Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 27.11.2018 @ 20:00

Isolés’ første vinterkollektion byder på veldesignede produkter, som klarer sig fremragende i test.

Introduktion

Isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed om sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget der bedst kan betegnes som skandinavisk minimalisme. Mærket er nu på banen med sin første vinterkollektion.

 

Bag mærket står Henrik Dahl, som har fundet en del af inspirationen til produkterne og brandet i sin tid som ung og håbefuld rytter, hvor han flyttede til Italien for at opsøge drømmen om at køre cykelløb på de største scener. Selv om drømmen om at køre professionelt braste, så bibeholdt han alligevel kærligheden til cykelsporten og lærte at sætte pris på de lange, ensomme træningsture, da skader forhindrede ham i at køre løb med holdkammeraterne.

 

Isolés er netop grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse. En central del af oplevelsen er godt udstyr, og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

Vi har testet mærkets første vinterkollektion

 

Ernest Padded Winter Jacket

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort (Fås også i Navy og Green)
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 1.399,- kroner

 

 

Test                                                         

Ernest Padded vinterjakken er det kraftigste yderlag i den første vinterkollektion fra Isolés.

 

En vinterjakke som er lavet til at klare sig igennem stort set alle vejrsituationer og til at ruste rytteren til en lang og kold vinter.

 

Underspillet design

Med jakken i hånden fremstår den både enkel og ret minimalistisk i sit udtryk og konstruktion.

 

Isolés er tro mod sin designstrategi og leverer en strømlinet jakke, som på alle måder viderefører den underspillede æstetik, som fik rigtig mange til at spærre øjnene op, da mærkets første kollektion nogensinde ramte markedet i foråret.

 

Den testede jakke er sort hele vejen igennem og designet brydes kun af en grå stofstribe på skulderen og i nakken, som er Isolés’ gennemgående signatur.

 

Derved får man en klassisk jakke med et underspillet og sofistikeret udtryk. I kollektionen findes jakken også i navy og grøn, hvis man foretrækker lidt farve. Fælles er dog de mørke toner, som i vores optik er velvalgte, da de derved godt kan vaskes rene efter at have taget sprøjt fra vejen, som alt andet lige er uundgåeligt på vores breddegrader, når man kører om vinteren.

 

Materialer

Hovedmaterialet er et kraftigt shell-materiale, som med sin blanke overflade minder om trenden fra de moderne regntrøjer og -jakker, hvor de vandafvisende effekter kombineres med en god portion åndbarhed.

 

Desuden er jakken forsynet med polstrede indsatser på skuldrene og ryggen som skal være med til at isolere på strategisk vigtige steder.

 

Materialerne er kraftige, men ikke så kraftige, som man ofte ser på deciderede vinterjakker. Derfor er indersiden lavet i en opkradset kvalitet, som skal være med til at sikre en lun og varm følelse.

 

Facit er dermed en vinterjakke, som er forholdsvis let og strømlinet i forhold til mange af markedets andre muligheder og hvor materialer og konstruktion altså understøtter det stramme (her i ordets positive forstand) og rene design som Isolés’ look er lig med.

 

Pasform

Som nævnt, så er Ernest vinterjakken her noget mere slank i sin silhuet end man så med vinterjakker for blot ganske få år tilbage. Derved har man med det rette fit også mulighed for at få et produkt, som kan bistå én igennem hele vinteren uden, at det føles som om, at man går på kompromis med sin performance på cyklen, som man ellers godt kan, hvis man kommer i en stor og bulet vinterjakke.

 

Og netop det – at levere en pasform som komplimenterer disse egenskaber – er Isolés lykkedes med i imponerende grad.

 

Jakken sidder nemlig rigtig godt. Pasformen er tæt, men jakkens hovedmateriale strækker fint i alle retninger og sætter sig derved tæt, men behageligt, om hele overkroppen.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer 76 kilo og størrelse medium sidder helt perfekt på mig:

 

Jakken slutter tæt til over brystet, men med fin plads i armhulerne, så fittet forbliver behageligt, også selv om jeg har et kraftigt baselayer på.

Pasformen sidder også i øjet hen over skuldrene og den øverste del af ryggen. Her føles jakken nærmest som at have en velsiddende jersey på, snarere end en kraftig jakke.

 

Opbygningen af jakken gør brug af to paneler i siderne, som er med til at trække pasformen sammen, så den slutter fint til hele vejen ned over siderne, lænden og maven. Generelt er ordet komfortabel yderst dækkende for pasformen, som bare fungerer og som understøttes af en godt doseret elastik i livet, som sørger for at kold luft ikke finder vej op på maven og lænderyggen.

 

Ved første øjekast føles ærmerne en anelse lange. De skal lige trækkes lidt op for at komme helt på plads, hvilket også er fordi, at de sidder ret tæt for en vinterjakke. De er dog lette at få på plads og den lille ekstra længde kommer fint til gode, da der derved er lidt ekstra stof at gøre godt med, når ærmerne enten skal ud over en handske eller ind i den.

 

Helt generelt er det faktisk ret behageligt, når vinterjakker har lidt ekstra længde i ærmerne, da man derved helt eliminerer muligheden for et ærme, som stumper og derved blotter håndleddene i vinterkulden.

 

Endelig er der kraven, som også er et kritisk punkt, da der her er potentiale for at lukke kold luft ind, hvis ikke den er udført korrekt. Her lykkedes Isolés dog med en tætsiddende og høj krave, som lukker godt til, men stadig giver plads til en halsbeskytter uden at stramme for meget.

 

 

Ude på vejen

Selv om jakken føles lun, med sin fleece-agtige inderside, så er det en af den slags jakker, hvor man lige skal køre noget varme i kroppen, før den for alvor kommer til sin ret.


Det er helt forventeligt, når man har at gøre med en minimalistisk jakke, hvor man til gengæld slipper for at føle sig som Michelin-manden på søndagstur.

 

Til gengæld er jakken så både lun og behagelig, når den får noget kropsvarme at udnytte. Den lune inderside holder fint på varmen og i sammenspil med den tætte pasform, får man en fin og lækker fornemmelse.

 

Det er fedt at mærke, hvordan det strækbare stof følger kroppen, så pasformen forbliver konsekvent, selv i den foroverbøjede position på cyklen. Det gør, at der hele tiden er det samme luftlag mellem ens baselayer og jakken. Det er netop dette opvarmede luftlag, som sikrer varmen om vinteren. Til forskel fra vinterjakker som er kraftigere, men ikke fittet på samme måde, så oplever vi, at det giver en konsekvent jakke, hvor der ikke opstår varme områder eller endnu værre rigtig kolde områder.

 

Ernest-jakken har som skrevet flere områder med ekstra isolering – mest tydeligt på skuldrene ved kravebenene. Om det gør en stor forskel, er svært at vurdere. Vi synes under alle omstændigheder, at det er et fedt designelement, og dets funktion drukner måske lidt i, at jakken i forvejen er god, hvilket naturligvis er positivt.

 

Det shell-agtige ydermateriale har virkelig vundet min gunst her i testperioden. Selv om vores vintre er kolde, så er de mere end noget også vindblæste og våde. Derfor er det i min optik mindst ligeså vigtigt at have en jakke, som kan modstå elementerne lige så meget som den blotte kulde.

 

Her er denne type materiale kongen på landevejen. Vinden lukkes helt ude og materialet skyr vandet, så jeg vil vurdere, at det kan klare en endog ret hidsig skylle uden at træningen må afbrydes.


Jeg synes slet og ret, at man med denne type jakke får en fremragende alsidighed, som fungerer under flere forhold og derved bedre kan retfærdiggøre, at bruge lidt ekstra på sin jakke. Kører man hele vinteren igennem, så vil man ikke fortryde det.

 

Som sagt lever jakken af at regulere og udnytte den kropsvarme den får. Derved kan dens eneste svage side være ture, hvor man kører med høj intensitet eller hårde intervaller og derefter skal rulle i en time eller to. Her vil faldet i kropstemperatur kunne mærkes mere.

 

Derfor kan det anbefales, at man tager en vest med, som kan hjælpe med at give lidt ekstra varme, hvis man er ude på den slags togter. Ellers klarer jakken sig fint i stort set alle vintertemperaturer og excellerer i 3-10 grader.

 

Detaljer

Slutteligt er det også værd lige at kaste et blik på flere fine detaljer, som ofte er med til at give det ekstra, som flytter et produkt fra godt til fremragende.

 

Kraven er forsynet med merinould på indersiden, så den luner halsen, men vigtigst af alt er blød og behageligt. Om vinteren er den høje krave som regel tætsiddende hele tiden, så derfor er det en vigtig feature.

 

Ærmelukningerne er brede og superelastiske, så de let interagerer med et par handsker for at skabe en pålidelig lukning.

 

Bag på har jakken en flap, som kan slås ned og dække den øverste del af ens shorts og tage de værste vandsprøjt fra vejen. Den er brugbar i Danmark!

Ernest Deep Winter Bib Tights

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Fakta:
Farve: Sort
Størrelser: S – 3XL
Vejledende udsalgspris: 899,- kroner

 

 

Test

Isolés har to forskellige bib tights i deres vinterkollektion. En regulær vinterbuks og så en version til ’rigtig’ vinter, kaldet ’Deep Winter’. Det er den version, vi her har haft fingrene i.

 

Fælles for de to er, at ingen af dem har indlæg og derfor skal benyttes med et sæt bib shorts under.


Der er i høj grad en smagssag, om man bedst kan lide sine vintertights med eller uden indlæg. Mange foretrækker versionen uden indlæg, da man derved kan køre med sine yndlingsshort hele året og blot trække sine tights over. Andre synes, at et integreret indlæg føles bedst.

Vores holdning er, at begge dele kan fungere og vi har oplevet gode og dårlige eksempler på begge metoder.

 

Materialer og pasform

Deep Winter-versionen er gearet til rigtig kolde ture, som titlen indikerer. Det betyder, at materialerne er lidt kraftigere og robuste. Mest mærkbart på buksens front, som er belagt med et kraftigt materiale, som er meget lig jakken. Altså et blank, shell-lignende materiale, som kan holde vinden ude og som ikke er bange for lidt vand.

 

Derimod er bagsiden, som ikke bryder vinden, lavet i et lidt tyndere og blødt materiale, med henblik på at øge åndbarheden.

 

Materialerne er generelt af høj kvalitet og er både bløde, lækre og robuste.

 

Pasformen er tæt via den fine elasticitet i stoffet. Det giver et behageligt fit, hvor man føler sig strømlinet og ikke har noget overskydende stof i vinden overhovedet.

 

Konstruktionen benytter sig af flere paneler, hvilket ofte er med til at sikre den gode pasform. Disse er sammensat med flade sømme, så der ikke er noget, der generer mod huden.

 

Som sagt skal bukserne benyttes med bibshorts under- Vi har kørt med Isolés’ tilhørende Ernest Bib Shorts. Dem har vi tidligere testet grundigt, som du kan læse mere om her.

 

Kort sagt, så er det et sæt solide shorts, som gør klogt brug af flere materialer og som er både behagelige og gode i kvaliteten.

 

 

Masser af varme

Deep Winter-bukserne gør, som jakken, brug af en opkradset inderside, som er med til at gøre dem både lune og dejligt bløde.

 

Sammen med den kraftige front, gør det bukserne til nogle af de varmeste vintertights, jeg endnu har testet. Her har vi at gøre med et sæt tights, som kan klare hele vinteren og som med garanti kan få én igennem uden at man behøver at fryse om benene en eneste gang.

For mig, viser Isolés med disse tights igen, at de har styr på det store billede og også formår at tilføje de små ekstra ting, som for alvor gør et produkt til en favorit.

 

Skiftet mellem materialetyperne på låret er fremragende og pasformen er lige i øjet. Den er tæt, men ikke kvælende. Når produktet er så varmt som dette, så ville det være for klaustrofobisk, hvis de sad klistret på.

 

Det kraftige stof er desuden brugt i området foran ved skridtet. Derved får man lidt ekstra beskyttelse, i et område som ellers kan lide, når det er rigtig koldt. Det kender de fleste vist. En fin detalje.

 

Endelig er der selerne, hvor det kraftige stykke som dækker lænden også har den opkradsede, fleece-agtige inderside. Derved får man nærmest fornemmelse af at have en varm håndflade i ryggen, på et sted som ellers ofte bliver koldt.

 

Et par fremragende tights til de koldeste dage.

Konklusion

Folkene bag Isolés er selv rutinerede cykelryttere med kilometervis af erfaring. Det viser sig bare gang på gang, at denne kombination af dedikerede folk meget tæt på alle faserne af produktudviklingen, når det kommer til cykeltøj, er utrolig stærk.

 

Vinterkollektionen fra Isolés er fremragende. Jakken er i min optik helt uovertruffen og veludført med lækre materialer og god pasform.


Den er en sikker vinder hos dem, som træner hen over vinteren og er perfekt til dem, som holder formen ved lige med vinterkørsel med intensitet. Her vil dens lethed komme til rette og give samme følelse, sm kørte man rundt i en jersey.

 

Yderligere er jeg stor fan af materialevalget, som ånder godt og som er gearet ikke kun til kulde, men også vind og vand.

 

De lange tights i Deep winter-versionen udmærker sig til rigtig vinterkørsel, når temperaturen er under 4-5 grader. De klarer sig fint i frost også.

 

Isolés springer nok i øjet med sit strømlinede design, men funktionerne er mindst lige så gode.

 

Stillet til rådighed af: Isolés

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat