Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

21.07.2016 @ 13:02

København har som de første herhjemme indført en ny type skilte specielt tiltænkt cyklisterne. De smarte cykelskilte gør det både nemmere for turister at finde rundt, men kan også være med til at forkorte cykelturen for de københavnere, der bruger cyklen i det daglige.

 

Smarte skilte med smutveje til cyklisterne

København vil gerne være forbillede, når det gælder cykling. Udover at være Danmarks hovedstad vil København også være international cykelhovedstad, og derfor bliver der hele tiden arbejdet på at udvikle og forbedre forholdende for cyklister, så det dels bliver mere attraktivt at cykle, men også lettere og hurtigere.

 

Seneste tiltag er en ny række skilte, der i løbet af sidste år begyndte at titte frem i det københavnske bybillede. Nemlig decidererede smutvejs-skilte til de mange tusinde københavnere, der hver dag bruger cyklen til og fra studie eller arbejde.

 

Dybest set findes der jo skilte til enhver lejlighed og ethvert formål, men at implementere nye skilte i trafikken er ikke noget, man ser hver dag. Dog er disse nye skilte af en sådan kaliber, at de (modsat visse trafikskilte og -tavler) er lette at forstå og forholde sig til. De viser nemlig hverken krydser eller streger, udråbstegn eller kronvildt. Derimod er de nye skilte ”blot” en hjælpsom vejviser for cyklisterne.

 

Forklaring af skiltene

De nye skilte viser afstanden til en given destination, samt hvor lang tid i minutter, det tager at komme dertil. Under den pågældende destination kan være vist et kendt pejlingspunkt som for eksempel Hovedbanegården, Søerne eller lignende - altså pejlingspunkter, som de fleste (også ikke-københavnere) kender og kan forholde sig til. Slutteligt, men yderst relevant, viser skiltene også en pil, så du ved i hvilken retning du skal køre. Se de nye smarte skilte her.

 

Tidshorisonten er selvfølgelig garanteret, da nogle jo selvsagt cykler hurtigere end andre, men det forventede tidsforbrug giver først og fremmest turister et fingerpeg, om hvor langt de skal, men også københavnere en ”aha-oplevelse” i forhold til hvor hurtigt turen kan klares på cykel i forhold til bil. Dermed skulle de nye skilte være med til at få endnu flere til at springe på jernhesten og lade bilen stå i det daglige.

 

København er en cykelby

At København er en ægte cykel-by, er svært at komme udenom - og let at forstå, hvis man har prøvet at sidde fast i myldretidstrafikken i sin bil. Det er ikke nogen specielt euforisk oplevelse, og ofte vil man faktisk som bilist opleve, at cyklisterne kommer hurtigere og nemmere frem i de mest trafik-kaotiske tider af døgnet som selvfølgelig er om morgenen fra cirka 7-9 og om eftermiddagen omkring klokken 15-17.

 

Der er foretaget målinger, og den gennemsnitlige hastighed for en cyklist i København - og vi understreger, at det altså er gennemsnitshastigheden - er på 15,5 kilometer i timen. Det lyder måske ikke af meget, men i morgentrafikken er det cirka på niveau med bilerne i indre by. Og hvis man rammer en strækning med såkaldt ”grøn bølge”, er gennemsnitsfarten helt oppe omkring de 21 kilometer i timen.

 

Så der er virkelig god grund til at sætte sig i sadlen, hvis du bor i København, eller hvis du skal besøge København som turist i løbet af sommeren. Din bil er faktisk mere eller mindre overflødig.

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet