11.05.2016 @ 19:00

Den danskproducerede Active Derm serie, er to meget fine plejeprodukter, der holder hvad de lover og fungerer efter hensigten. Det er fint at se en chamois creme, som både kan anvendes før og efter med et rigtig godt resultat, om end prisen er lidt til den høje side.

Introduktion:

Sportsfolk oplever til tider irritation der hvor huden udsættes for fugt og friktion eller får irriteret hud pga. sportstøj der kan genere (cykelbukser, sko, sports BH m.m.). Vi har fået to produkter fra Australian Bodycare til test, som kan afhjælpe disse problemer.

 

Der er tale om en barrierecreme der både kan anvendes som en klassisk chamois creme også der hvor huden folder på resten af kroppen (mave, arme, fødder etc.) og som en beskyttende creme til efter sport. Det andet produkt er en sæbe som kan anvendes til irriterede og røde områder. Begge produkter er antiseptiske og indeholder mælkesyreestre. Cremen virker beskyttende (oliesammensætningen i cremen skaber en beskyttende hinde) og helende (cremen indeholder bl.a. flydende zink), mens sæben vasker ren på en meget skånsom måde - selv på øm og irriteret hud.


 

Test: Active Derm Cream chamois crème

Motionsfeltet.dk's vurdering:

 

Chamois cremen (eller barrierecremen som virksomheden selv kalder den), er som beskrevet over for et lidt specielt produkt. Det er som sådan ikke en almindelig ”numsecreme” som man normalt kender det, men en creme som både kan anvendes forebyggende og behandlende.

 

Ud af tuben har cremen en meget drøj tekstur, noget der sender vores tanker i retningen af barndommens zinksalver, og det er ikke helt ved siden af, da cremen netop indeholder zink.

 

Det passer vores testere fint, at teksturen er meget mere drøj i det end andre produkter, og på kroppen er der ingen problemer med at smøre cremen ud – det er også her cremen anbefales påført. På puden i bukserne holder den drøje tekstur lidt igen og det tager lidt ekstra tid at få et fint lag på.

Zinken og cremens drøjde giver en forholdsvis tør fornemmelse i shortsene, hvilket er meget rart, da man nogle gange kan have en mere våd og klistret (ja tak) fornemmelse med andre produkter.

 

Virkningen i cremen er der intet at udsætte på, den er på højde med de bedste chamois cremer. Cremen hjælper klart med at nedsætte friktionen mellem hudstykker og mellem hud og tøj. En af vores testere har en tendens til at blive rød i armhuleområdet når han kører lange ture og her var han specielt glad for cremen.

 

Men skyerne vokser desværre ikke ind i himlen, cremen har, ligesom alle andre produkter, sine begrænsninger. Når man kører i meget vådt terræn og bliver godt og gammeldags våd, så er det mere begrænset med virkningen.

 

Vi var bl.a. uheldige med at løbe ind i en god mængde nedbør til Liege-Bastogne-Liege-motionsløbet og her måtte et par af vores testere melde rød rumpe, da vi nåede i mål (noget vi ikke oplevede på lange tørvejrsture). Heldigvis gav det os også mulighed for at teste cremens helende effekter.

 

Som recovery-creme fungerer den udmærket. Der er en grund til at man anvender zinksalver på røde barnenumser, og det virker sjovt nok også fint på røde mandenumser. Hvis man skulle nævne noget, så findes der recovery-cremer, som kan anvendes hvis området er såret og som ligger sig som et beskyttende lag – og det kan denne creme ikke anvendes til. Men til et område som er rødt og har fået for meget friktion er cremen fin.

 

Alt i alt er det en meget udmærket creme til brug i de steder hvor man oplever friktion når man sidder på cyklen – og vi forstår godt hvorfor cremen har fået fine tilbagemeldinger fra mange af de Team Rynkeby-ryttere, som får cremen udleveret som en del af pakken.

 

Prisen er ret høj og de 149 kr. for 100 ml. gør den til markeds absolut dyreste chamois creme. Dog kan cremen også anvendes som en recovery-creme – og så er den produceret i Danmark, hvilket alt andet lige forklarer lidt af prisen.

Test: Active Derm Wash skumsæbe

Motionsfeltet.dk's vurdering:

 

Den milde skumsæbe er designet til at blive anvendt på sart hud og i de mere sarte områder. Selve sæben er ret flydende og på flasken er der en pumpetud som gør at det sæbe som kommer ud er skummet i forvejen – hvilket er rigtig fint når man skal påføre det røde og sarte områder efter mange timer i sadlen.

 

Sæben vasker fint rent, og er lidt olieholdig, så den efterlader området med en tynd lille hinde af olie, hvilket er rart og plejende for røde områder. Derfor anbefaler vi heller ikke, at man anvender sæben i håret, da det kan have en tendens til at blive lidt fedtet/filteret sammen af olien.

 

Her kan krisen for nogle mænd indtræffe – skal man virkelig have to shampoo-produkter? Her er vores svar et klart ja. Hvis ens mås er rød efter mange timer i sadlen, er det ikke altid en god ide at vaske den i samme shampoo man vasker bilen i. Sæben kan også anvendes af folk med allergi, da der ikke er farvestoffer eller parfume i, desuden er sæben meget mild, hvilket er rart når den anvendes i røde og sarte områder.

 

Sæben koster 79 kr. for 150 ml., hvilket kan synes meget for en alm. sæbe – men når den kun skal anvendes til de sarte områder, så får man utrolig meget brug ud af den.

Sådan har vi testet:

Cremen og sæben er blevet testet af fire forskellige testere henover foråret. Der er primært testet på længere ture +4 timer, i alt slags vejr og i alle typer terræn. Begge produkter er blevet anvendt både før og efter cykelturene.

 

Om mærket:
Australian Bodycare er en Dansk virksomhed fra Vissenbjerg på Fyn, som har eksisteret siden 1990. Det Australske kommer af, at der i alle produkterne er ingredienser fra Australien. Virksomheden følger University of Western Australias forskningsarbejde, der er et af de steder hvor man forsker i fordelene og anvendelsen af Tea Tree oil – et olieprodukt som danner basis for virksomhedens produkter. Virksomheden eksporterer sine produkter til mere end 20 lande – og laver ud over en serie til rød og irriteret hud også en lang række produkter til personlig pleje.

 

Stillet til rådighed af:
Australian Bodycare

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet