroppen, før den for alvor kommer til sin ret.


Det er helt forventeligt, når man har at gøre med en minimalistisk jakke, hvor man til gengæld slipper for at føle sig som Michelin-manden på søndagstur.

 

Til gengæld er jakken så både lun og behagelig, når den får noget kropsvarme at udnytte. Den lune inderside holder fint på varmen og i sammenspil med den tætte pasform, får man en fin og lækker fornemmelse.

 

Det er fedt at mærke, hvordan det strækbare stof følger kroppen, så pasformen forbliver konsekvent, selv i den foroverbøjede position på cyklen. Det gør, at der hele tiden er det samme luftlag mellem ens baselayer og jakken. Det er netop dette opvarmede luftlag, som sikrer varmen om vinteren. Til forskel fra vinterjakker som er kraftigere, men ikke fittet på samme måde, så oplever vi, at det giver en konsekvent jakke, hvor der ikke opstår varme områder eller endnu værre rigtig kolde områder.

 

Ernest-jakken har som skrevet flere områder med ekstra isolering – mest tydeligt på skuldrene ved kravebenene. Om det gør en stor forskel, er svært at vurdere. Vi synes under alle omstændigheder, at det er et fedt designelement, og dets funktion drukner måske lidt i, at jakken i forvejen er god, hvilket naturligvis er positivt.

 

Det shell-agtige ydermateriale har virkelig vundet min gunst her i testperioden. Selv om vores vintre er kolde, så er de mere end noget også vindblæste og våde. Derfor er det i min optik mindst ligeså vigtigt at have en jakke, som kan modstå elementerne lige så meget som den blotte kulde.

 

Her er denne type materiale kongen på landevejen. Vinden lukkes helt ude og materialet skyr vandet, så jeg vil vurdere, at det kan klare en endog ret hidsig skylle uden at træningen må afbrydes.


Jeg synes slet og ret, at man med denne type jakke får en fremragende alsidighed, som fungerer under flere forhold og derved bedre kan retfærdiggøre, at bruge lidt ekstra på sin jakke. Kører man hele vinteren igennem, så vil man ikke fortryde det.

 

Som sagt lever jakken af at regulere og udnytte den kropsvarme den får. Derved kan dens eneste svage side være ture, hvor man kører med høj intensitet eller hårde intervaller og derefter skal rulle i en time eller to. Her vil faldet i kropstemperatur kunne mærkes mere.

 

Derfor kan det anbefales, at man tager en vest med, som kan hjælpe med at give lidt ekstra varme, hvis man er ude på den slags togter. Ellers klarer jakken sig fint i stort set alle vintertemperaturer og excellerer i 3-10 grader.

 

Detaljer

Slutteligt er det også værd lige at kaste et blik på flere fine detaljer, som ofte er med til at give det ekstra, som flytter et produkt fra godt til fremragende.

 

Kraven er forsynet med merinould på indersiden, så den luner halsen, men vigtigst af alt er blød og behageligt. Om vinteren er den høje krave som regel tætsiddende hele tiden, så derfor er det en vigtig feature.

 

Ærmelukningerne er brede og superelastiske, så de let interagerer med et par handsker for at skabe en pålidelig lukning.

 

Bag på har jakken en flap, som kan slås ned og dække den øverste del af ens shorts og tage de værste vandsprøjt fra vejen. Den er brugbar i Danmark!

Ernest Deep Winter Bib Tights

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Farve: Sort
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 899,- kroner

 

 

Test

Isolés har to forskellige bib tights i deres vinterkollektion. En regulær vinterbuks og så en version til ’rigtig’ vinter, kaldet ’Deep Winter’. Det er den version, vi her har haft fingrene i.

 

Fælles for de to er, at ingen af dem har indlæg og derfor skal benyttes med et sæt bib shorts under.


Der er i høj grad en smagssag, om man bedst kan lide sine vintertights med eller uden indlæg. Mange foretrækker versionen uden indlæg, da man derved kan køre med sine yndlingsshort hele året og blot trække sine tights over. Andre synes, at et integreret indlæg føles bedst.

Vores holdning er, at begge dele kan fungere og vi har oplevet gode og dårlige eksempler på begge metoder.

 

Materialer og pasform

Deep Winter-versionen er gearet til rigtig kolde ture, som titlen indikerer. Det betyder, at materialerne er lidt kraftigere og robuste. Mest mærkbart på buksens front, som er belagt med et kraftigt materiale, som er meget lig jakken. Altså et blank, shell-lignende materiale, som kan holde vinden ude og som ikke er bange for lidt vand.

 

Derimod er bagsiden, som ikke bryder vinden, lavet i et lidt tyndere og blødt materiale, med henblik på at øge åndbarheden.

 

Materialerne er generelt af høj kvalitet og er både bløde, lækre og robuste.

 

Pasformen er tæt via den fine elasticitet i stoffet. Det giver et behageligt fit, hvor man føler sig strømlinet og ikke har noget overskydende stof i vinden overhovedet.

 

Konstruktionen benytter sig af flere paneler, hvilket ofte er med til at sikre den gode pasform. Disse er sammensat med flade sømme, så der ikke er noget, der generer mod huden.

 

Som sagt skal bukserne benyttes med bibshorts under- Vi har kørt med Isolés’ tilhørende Ernest Bib Shorts. Dem har vi tidligere testet grundigt, som du kan læse mere om her.

 

Kort sagt, så er det et sæt solide shorts, som gør klogt brug af flere materialer og som er både behagelige og gode i kvaliteten.

 

 

Masser af varme

Deep Winter-bukserne gør, som jakken, brug af en opkradset inderside, som er med til at gøre dem både lune og dejligt bløde.

 

Sammen med den kraftige front, gør det bukserne til nogle af de varmeste vintertights, jeg endnu har testet. Her har vi at gøre med et sæt tights, som kan klare hele vinteren og som med garanti kan få én igennem uden at man behøver at fryse om benene en eneste gang.

For mig, viser Isolés med disse tights igen, at de har styr på det store billede og også formår at tilføje de små ekstra ting, som for alvor gør et produkt til en favorit.

 

Skiftet mellem materialetyperne på låret er fremragende og pasformen er lige i øjet. Den er tæt, men ikke kvælende. Når produktet er så varmt som dette, så ville det være for klaustrofobisk, hvis de sad klistret på.

 

Det kraftige stof er desuden brugt i området foran ved skridtet. Derved får man lidt ekstra beskyttelse, i et område som ellers kan lide, når det er rigtig koldt. Det kender de fleste vist. En fin detalje.

 

Endelig er der selerne, hvor det kraftige stykke som dækker lænden også har den opkradsede, fleece-agtige inderside. Derved får man nærmest fornemmelse af at have en varm håndflade i ryggen, på et sted som ellers ofte bliver koldt.

 

Et par fremragende tights til de koldeste dage.

Konklusion

Folkene bag Isolés er selv rutinerede cykelryttere med kilometervis af erfaring. Det viser sig bare gang på gang, at denne kombination af dedikerede folk meget tæt på alle faserne af produktudviklingen, når det kommer til cykeltøj, er utrolig stærk.

 

Vinterkollektionen fra Isolés er fremragende. Jakken er i min optik helt uovertruffen og veludført med lækre materialer og god pasform.


Den er en sikker vinder hos dem, som træner hen over vinteren og er perfekt til dem, som holder formen ved lige med vinterkørsel med intensitet. Her vil dens lethed komme til rette og give samme følelse, sm kørte man rundt i en jersey.

 

Yderligere er jeg stor fan af materialevalget, som ånder godt og som er gearet ikke kun til kulde, men også vind og vand.

 

De lange tights i Deep winter-versionen udmærker sig til rigtig vinterkørsel, når temperaturen er under 4-5 grader. De klarer sig fint i frost også.

 

Isolés springer nok i øjet med sit strømlinede design, men funktionerne er mindst lige så gode.

 

Stillet til rådighed af: Isolés

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Instagram #motionsfeltet

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2019?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Test: Bontrager Ion 100 R / Flare R City lygtesæt
Masser af synlighed i en lille pakke, gør dette til et lygtesæt som især egner sig til kørsel i byområder.
Test: Kryptonite Alley F-650 forlygte
En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.
Test: Kryptonite Avenue R-75
God baglygte som har en ultrasikker montering samt masser af gode indstillingsmuligheder, når det kommer til lyset.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk – Touren til Gardasøen
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til  Tour TransAlp her til sommer.
Test: Abus Libra forlygte
En god allround lygte som kan lidt af det hele og som principielt opfylder alle dine behov på landevejen. ABUS leverer desuden god og robust kvalitet hele vejen rundt.
Test: Abus Gemini lygtesæt
Et fremragende lygtesæt, hvis du er på jagt efter at gøre dig synlig for andre trafikanter, når du træner i belyste områder. Spændende design gør, at lygten nærmest går i ét med cyklen og aldrig kommer til at sidde i vejen.
Henrik Djernis: VM-ruten et spændende mix
Den tidligere verdensmester, Henrik Djernis, har set nærmere på årets VM-rute i Bogense, og han synes, at den er spændende.
Test: Rapha Pro Team Winter Tights II
Fremragende vintertights som klogt udnytter forskellige stofkvaliteter og dermed tilbyder god regn- og vindbeskyttelse samt masser af varme.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi – Softshell og AmFIB Super Glove
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Castelli Aero Race jersey og bibshorts
Selv om cykling i 2019 er en high-tech-affære på mange måder, så skal der stadig trædes i pedalerne, når det spidser til ude på landevejen og ens konkurrenter sætter fra land. Eller når der er nogen, som har frækheden til at angribe ens status som lokal Strava-matador.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi bibtight og Thermal Jersey
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Test: Kvindetøj - Pearl Izumi baselayer og vinterjakke
Kvindespecifikt vintertøj til cykling i topkvalitet fra japanske Pearl Izumi.
Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts
Cykelryttere er besat af detaljer. Små ting, som kan få os til at køre hurtigere og blive bedre. Vi overbeviser os selv uge efter uge, at en ny måde at optimere en detaljer på, vil få os til at flyve forbi kammeraterne på næste træningstur.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.
Produktnyt: PurePowers Carbo Race nu med "dansk" smag
Endelig et energipulver med ægte dansk smag! Purepower har lanceret en ny smag til deres populære energipulver-serie. 
Team Sky med ny aerodynamisk teknologi
Team Sky har indgået et strategisk samarbejde med virksomheden Swiss Side, som er eksperter i aerodynamik og tidsoptimering.
Garmin opkøber Tacx
Garmin opkøber Tacx, som er en af de førende producenter af indendørs hometrainers.
GOOD VIBES ONLY – VM i cykelcross – cykelturist i Bogense
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat