27.07.2015 @ 15:30

Team Giv Håb cykler Danmark rundt på cykel for børn og unge i sorg. Motionsfeltet.dk har kigget lidt nærmere på holdet.  

Fra 2.-8. august cykler det danske velgørenhedscykelhold ​Team Giv Håb ​Danmark rundt til fordel for børn og unge i sorg. Teamet, der cykler for tredje år i træk, er en voksende succes og udvider med endnu et hold i år. Teamet tæller nu 87 ryttere fordelt på tre hold, der cykler hver deres 1.100 km lange rute Danmark rundt.

 

Holdene mødes undervejs i udvalgte byer og slutter af sammen i opløbsstrækningen ved Post Danmark Rundt. Team Giv Håb Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg, som yder gratis psykologbehandling til de børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde. Bag initiativet står et fynsk ægtepar, som for tre år siden blev inspireret af Børn, Unge & Sorgs projekt Giv Håb og på deres helt egen måde ønsker at være med til at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør.

 

Team Giv Håb har hold i Odense, Aarhus og København. De tre hold cykler i uge 32 hver deres ca. 1.100 km lange rute landet rundt. Holdet mødes på tredjedagen i Viborg, hvor der vil være et åbent arrangement i medborgerhuset Stationen, Ll. Sankt Hans Gade 7. Blandt rytterne er der flere, der selv har oplevet stor sorg og derfor ved, præcis hvad de kaster sig i sadlen for.

 

Blandt dem er Tina Andersen, der sammen med sin mand Jan Mathiasen står bag Team Giv Håb. Hun mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig, men fik ingen hjælp. 

”Det påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg og smerte, det gør, at man føler sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det. Derfor ønsker jeg med vores cykelprojekt at gøre opmærksom på området og få samlet så mange penge ind som muligt, så vi på den måde kan være med til at hjælpe de børn og unge, som har brug for det," forklarer Tina Andersen. 


Et overset problem

Børn og unge i sorg er et overset problem i Danmark Der er mange, der har behov for ekstra hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør. 

”Ca. 30 % har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet,” fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.

 

Det kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer på grund af omverdens berøringsangst. Team Giv Håbs mål er derfor at sætte fokus på området og skaffe midler til Børn, Unge & Sorg, som tilbyder professionel behandling til de børn og unge, der er i risiko for, eller som allerede har udviklet en kompliceret sorg i forbindelse med deres forældres eller søskendes sygdom eller død.

 

Turen sættes i gang 2. august i henholdsvis København, Aarhus og Odense og slutter på Frederiksberg i København lørdag den 8. august, hvor holdene mødes og sammen deltager i opløbsstrækningen til Post Danmark Rundt. Følg med på www.teamgivhaab.dk.

 

Ruten for TGH København

2/8:København-Ebeltoft

3/8: Ebeltoft-Rebild

4/8: Rebild-Viborg

5/8: Viborg-Fredericia

6/8: Fredericia-Rudkøbing

7/8: Rudkøbing-Ringsted

8/8: Ringsted-Frederiksberg

 

Ruten for TGH Odense

2/8: Odense-Tønder

3/8: Tønder-Hvide Sande

4/8: Hvide Sande-Viborg

5/8: Viborg-Hjørring

6/8: Hjørring-Randers

7/8: Randers-Ringsted

8/8: Ringsted-Frederiksberg

 

Ruten for TGH Aarhus

2/8: Aarhus-Sæby

3/8: Sæby-Thisted

4/8: Thisted-Viborg

5/8: Viborg-Vejen

6/8: Vejen-Svendborg

7/8: Svendborg-Ringsted

8/8: Ringsted-Frederiksberg

 

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet