04.09.2018 @ 14:48

Race Days i Kolding blev en kæmpe succes på trods af vejret og lidt færre tilmeldte end ventet.

Med det største internationale felt set i Danmark til start i UCI-klasserne dame, herre og U19-drenge og -piger var succesen og konkurrencen sikret. Vejret bød på alt, hvad en dansk sommer kan præstere: regn, vind, sol og svingende temperaturer, hvilket lagde en lille dæmper på tilskuerinteressen.

 

Race Days konceptet bestod prøven tilfredsstillende og har lagt fundamentet for et event de kommende år. 

 

Foto: Henrik Ravn


Snorre Larsen fra Team Amaton Sponz har fortalte os om sin oplevelse, men elitevinderen Sebastian Fini også giver sit besyv med. 
 

Race Days Kolding 2018 leverede et nyt perspektiv på, hvad et dansk MTB-event kan være. Eventets opbygning med tre løb fordelt over tre dage trak mange deltagere og tilskuere til området.

 

Dette tilførte stævnepladsen en uvant festivalstemning, hvor folk mellem løbene kunne hygge sig blandt spændende madboder, cykeludstillinger og storskærmens livestreaming.

 

"De voldsomme regnbyger, der fik ethvert fornuftigt menneske til at spæne ind i ly af det nærmeste telt, afbrød regelmæssigt seværdighederne, men derudover summede stævnepladsen konstant med god stemning," beretter Snorre Larsen. 

 

Weekenden åbnede fredag aften med et XCE-løb, der skulle udkæmpes på en ultrakort rundstrækning, som indeholdt forskellig byggede features, der, kombineret med den høje fart, udgjorde en super intens rute.

 

"Den lune sommeraften indhyllede danmarksmesterskabet i en rolig atmosfære, som kombineret med den høje spænding fra de vilde dueller gav en helt fantastisk stemning hos både tilskuerne og de ivrige deltagere. XCE-eventet sikrede også at mange af deltagerne til de følgende dages løb allerede fredag kom ud og fik opstillet telte og camps, hvilket fuldendte stævnepladsen forud for de kommende dage."

 

"Lørdag var det marathon-tid. XCM-løbet, som bestod af en 33 km rundstrækning, der kunne køres op til tre gange, viste deltagerne rundt omkring Kolding og favoriserede de mere udholdende ryttere. Jeg deltog ikke i dette løb, men bemærkede den tilfredse tone fra de deltagende på trods af den silende regn," forklarer Team Amaton Sponz-rytteren.


Toppen af kransekagen

Race Days 2018's største løb var gemt til søndag og havde ligget og luret i kulissen indtil selve dagen. Løbet på den olympiske distance (XCO) skulle udfoldes på Koldings klassiske, men dog opdaterede rute.

 

Den 4,5 km lange rundstrækning leverede en meget velbalanceret blanding af fysisk hårdhed, teknisk udfordring og det ”flow”, som enhver mountainbike-entusiast værdsætter. Startlisten i eliteklasserne var spækket med udenlandske navne, som ikke var kommet for følelsen af ”flow”, men derimod de point som kan hentes til et UCI C1-løb.

 

Den danske løbskalender er ikke kendt for at være spækket med højere kategoriserede løb, så initiativet til at skabe dette løb var bestemt vellidt blandt mange. Rygterne siger endda, at dette blot er et tilløb til et endnu højere rangeret løb i 2019.

 

"Søndagens vellykkede ræs fik lov at afrunde en unik MTB-weekend, som efterlod et gennemgående indtryk af et ambitiøst og gennemført arbejde fra arrangørernes side," lyder roserne fra Snorre Larsen.

 

Video: Claus KanT

 

Interview med Sebastian Fini, tredobbelt dansk mester i mountainbike, eliminator MTB og cykle cross

 

Sebastian Fini øverst på podiet / Foto: Henrik Ravn
 

Feltet.dk: Sebastian, hvorfor valgte du at prioritere Race Days fremfor World Cuppen i Mont Saint Anne i Canada?

 

Sebastian Fini: For at være ærlig har jeg ikke haft de bedste World Cup løb i år. Jeg har både været uheldig med styrt og punkteringer samt nogle ikke så gode dage. Derfor valgte jeg at tage til Kolding for at køre cykelløb, hygge med alle de danske mountainbikere og have en sjov weekend.

 

Feltet.dk: Når du ser tilbage på Race Days og Danmarksmesterskabet eliminatorløbet, som du vandt, hvad vi du fremhæve ved det løb og ruten? Er der noget, du synes kunne gøres bedre?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det var et rigtig fedt initiativ at køre eliminator om fredagen. Det var rigtig sjovt, hårdt, og der var kamp til stregen i hvert eneste heat. Ruten, vil jeg mene, var lige i den korte og smalle ende. Dobbelt så langt havde ikke gjort noget, da løbene ville blive mere spændende. Det gjaldt nærmest om at komme ind i første sving, og så var man næsten en vinder. Men alle lærer, og jeg er sikker på, det bliver endnu bedre næste år!

 

Feltet.dk: Du deltog også lørdagen i MTB maratonløbet. Er det en rute for eliten, motionisten eller er det for alle?

 

Sebastian Fini: Jeg kørte 33 km løbet. Ja, jeg må sige, der er noget fedt mountainbike omkring Kolding. En rute som ikke er for svær for nybegynderen, og som selv de hurtige drenge vil have det sjovt på.

 

Feltet.dk: Du vandt UCI C1 MTB-løbet i et tæt opgør med din kammerat Jonas Lindberg. Havde du løbet under kontrol hele vejen eller pressede han dig til det yderste?

 

Sebastian Fini: Vi lagde ud som død og helvede, fuld gas fra startskuddet, og det var planen. Vi holdt den hele vejen, og jeg følte virkelig, jeg havde løbet under kontrol, lige indtil jeg havde et lille styrt, som fik bukket min bagskifter, så gearene ikke fungerede som de skulle. Det gjorde, at jeg aldrig kom med mit planlagte angreb med to omgange igen. Jeg ventede derfor til spurten op til mål, hvor jeg kunne snige mig forbi min gode kammerat og konkurrent Jonas Lindberg på de sidste meter.

 

Feltet.dk: Ruten i Kolding er kendt som en af de allerbedste i Danmark. Tror du den vil tiltrække flere store udenlandske navne næste år, hvor den måske lægger jord og sten til et UCI HC løb? (Niveau under World Cups)

 

Sebastian Fini: Det vil jeg håbe! Ruten er virkelig fed, den har alle de fede features og højdemeterne gør det til en ganske hård rute samtidig. Jeg håber, at feltet næste år bliver med store navne, og vi får endnu et superfedt cykelløb, som altid i Kolding.

 

Feltet.dk: Et par dage efter kørte du Tour de Charlottenlund, det traditionsrige gadeløb og vandt det også. Hvordan synes du om gadeløb i sammenligning med mountainbikeløb, og er det noget, du vil satse på fremover?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det er rigtig sjovt at køre gadeløb, selvom jeg ikke har kørt mange før. Det minder meget om mountainbike. Der er sving, en kort rute, der skal accelereres mange gange, og så er det intenst hele vejen, som jeg kender det fra skoven. At jeg gik hen og vandt foran de fleste danske cykelryttere på højt niveau, var en kæmpe overraskelse. Jeg havde absolut ikke spået en sejr inden løbet blev skudt i gang, men det er altid fedt at overraske. Hvis det passer ind i kalenderen, så vil jeg da gerne køre nogle af de løb i fremtiden ja.

 

Feltet.dk: Sæsonen er snart slut og VM i Lenzerheide står for døren. Hvad forventer du dig af VM og resten af sæsonen?

 

Sebastian Fini: Jeg forventer, det bliver en kæmpe mountainbikefest i Lenzerheide. Det er en super fed rute, teknisk og ikke så mange højdemeter som normalt til en World Cup. Den passer mig rigtig godt, sidste år kørte jeg en fjerdeplads hjem i U23-klassen på samme rute. Jeg føler mig i rigtig god form, motivationen er rigtig høj, og jeg har en sejr fra Kolding og Charlottenlund med i bagagen, som giver lidt ekstra. Jeg glæder mig til at bære den rød/hvide trøje og køre for Danmark endnu engang.

 

Caroline Bohé sejrede hos damerne / Foto: Henrik Ravn

Feltet.dks motionshold, Team Motionsfeltet.dk, var også til start i motionsklassen. Læs Peter Vestergaards beretning om motionsløbet Race Days.

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet