Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Lasse Wedege Penning 30.07.2018 @ 12:46

Hvis du tænker over en cykelsti, du gerne ser ændret, forbedret eller skabt, så kan du altid følge med i, om der er planer om det på Vejdirektoratets hjemmeside.

80 % af den danske befolkning hopper jævnligt på deres cykel, og med så mange cyklister stilles der høje krav til infrastrukturen for de tohjulede rugbrødstrafikanter.

 

Det betyder også, at cyklisterne jævnligt må finde alternative ruter på grund af vejarbejde, da Vejdirektoratet og de lokale kommuner forbedrer forholdene for cyklisterne.

 

Vejdirektoratets hjemmeside kan du finde alle igangværende eller planlagte vejprojekter på de statslige veje - her foregår kun en meget lille del af den danske cykeltrafik, men en del af ruterne er rettet mod motioniserne. Eksempelvis kan du læse om afslutningen på cykelstien mellem Humlum og Oddesund Syd i Nordvestjylland.

 

Foto: Vejdirektoratet

 

På de kommunale veje befinder de fleste pendlere sig til gengæld, og på de enkelte kommuners hjemmesider kan du ofte finde detaljeret information om både eksisterende og planlagte cykelstier. Desuden kan du mange gange få oplysninger om dedikerede cykelruter i kommunen, både på landevej og MTB.

 

Københavns Kommune har eksempelvis udgivet en fyldig rapport om fremtidige cykelplaner med det mundrette navn Cykelstiprioriteringsplan 2017-2025.

 

På samme måde kan man på Aalborg Kommunes hjemmeside finde et oversigtskort over de cykelstier, kommunen har planer om at etablere eller forbedre.

 

Du kan tjekke din egen kommunes hjemmeside og se, om de har planer om at gøre noget ved din nærmeste cykelsti.

 

Foto: Aalborg Kommune

 

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses
Grundet et for lavt deltagerantal har arrangørerne efter samråd med sponsorer og Rebild Kommune valgt, at aflyse Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten Spar Nord den 2. september i Rebild.
Lars Bak udgiver ny bog
På mandag udkommer Hjælperytteren med Lars Bak som hovedperson.
Vejen til Maratona – Amazing Assos
Har du nogensinde leget med tanken om at køre en af de stores Gran Fondo-løb i udlandet? Så er vores artikelserie her - ’Vejen til Maratona’ måske noget for dig.
Vi træner i arbejdstiden - ’Specialized Lunch Ride’
Motion er vigtigt, det kan der vist ikke være den store tvivl om! Men hvordan finder man lige tiden til det i en travl hver dag? Det er en udfordring for mange.
En fascinerende tidsrejse med stålramme og tåclips
Vintagecykling er populært som aldrig før. Hvor det i begyndelsen var store cykelnationer som Italien, Frankrig og Belgien, der stod for vintagearrangementer, har trenden nu bredt sig over det meste af Europa. Lige syd for grænsen - i Ludwigslust nær Schwerin - afvikler man hvert år et af Tysklands største cykelevents, Velo Classico.
Er du klar på en helt ny udfordring?
Et helt nyt managerspil ser dagens lys på Feltet.dk - Efterårsspillet 2018, hvor alle efterårssklassikere og store etapeløb er med.
Strava kan gøre dig til træningsjunkie
Rigtig mange motionister bruger GPS-trackingapps, Facebook-fora eller lignende samlingssteder til at motivere sig selv til at træne mere - ofte med succes.
Læs om fire års cykelpolitik på Motionsfeltet
Motionsfeltet.dk gik i luften for over fire år siden, og det er blevet til en del artikler siden.
En Tour de France-vinder vender hjem
Carlos Sastre deltager igen i Cykelstafetten Spar Nord og Carlos Sastre Classic den 2. September i Rebild - og alle har muligheden for at møde ham.

Instagram #motionsfeltet

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Boligadvokat