31.07.2018 @ 14:10

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

I der har fulgt med her på GOOD VIBES ONLY ved, jeg ikke just er, hvad man kan kalde en bakkepige, men af uransagelige årsager var jeg alligevel endt i Vejle en søndag morgen i selskab med mand, søn og cykler.

 

Selskabet var jo som udgangspunkt ganske udmærket, og humøret var egentlig OK ved afgang, selvom en snert af skepsis i momenter sneg sig ind på mig.

 

Ideen til turen oprandt i sidste uge, hvor sønnike og jeg besluttede af vi ville se Kongeetapen af Postnord Danmark rundt, og min mand, som EEELSKER bakker, fik straks julelys i øjnene; ”Så skal I da kører på de bakker, så I lige har mærket dem selv, inden I skal se løbet!” lød meldingen.

 

Skulle det nu også være nødvendigt??

 

Sønnike var straks med på ideen, og det maksimale krydspres var lagt. Den her blev godt nok svær at snige sig udenom.

 

Som sagt, så gjort… inden klokken var ni søndag morgen, stod vi simpelthen på en P-plads i Vejle. Klar til at tæve nogle bakker - eller noget!??!

 

 

”Jamen, skat - det er altså helt vildt SJOVT at køre på bakker…”

Den diskussion har vi haft en del gange i vores lille familie, og det er ved Gud endnu ikke lykkedes mig at få SJOVT til at rime på bakker.

 

Men OK, jeg var indstillet på at give det en chance mere, for ham jeg er gift med giver ikke så let op i forsøget på at omvende mig, og desuden har jeg ham mistænkt for, at han har planer om engang at lokke mig med på bjergtur… som i vaskeægte uendeligt lange BJERGE!!

 

Han må være et meget tålmodigt menneske…

 

For øvrigt kunne jeg også fornemme på knægten, der havde sin første tur til Vejles bakker, at det var helt trygt at have mor med som bundprop. Jeg tænker han var pænt overbevist om, så ikke at komme sidst op ;-).

 

Med en rute lagt ind på MIN Garmin, var vi klar til at trille. Godt 65 kilometer og små 1000 højdemeter var planen.

 

 

Godt så! - Ikke nok med at vi skulle køre bakker, jeg skulle også navigere ruten - der var god grobund for udfordring af GOOD VIBES ONLY i dag.

 

Turen startede fint og smukt langs Vejle Fjord og sørme om ikke vi også, blev dirigeret korrekt ind på Munken, som var dagens første udfordring.

 

Her skulle det vise sig, at der ikke gik lang tid, før både mand og søn var ude af syne… GUD hvor har vi det bare sjovt sammen her!!

 

”Samling på toppen!!” passerede svagt min øregang, da de forsvandt ud af mit synsfelt.

 

Jeg fæstnede blikket på mit overrør…

 

 

og med pulsen i det røde felt og halvkolde stænger, var det tiden at finde mit eget tråd, og få mig moslet op til toppen, hvor mand og søn frejdigt kørte i cirkler…

 

Sjovt rimede stadig ikke rigtigt på bakker… men der var jo også langt hjem endnu.

 

I parentes bemærket, lykkedes det mig da også lige at glemme, at starte den pokkers GARMIN midt i al hurlumhejet med navigation og halløj, så da vi havde kørt godt 15 kilometer og jeg lige ville tjekke hvor langt vi var, stod der bare et rundt 0… ARGHHH! Ingen registreret tid på Munken til mig i dag, men måske kunne det også være det samme ;-)

 

1 - 0 til Kiddesvej

Et af dagens  højdepunkter skulle efter sigende være den nok så berygtede Kiddesvej, der ganske vist er kort, men som stiger i omegnen af 100.000% (næsten).

 

 

Igen var jeg egentlig indstillet på at gå positivt til opgaven, men så kommer det med bakkerne, jeg ikke helt forstår;

 

Turen op går uendeligt langsomt, og på denne her bakke følte jeg mig nok som jordens tungeste menneske…

 

Er vi overhovedet helt sikre på, at tyngekraften ikke er dobbelt på netop denne plet i Vejle?? Altså, hvor fedt er det lige, det er?

 

Det er hårdt at komme op… JA! - Men på den SJOVE måde??

 

Det er en sejr at klare den… Jo jo - men igen, er det ligefrem SJOVT??

 

Der er så meget en cykelmoster ikke forstår…

 

OK, pyt! Jeg besluttede, at kæmpede for det, men stigningsprocent og manglende bakketeknik fik skovlen under mig. Jeg fik ikke vendt cyklen på tværs af vejen i tide, og efter et forgæves forsøg på at redde æren ved at skifte til at stående stilling, måtte jeg klikke ud og give op.

 

DAAAAMN! Hvor blev jeg gal på mig selv, og jeg måtte blive stående på vejen lidt, inden jeg var klar til at se mand og søn i øjnene. Jeg tror hurtigt de blev klar over, at det ikke var nu, de skulle være sjove.

 

GOOD VIBES ONLY var sat på den helt store prøve her, og gad vide, hvad kvinden der lugede ukrudt i sin indkørsel har tænkt, da jeg stod midt på vejen med panden på styret og røg ud af ørerne???

 

Det endte med 1-1 i Vejle

Efter en del flere bakker, som jeg ikke vil kede jer med detaljerede beskrivelser af, for historien gentog sig igen og igen (far og søn mod toppen i højt humør - mor oksende op i EGET helt private tempo), lidt bøvl med navigationen, og nogle helt fine fladere mellemstykker, nåede vi ”højdepunkt” nr. 2: Gl. Kongevej/ Chr. Winthersvej - bare liiiige lidt længere end Kiddesvej. GREAT!

 

 

Efter mine erfaringer fra sidst, kørte jeg ind på denne ”herlighed” en anelse ængstelig, men også fast besluttet på at nå topppen denne gang.

 

Min kære ægtemand, der allerede var et stort smil, guidede mig opmuntrende:

 

”Der er ingen trafik her, så du kan roligt krydse op”.

 

”Jeg håber sandelig du har ret”, tænkte jeg og satte cyklen i zigzag-gear, alt imens de to hankønsvæsner steg direkte mod himlen.

 

Helt ret fik han ikke, for selvfølgelig var hele to køretøjer på søndagstur på stigningen netop som jeg tumlede rundt der, og jeg havde nok ikke bestået den store cyklistprøve for reglementeret kørsel ifølge disse to bilister, der i øvrigt tog det pænt og kørte meget hensynsfuldt forbi en lettere udfordret cykelmoster i venstre side af vejen.

 

Med faren for at vanære mig selv hele to gange på samme dag, fik jeg samlet de sidste kræfter og kæmpet mig til toppen, hvor drengene havde slået lejr. De roste pænt moderens indsats - og det var et klogt træk.

 

Fedt nok at nå topppen - uafgjort 1-1 i Vejle er trods alt bedre end 2-0!

 

Men var det så SJOVT?? - Som i: ”får nogen til at more sig og le” (ordnet.dk).

 

Her må jeg nok melde: NÆ! Og NEJ! Og GU’ var det da ej SJOVT!

 

Det var møghamrende langsommeligt, slidsom og smerteligt, og heldigvis overstået på en fem - seks minutter (De hurtigste klarer den på to og en sjat). BASTA!

 

Med den periodiske lidt kaotiske navigation (og det var af helt maskinel karakter, vil jeg godt lige understrege), endte vi ifølge min søns STRAVA med godt 55 kilometer og 749 højdemeter i stængerne. Og det er jo i sig selv godt nok. Laaangsom bakketræning er trods alt bedre end ingen træning…

 

GOOD VIBES ONLY!!

 

Morkasketten redder dagen

På trods af mine anstrengelser på de fordømte bakker, havde jeg med morkasketten på en forrygende dag. Sønnike var i højt humør, havde gode ben og stor succes med at baske sin mor - og til tider sin far på bakkerne. Han får mere og mere blod på tanden i forhold til cyklingen, og hermed var dagen reddet for en bakkeforskækket cykelmostermor på tur til Vejle.

 

GOOD VIBES ONLY!

#meretilsprintendtilbakker

 

PS: Jeg bliver nok alligevel nødt til at øve mig lidt mere på opadgående kørsel, for jeg har en revanche til gode på Kiddesvej.

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

GOOD VIBES ONLY - En Cykelmosters Bekendelser

GOOD VIBES ONLY - Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

GOOD VIBES ONLY - Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

GOOD VIBES ONLY - Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

GOOD VIBES ONLY - Helnæs Vestfyns Tour - når tid bare forsvinder

GOOD VIBES ONLY - Fra Vestfyn til Hærvejen

GOOD VIBES ONLY - Cykelstafetten Kolding - fællesskabet sejrede

GOOD VIBES ONLY - DGI Kaptajnkursus med ønsket om at give noget igen

GOOD VIBES ONLY - På tur til Giro Rosa

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet