04.06.2018 @ 12:00

I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget der ligner…

Søndag den 22/6 havde Aarup Motions Cykleklub arrangeret Helnæs/Vestfyns Tours, så der var dømt cykelløb i mit yndlingsterræn. Løbet bød blandt andet på to ruter ud over Helnæs, og jeg blev lokket med på den lange på 125 kilometer rute.

 

Endnu en gang var vejrguderne med os cykelmotionister, så det var ingen sag at stå tidligt op søndag morgen, for at trække i lækkert lycra og læsse cyklen, mens resten af familien boblede.

 

De helt hårde drenge fra klubben valgte at trille fra Assens til Aarup som opvarmning, men jeg syntes egentlig, at 125 kilometer var rigelig fint til mig, så jeg fik et lift med en de andre, der heller ikke havde det store behov for ekstra kilometer på kontoen.

 

Multi Motion Assens var pænt repræsenteret til løbet, og der var som sædvanligt tid til snak og røverhistorier inden starten gik.

 

 

Med omkring 80 ryttere til start på 125 kilometer ruten, heraf fire kvinder, blev vi delt ind i to startgrupper. Jeg listede mig lige så stille ned i den bagerste gruppe, sammen med Brian og Jørgen, da vi ikke havde ambitioner om at køre ræs på den helt store klinge. Dette var indtil nu sæsonens længste tur, og jeg havde en stille ambition om at komme rundt på fire timer… Men man ved jo som bekendt aldrig, hvad der kan ske i cykelløb.

 

 

Tingene flaskede sig

Denne herlige søndag i solskin, gik tingene op i en højere enhed. Vi kom afsted i en super god gruppe, vi slap for punkteringer og med kendte veje at køre på, blev det ikke meget bedre. Bakker orker jeg ikke at skrible om i dag, dog vil jeg sige, at jeg aldrig blev svigtet og efterladt af gutterne fra klubben. Tak for det, drenge.

 

 

Der blev kørt pænt til undervejs, og vi rundede Assens med fuld gas.

 

 

En af de andre kvinder på den lange tur lå også i vores gruppe, og selv om det ikke var meget vi fik ”sludret”, fik hun på et tidspunkt sagt, at hun faktisk aldrig havde kørt så hurtigt før.

 

Nu ved hun, hun kan!  - Og det er da top skønt!

 

GOOD VIBES ONLY!

 

Jeg kom hjem sammen med resten af gruppen på 3:51:04, hvilket svarer til et snit på 31.7 km/t og det er godkendt herfra. Det rakte til en 2. plads af de fire kvinder og til nummer 57 samlet.

 

Når tiden bare forsvinder

For mig er nogle af de bedste stunder på cyklen, når tiden bare forsvinder eller nærmest går i opløsning. I dag var en af de dage.

 

Følelsen af at komme i mål, efter knap fire timer og tænke: ”Hvor blev de lige af?”, er ret fantastisk. Fire timer, der bare er gået i en eller anden form for tilstand af flow. Tiden brydes ikke op, den styrer ikke begivenhedernes gang, den går bare…

 

Det handler ikke om, at jeg ikke har knoklet undervejs, for jeg var ved Gud ved at være træt efter små 100 kilometer, men det

handler om at være fuldstændig tilstede i nuet.

 

Når det lykkes, tager kroppen over, og jeg er fokuseret på lige præcis det, der sker her og nu på cyklen. INGEN tanker om arbejde, indkøb og rengøring. Bare fokus på at mærke efter i kroppen. Hvor meget mere skal jeg træde nu, hvordan får jeg økonomiseret med kræfterne, kan jeg tage en føring, op af bakke og ned af bakke. På de stykker hvor gruppen bare drøner afsted, nærmest som én enhed, føler jeg mig nærmest flyvende.

 

For mig er netop den følelse essensen af at komme på cyklen.

 

Tiden kan for så vidt stå stille på den måde, hvad enten jeg er kørt på en udsigtstur i moderat tempo, eller om jeg er midt i et ræs med fuld damp, for det handler om at lykkes med at komme ”ned i kroppen”.

 

Det er her jeg lader op og samler ny energi, og det er i den her tilstand, jeg kan bruge cyklen som redningsvest, når der i perioder er lige rigeligt pres på hverdagen, og jeg hænger med r…. i vandskorpen.

 

Ny cykelmoster i netværket

Uagtet at der er meget mere, i at komme på cyklen, end selve placeringen til et løb, kan jeg ikke løbe fra, at det er fedt at knokle sig til en god placering. Som den talrytter jeg også er, synes jeg det er sjovt at følge lidt med i, hvem der ligger over mig på resultatlisten, og om muligt følge lidt med i deres gøre og laden på Strava.

 

En af disse kvinder hedder Annette Quist, og hun har det ærlig talt med at vinde rigtig meget at det, hun stiller op til. I dag nappede hun titlen som hurtigste kvinde på de 87 kilometer med imponerende 36,4 km/t i snit! BUM!!

 

Annette og jeg har igennem noget tid fulgt hinanden på Strava, men aldrig mødt hinanden IRL. Da vi læssede cykler af, spottede jeg hende på P-pladsen, og da jeg netop havde besluttet at gå hen og sige hej, kom Annette forbi hvor vi læssede af.  Vi fik hilst på og ønsket hinanden en god tur. Igen åbner den fælles passion for cyklingen for en snak, og for at møde nye og spændende mennesker.

 

Efter løbet fik vi sludret kort om kvinder og cykling, og jeg er ret sikker på, at Annette har en god cykelhistorie at fortælle. Hun er blandt andet ambassadør for LIV cykler i Danmark, og det vil jeg rigtig gerne høre lidt mere om. Heldigvis har Annette sagt ja til, at vi skal ud at trille en dags tid.

 

Endnu en herlig dag i cyklings tegn

Helnæs Vestfyn Tours blev denne søndag rammen om endnu en herlig dag på cyklen, hvor mit evige og ukuelige mantra GOOD VIBES ONLY igen kunne være overskriften.

 

Veltilrettelagt cykelløb med rundstykker og pøller på grillen, en smuk og varieret rute, med gode frivillige vejvisere, tid der bare forsvandt, super godt selskab og mødet med endnu en cykelmoster, som jeg kan fornemme har noget på hjerte i forhold til cykling og kvinder.

 

What’s not to like???

 

GOOD VIBES ONLY

 

Læs også de andre Good Vibes Only beretninger:

En Cykelmosters Bekendelser

Virtuel Vintertræning - Slip dit indre legebarn fri

Stjernetramp - En forårsdag i ..... Solskin

Fællestræning med Team Motionsfeltet.dk

GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet fra nedtur til optur

GOOD VIBES ONLY - Kvinderne på vej ud af skyggen

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet