Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

MTB: Piratspor spreder sig i Thy
Foto: Naturstyrelsen Thy
18.07.2016 @ 00:00

Der er masser af gode MTB-spor i Thy i Nordvestjylland, men det er til gengæld også en sport i voldsom vækst, og sporene kan ikke følge med, hvilket får motionisterne til at lave piratspor og ødelægge skoven.

Naturstyrelsen Thy har ansvar for fem etablerede MTB-sport i Svinkløv, Kollerup, Vilsbøl, Vandet og Tvorup Plantager, og styrelsen har været meget glade for at give de mange MTB-motionister gode muligheder for at udøve deres sport i det nordvestjyske.

 

Dog har det stigende antal ryttere i terrænet betydet, at der begynder at blive trængt i de etablerede spor, og det får nogle motionister til at søge nye veje. Derfor kører de i stedet på de afmærkede vandrestier eller i skovbunden og skaber såkaldte "piratspor".

 

"Vi ser stadig flere eksempler på, at mountainbikere laver deres egne piratspor i skovbunden," siger forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy ifølge dr.dk.

 

Kørslen i skovbunden har blandt andet betydet, at grævlinge er blevet tvunget til at forlade deres bo, fordi MTB-ryttere har kørt over grævlingegraven gentagende gange. MTB-kørsel på andre steder end de afmærkede ruter generer også skovens andre brugere, siger Morten Stummann.

 

Formand for Hurup Thy Cykelmotion, Svend Smedegaard, mener, at løsningen er at lave flere spor, så rytterne ikke fristes til at køre egne veje.

 

"Der er godt nok flere etablerede spor, men de ligger i Nordthy, og vi skal køre 30 kilometer i bil for at komme derop. Derfor laver folk deres egne spor i skovene," siger Svend Smedegaard ifølge dr.dk.

 

DGI, DIF og Naturstyrelsen har i fællesskab lavet et kodeks, som alle MTB-ryttere opfordres til at følge:

image

Du kan også spille Hugo online i den nye spilleautomat hos Spille.nu 

2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Instagram #motionsfeltet

Seneste indlæg i debatten

Ferien er ovre, og det er tid for de professionelle ryttere at starte den seriøse træning frem mod 2020-sæsonen. Efter de indledende teambuilding-øvelser ved de første holdsamlinger i november, er det som regel i december, at de første træningslejre organiseres, og den indledende sæsonplanlægning finder sted, og bare få uger senere er WorldTouren allerede i gang, når der igen bydes op til dans i Tour Down Under. I løbet af de kommende uger vil Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard klæde dig på til den kommende sæson i en serie af analyser, hvor vi kaster et detaljeret blik på hvert af de 19 WorldTour-hold, og hvad vi kan forvente os af mandskabet i løbet af de kommende 12 måneder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/opvarmning_til_2020_hvad_kan_vi_forvente_af_groupama-fdj/Har et meget skævt forhjul pga påkørsel, og akut (i dag) brug for at købe et nyt. Er der nogen, der kan hjælpe med hvad jeg skal købe til en Trek 7.3 FX dame sportscykel? I spec stå, at det er "Alloy front hub" 32-hole alloy rim. Der er quick release. Kan jeg bare købe et "hvilket som helst 700C forhjul" eller noget, jeg skal være opmærksom på. Ja, jeg har lige købt en stak KMC x10 kæder til 69,- stykket. Spændende at se hvor længe de holder, men kunne egentlig godt tænke mig at prøve en 11s kæde på en 10s kassette. Om ikke andet så i håb om at det støjer lidt mindre.2020-sæsonen er lige rundt om hjørnet, og de mange WorldTour-hold er så småt ved at løfte sløret for deres holdtrøjers udseende i den kommende sæson. Feltet.dk giver dig her et overblik over holdtrøjerne på WorldTouren næste år. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/oversigt_worldtour-holdenes_holdtroejer_i_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet