Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

MTB: Piratspor spreder sig i Thy
Foto: Naturstyrelsen Thy
18.07.2016 @ 00:00

Der er masser af gode MTB-spor i Thy i Nordvestjylland, men det er til gengæld også en sport i voldsom vækst, og sporene kan ikke følge med, hvilket får motionisterne til at lave piratspor og ødelægge skoven.

Naturstyrelsen Thy har ansvar for fem etablerede MTB-sport i Svinkløv, Kollerup, Vilsbøl, Vandet og Tvorup Plantager, og styrelsen har været meget glade for at give de mange MTB-motionister gode muligheder for at udøve deres sport i det nordvestjyske.

 

Dog har det stigende antal ryttere i terrænet betydet, at der begynder at blive trængt i de etablerede spor, og det får nogle motionister til at søge nye veje. Derfor kører de i stedet på de afmærkede vandrestier eller i skovbunden og skaber såkaldte "piratspor".

 

"Vi ser stadig flere eksempler på, at mountainbikere laver deres egne piratspor i skovbunden," siger forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy ifølge dr.dk.

 

Kørslen i skovbunden har blandt andet betydet, at grævlinge er blevet tvunget til at forlade deres bo, fordi MTB-ryttere har kørt over grævlingegraven gentagende gange. MTB-kørsel på andre steder end de afmærkede ruter generer også skovens andre brugere, siger Morten Stummann.

 

Formand for Hurup Thy Cykelmotion, Svend Smedegaard, mener, at løsningen er at lave flere spor, så rytterne ikke fristes til at køre egne veje.

 

"Der er godt nok flere etablerede spor, men de ligger i Nordthy, og vi skal køre 30 kilometer i bil for at komme derop. Derfor laver folk deres egne spor i skovene," siger Svend Smedegaard ifølge dr.dk.

 

DGI, DIF og Naturstyrelsen har i fællesskab lavet et kodeks, som alle MTB-ryttere opfordres til at følge:

image

Du kan også spille Hugo online i den nye spilleautomat hos Spille.nu 

Test: Garmin Tacx Flux 2 Smart
Garmin Tacx Flux 2 er den nyeste udgave af mærkets mellemklasse-model. Den er blevet opdateret på en række punkter i forhold til de tidligere generationer og har derfor en mere præcis dataindsamling, er mere støjsvag og forsynet med større watt-kapacitet.
Test: AGU Vintercykeltøj til kvinder
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: AGU Vintercykeltøj til herrer
Det hollandske mærke AGU leverer cykeltøj til hele året. Deres vinter- og overgangskollektion byder på lækre merinouldstrøjer, bukser i vind- og vandtæt materiale og jakker med indbyggede varmepaneler, som kan give ekstra varme på de helt kolde vinterdage.
Test: Pirelli Cinturato Cross – Mixed Terrain
Pirelli er ikke længere kun til de 4-hjulede, men har også set muligheder i at levere dæk til cykler. Pirelli begyndte at producere dæk til landevejsraceren for nogle år siden, men er nu også tilgængelige til cross og gravel. Pirelli er kommet med en større serie til det lidt blødere underlag og her bliver cross dækkende til blandet underlag testet.
Test: Flowpillow Heat
Flowpillow Heat er et massageapparat, der i kombination med varmebehandling giver en god, dyb og effektiv massage i både velværds- og restitutionsøjemed. Den er lavet i et lækkert materiale, er overraskende robust og ikke mindst er den nem at tage med på farten.
Nye headsets på Feltet.dks webshop
Vi har fået nye lækre headsets i vores webshop. Vi giver dig her et overblik over de nye headsets.
Nye på det danske marked: Futurum med vandtæt cykeltøj
Den hollandske virksomhed, Futurum, er på vej ind på det danske cykelmarked. Futurum har allerede stor succes i Holland og Belgien med deres kollektion 4 Seasons.
Test: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod
En vanvittig god køremaskine som ikke alene løfter arven fra en af verdens mest respekterede rammer, men formår at lægge yderligere på og derved katapultere Cannondale ind i fremtiden.
Konkurrence: Vind den nye Egde 530 eller Egde 830 fra Garmin
Garmin udlodder i samarbejde med Feltet.dk to modeller af deres nyeste cykelcomputere. Skal en af dem sidde på din cykel?

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet